Jeste li već postali naš član?
Prijava Registracija
Pozovite nas
011 6350 515
Korpa
Korpa je prazna

Vesti i događaji

07. децембар 2017

Kako povećati konjsku snagu vašeg automobila?

Ljudi se često emotivno vežu za svoj automobil, iako on nije ni jak ni brz koliko bi oni želeli. Zato se sve više njih odlučuje da ga modifikuje I tako stvori idealno vozilo za sebe. Takva prepravka popularno se zove tuning, odnosno prerada motora i podizanje konjskih snaga.

29. новембар 2017

Novo u ponudi! LED H7, H4, H8, H11 sijalice

U našu ponudu sijalica smo uvrstili LED sijalice tipa H7, H8, H11 i H4. Led sijalice garantuju dug životni vek, i mogu trajati do 50000h. Proverite i isprobajte naše LED sijalice. Na njih imate garanciju 12 meseci. Sijalice su u skladu sa direktivama CE, RoHs, FCC.

28. новембар 2017

Kada je vreme za zamenu pogonskog lanca?

Osim zupčastog remenja koje je nužno za ispravan rad motora, na motoru postoje i druge vrste remenja koji se koriste za pokretanje klima uređaja, alternarora i sl. Ista svrha je i kod komercijalnih vozila. Remenje koje se koristi za te svrhe je uglavnom kanalno remenje i to najčešće takozvano PK remenje.

06. новембар 2017

Funkcija letve volana i kad je vreme za zamenu?

Letva volana važan je deo na vozilu. Na sebi ima zglobove, povezana je sa volanom i servo pumpom te preko nje naši pokreti na volanu dobijaju svoju pravu dimenziju, pokrećući volan, pokreće se letva volana koja onda usmerava točkove na vozilu.

17. октобар 2017

Funcije pumpe visokog pritiska I kada je treba zameniti ?

Pumpa visokog pritiska ima zadatak da ubrizga određenu količinu goriva u cilindre, pod određenim pritiskom, u određeno vreme i po određenom rasporedu. Postoje dve vrste pumpi: linijske i rotacione. Linijske pumpe se česće primenjuju dok se rotacione primenjuju tek u poslednje vreme.

03. октобар 2017

Kako poboljšati učinkovitost auto kočnica?

Ako priupitamo vozače kakve su im kočnice, većina će odgovoriti da dobro rade. U globalu, kočnice ili rade ili ne, a ako ne rade, znamo kakve su posljedice. Međutim, nije istina da kočnice koje rade uvijek dobro rade. Samo nemarni vozači oglušit će se na znakove koje im njihovo vozilo šalje prije nego se kočnice do kraja ne pokvare. Upravo o tome ćemo vam danas govoriti.

18. септембар 2017

Kada je vreme za zamenu pogonskog lanca?

Osim zupčastog remenja koje je nužno za ispravan rad motora, na motoru postoje i druge vrste remenja koji se koriste za pokretanje klima uređaja, alternarora i sl. Ista svrha je i kod komercijalnih vozila. Remenje koje se koristi za te svrhe je uglavnom kanalno remenje i to najčešće takozvano PK remenje.

05. септембар 2017

Porsche 911 Turbo

Osnivač kompanije Porsche je Dr Ing. Ferdinand Porsche iz Austrije. Porsche SE je od 1931. godine sinonim za luksuzne automobile ali i za najsavremeniju tehnologiju.

16. август 2017

Nova fabrika Mercedes-Benz za 560 miliona dolara

Na tržištu je sve popularniji posao proizvodnje baterija za električne automobile. On zahteva proizvodnju u velikim fabrikama. Plan Mercedes-Benza je guranje ovih proizvoda na EV tržište. Baterije će biti proizvedene u novoj fabrici osmišljenoj isključivo za njihovu proizvodnju u naradnim godinama.

08. август 2017

Nova era menjača

Nove generacije menjača sa jedanaest brzina prenosa preko trostrukog kvačila poboljšavaju ekonomičnost goriva za 5%. Ovaj sistem razmatraju Honda i GM. Transmisije ove vrste imaju veoma napredan softver i one sa dvocifrenim brojem odnosa biće bolje za održavanje obrtaja motora sa maksimalnom efikasnošću i minimalnim gubitkom.

27. јул 2017

Google tehnologija u modernim automobilima

Već poznata i vrlo popularna tehnologija ”vožnje bez vozača” prešla je dug put do današnje slave i velike zainteresovanosti. Tesla kompanija već obećava potpuno samostalno vozilo na tržištu. Ford do 2021. godine obećava autonomne automobile kao i desetine drugih proizvođača automobila rade na tome.

