Jeste li već postali naš član?
Prijava Registracija
Pozovite nas
011 6350 515
Korpa
Korpa je prazna

Vesti i događaji

29. август 2018

Kako se popravlja karoserija u slučaju malih oštećenja?

Vlasnike starijih automobila ume da zaboli glava na samo pominjanje reči "rđa" i "korozija". Pojavljuje se na limariji, najčešće na podu automobila, pragovima i na rubovima, odnosno delovima vozila koji su izloženiji uticaju vremenskih (ne)prilika, kao što su kiša, sneg, a posebno so kojom se posipaju ulice zimi.

30. јул 2018

Budućnost enterijera automobila

Cilj autoindustrije je izrada novih tipova pametnih automobila koji će nam olakšati svakodnevni život. Od pre nekoliko decenija satelitske navigacije i komanda samoparkiranje važile su za radikalne teorije. One su se pojavile samo kao poboljšanje filmskih efekata i kao deo daleke budućnosti. Snažni zvučnici i zakrivljeni OLED ekrani se izbacuju iz dnevne sobe i ubacuju se u automobile.

10. јул 2018

Praktični saveti kako održavati čistu bež kožu u vašem ljubimcu?

Novi automobil zahteva održavanje jer će u suprotnom vrlo brzo izgledati kao star i dotrajao. Posebno je vidljivo na primeru kožnih sedišta, koja u startu mogu da izgledaju vrlo prestižno i skupoceno, ali već za koju godinu ako ne vodite računa o njima, postaju prljava, ispucana i tvrda do te mere da biste ih najradije zamenili novim.

21. јун 2018

Kako ispravno ispolirati vaše vozilo?

Vaš automobil se brzo zaprlja i nema više onaj sjaj koji ga je nekad krasio kada ste ga kupili ? Da bi mu taj lep sjaj vratili neophodno je poliranje. Ono može biti jako naporan i dug posao, koji zahteva jako puno vremena i strpljenja ali se na kraju itekako isplati.

06. јун 2018

Šta je funkcija bregaste osovine?

Bregasta osovina je jedan od najvažnijih delova motora, a naziv joj dolazi od ''bregova'' koji otvaraju i zatvaraju ventile. Bregasta osovina ima oblik celicnog valjka s tzv.bregovima uzduž cele površine. Na kraju osovine je pogonski točak.

03. мај 2018

Kako radi visko ventilatora i koji su znakovi da je potrebna zamena?

Visko ventilatora radi tako što u srcu ventilatora postoji kućište sa uljem, kako se diže temperatura ulje se greje, otprnost se smanjuje i to omogućava ventilatoru da se brže okreće. Na taj način se reguliše brzina okretanja prilikom promene temperature.

20. април 2018

Kako radi starter (anlaser) i koji su znakovi koji pokazuju hitnu zamenu?

Anlaser u vašem automobilu patuljak je sa snagom diva. On daje snagu koja pomaže pri paljenju motora. Anlaser je ugrađen pored zamajca na bloku motora. Anlaser iz nemačkog jezika, starter motor iz engleskog jezika ili prevedeno na srpski-elektropokretač je, kao što mu i ime govori, električni motor koji služi za pokretanje benzinskih ili dizel motora.

11. април 2018

Šta je hladnjak punjenog vazduha i kad se menja?

Verovatno ste imali priliku uočiti razliku u radu motora, odnosno odgovoru na gas, između vožnje u svežoj noći i vrućem letnjem danu. Po noći motor bolje radi, ima više snage i bolji odgovor na gas. Zašto?

30. март 2018

Kad se menjaju prstenovi na klipu?

Klipni prstenovi imaju višestruku ulogu u motorima s unutrašnjim sagorevanjem. Oni odvajaju komoru sagorevanja od kućišta kolenaste osovine, osiguravaju prenos topline sa klipa prema košuljici cilindra, sprečavaju prolaz ulja, koje nije potrebno za podmazivanje iz kućišta prema komori sagorevanja i osiguravaju identičan sloj maziva na površini cilindra.

16. март 2018

Šta je hladnjak vode i kad ga ima smisla menjati?

Iako su motori napredovali po pitanju efikasnosti iskorišćenja goriva, i dalje se oko 2/3 energije iz goriva pretvara u neiskorišćenu toplotu. Tu toplotu reguliše sistem za hlađenje motora, obezbeđujući mu optimalnu temperatutu u svim uslovima. Osnovu sistema za hlađenje čini hladnjak.

07. март 2018

Tehnološke novosti koje će imati dolazeći audi Q8

Najznačajniji severnoamerički auto-salon Audi je iskoristio da predstavi javnosti koncept budućeg produkcijskog SUV modela Q8. Iako zbog specifične linije krova i zadnjeg dela vozila - zbog koje koncept ima sportsku siluetu - Q8 pruža smeštaj za samo 4 osobe, ovaj kupe krosover je duži i širi od Audi Q7.

06. март 2018

Kako se pobrinuti za auto posle duge zime?

Dugoj zimi napokon je došao kraj, a s njenim završetkom valja pomno oprati auto kako bismo bili sigurni da zimski uslovi neće imati negativan učinak na njegovo "zdravstveno" stanje.

28. фебруар 2018

Šta uraditi kada zamrznu dovodi za gorivo?

Potpuna i blagovremena priprema sistema za napajanje motora gorivom za zimsku eksploataciju skraćuje vreme puštanja motora u rad, smanjuje potrošnju goriva i habanje delova.

21. фебруар 2018

Šta je DPF filter i kako ubezbediti njegov oprimalan rad?

Sam izraz „DPF filter“ nije pravilan. Na engleskom znači „Diesel Particulate Filter“. Dakle, reč filter je već uključena u tu skraćenicu. DPF filter smanjuje izbacivanje kancerogenih čestica u atmosferu. Činjenica je da dizelaši, izbacuju opasne čestice ukoliko nemaju odgovarajući sistem za njihovo neutralisanje.

06. фебруар 2018

Prezentacija pametnih tehnologija vozila budućnosti

Cilj autoindustrije je izrada novih tipova pametnih automobila koji će nam olakšati svakodnevni život. Ovi automobili će u znatnoj meri poboljšati način života i sigurnost u saobraćaju.

26. јануар 2018

Smisao vazdušnih tunela za testiranje u automobilskoj industriji

Koliko puta smo čuli o terminima kao što su koeficijent vazdušnog otpora i vazdušnog tunela, ali da li znamo šta oni stvarno znače !? Na početku auto industrije, početkom 20 veka, nafte je bilo u izobilju, nije bilo standarda za izduvni gas, niti se brinulo o potrošnji goriva.

17. јануар 2018

Gume budućnosti - Gde ide razvoj?

Automobilska industrija svakodnevno traga za novim rešenjima i tehnologijama koje će naći praktičnu primenu u budućnosti. Tako je Goodyear osmislio sferične pneumatike Eagle-360 koji donose revoluciju u industriju automobilskih guma.

20. децембар 2017

Kako osušiti auto u slučaju poplave?

Iako će prave razmere štete moći da se procene tek kada se voda povuče sa poplavljenih područja, mnogi vlasnici automobila moraće da se pomire sa tim da su njihova vozila totalno uništena, dok će neki uspeti da uz manje ili veće popravke osposobe svoj auto.

07. децембар 2017

Kako povećati konjsku snagu vašeg automobila?

Ljudi se često emotivno vežu za svoj automobil, iako on nije ni jak ni brz koliko bi oni želeli. Zato se sve više njih odlučuje da ga modifikuje I tako stvori idealno vozilo za sebe. Takva prepravka popularno se zove tuning, odnosno prerada motora i podizanje konjskih snaga.

29. новембар 2017

Novo u ponudi! LED H7, H4, H8, H3, H1 i H11 sijalice

U našu ponudu sijalica smo uvrstili LED sijalice tipa H7, H8, H11, H3, H1 i H4. Led sijalice garantuju dug životni vek, i mogu trajati do 10.000h. Proverite i isprobajte naše LED sijalice. Na njih imate garanciju 12 meseci. Sijalice su u skladu sa direktivama CE, RoHs, FCC.

28. новембар 2017

Kada je vreme za zamenu pogonskog lanca?

Osim zupčastog remenja koje je nužno za ispravan rad motora, na motoru postoje i druge vrste remenja koji se koriste za pokretanje klima uređaja, alternarora i sl. Ista svrha je i kod komercijalnih vozila. Remenje koje se koristi za te svrhe je uglavnom kanalno remenje i to najčešće takozvano PK remenje.