18. јул 2017

Rolls – Royce – vozila za šejke i sadašnje kraljeve

1906. godine Charles Stewart Rolls i Henry Royce osnovali su kompaniju Rolls-Royce u Engleskoj. Ona se bavila proizvodnjom automobila i avionskih delova. Kroz svoju istoriju bila je u rukama više vlasnika, dok je od 2003. godine poseduje BMW.

10. јул 2017

BMW iNext – vozači će moći spavati za volanom

Kompanija BMW trenutno sarađuje sa svetskim gigantom tehnologije Intel-om i firmom Mobileye kako bi razvio sistem za ’’vožnju bez vozača’’, preciznije autonomnu tehnologiju vožnje. Intel je lider kada je u pitanju veštačka inteligencija dok je Mobileye razvio sistem autonomne tehnologije. On isporučuje sisteme proizvođačima automobila, a jedan od njih je i Tesla Motors.

03. јул 2017

Night vision sistemi u automobilskoj industriji

Presudan faktor u bezbednosti saobraćaja je svakako jasna vidljivost kako danju tako i noću. Iako su se u automobilskoj industriji dogodila velika poboljšanja po pitanju svetala od jakih halogenih farova do ksenon tehnologije i usmeravanja snopova svetla u smeru krivine, vožnja noću i dalje je opasna.

22. јун 2017

Mercedes Benz X Class – pick-up za zahtevne

Kompanija Mercedes – Benz je ove godine prikazala svoj prvi pick-up model Mercedes – Benz X-Class na sajmu automobila u Ženevi. Novi premium pick-up predviđen je kao proizvodni model i trebao bi se naći na ključnim tržištima Evrope, Novog Zelanda, Južne Afrike, Australije, Argentine, i Brazila. Investirajući značajna sredstva kako bi proširio svoj portfolio Daimler AG proizvodeći X-Class pick-up popunio je poslednji nedostatak. Ovaj proizvođač veruje da će lansiranjem X-Class pick-up modela postaviti nove standarde na automobilskom tržištu.

14. јун 2017

Legendarni dizajneri automobila

Nekada, dizajn automobila nije bio upečatljiv kao visoka elegancija tadašnjih kočija. Do dvadesetih godina prošlog veka automobili su bili teško prepoznatljivi jer su svi ličili jedan drugom.

23. мај 2017

Indeks pouzdanosti kod automobila (RI - Reliabitity Index)

Kada se u vašem domaćinstvu pokvare svakodnevni rekviziti koje koristite: mobilni telefon, mikser, DVD plejer ili sokovnik kupovina novog vam neće napraviti preveliki problem. Kod automobila je to potpuno drugačije samim tim što pored objekta u kojem stanujete predstavlja najveću investiciju.

15. мај 2017

Budućnost automobilizma – car butler

Korištenje glasovnih kontrola nije razvijeno u potpunosti ni danas pa kada se nalazimo u automobilu često dolazi do komplikacija i vozačeve isfrustriranosti. Nekada je korištenje ovih funkcija prava noćna mora!

04. мај 2017

Automobilska industrija u Srbiji

Srbija se, dolaskom ’’Fiat’’-a u Kragujevac vraća u grupu zemalja u kojima se proizvode automobili za ceo svet. Krajem 2017. godine počeće probna proizvodnja u fabrici u Kragujevcu. Srbija veruje da će povratkom Fiat-a i dolaskom njegovih kooperanata započeti razvoj cele zemlje.

24. април 2017

Legendarna američka vozila - Corvette, Camaro, Dodge RAM, Viper

Evropa i SAD razlikuju se u mnogo čemu, pa tako i u automobilskoj industriji. Evropski automobili poznati su kao graciozni i lepi, dok američki podsećaju na putne krstarice. Ipak, muškarce širom sveta privlače američki ''muževni'' automobili. Ovim putem želimo da vam predstavimo nekoliko zanimljivih modela.

12. април 2017

Za sve auto fanatike - najbolji auto vlogeri

Blog je danas veoma popularan pojam. Predstavlja jednu vrstu internet dnevnika koji obrađuje i prikazuje životne situacije, misli, poslovne ideje, interesovanja ili teme koje sami odaberete. Kako bi vodili blog morate imati sopstvenu internet stranicu i dara za pisanje koje će privući buduće čitaoce.