Jeste li već postali naš član?
Prijava Registracija
Pozovite nas
011 6350 515
Korpa
Korpa je prazna

Vesti i događaji

26. август 2019

Set alata od plastike za demontažu unutrašnjih delova u automobilu

U unutrašnjosti automobila nalazi se obilje materijala koji lako upijaju mirise. Tkanine kojima su presvučena sedišta, vrata, krov, pod, prtljažnik i slično tokom godina apsorbuju neverovatnu količinu nečistoća, organskog i neorganskog porekla.

01. јул 2019

Šta je hladnjak za punjenje vazduha i kad je vreme za zamenu?

Ventilatori rashladnog sredstva se hlade vazduhom pod pritiskom u cilindru motora, koji daje veću gustoću vazduha na motor, što povećava injektiranje goriva i time povećava snagu motora. Kako se gasovi zagrevaju tokom kompresije, vazduh mora biti hlađen pod pritiskom kako bi se sprečilo zapaljenje turbine.

07. јун 2019

Zašto dizel motori imaju više obrtnog momenta nego benzinski motori?

Obrtni moment je proizvod sile i udaljenosti mesta delovanja sile od ose rotacije. To znači da radilica motora koji ima duži hod klipa ima veći obrtni moment od motora iste radne zapremine koji ima manji hod klipa. Time motor sa kraćim hodom po pravilu postiže više obrtaja od ovog prvog.

26. април 2019

Šta možete uraditi da svoj automobil zaštite od manjih ogrebotina ?

Ogrebotine i manja oštećenja farbe su svakodnevna pojava većine automobila. Bilo da ste se zatekli na parkingu, ili kao aktivan učesnik u saobraćaju, oštećenja automobila deluju kao neminovnost. Teško da postoji neprijatnije iznenađenje za vozača od onog da je sam ili da mu je neko ogrebao automobil.

13. фебруар 2019

Alati pomoću kojih možete proveriti prošlost vašeg vozila

Auto dijagnostika je kompjutersko uočavanje kvara na automobilu. Ovo je najprecizniji način određivanja stanja automobila zahvaljujući tome što gotovo svako vozilo danas poseduje određeni vid elektronskog sistema koji za očitavanje kvarova zahteva kompjuterske provere.

10. јануар 2019

Kad je vreme za menjanje podkrila blatobrana?

Blatobrani su svojevrsni okvir oko točka koji sprečavaju da ostaci vode, peska, blata udaraju u ostale delove vozila, ali i ostale učesnike u saobraćaju.

03. децембар 2018

Kad i koliko često se menja razhladna tečnost?

Antifriz je hemijska supstanca koja se koristi kod SUS motora. Njegova osovna namena je da snizi tačku smrzavanja tečnosti na tačku koja je niža od spoljne temperature na kojoj se vozilo nalazi. Na taj način se sprečavaju značajna oštećenja mehaničkih komponenti (npr. bloka motora).

09. новембар 2018

Najopasniji putevi u svetu

Od izlolovanih, strmih i nepreglednih puteva u planinama do autoputeva na kojima se žrtve samo gomilaju pod neobičnim okolnostima nabrojaćemo neke puteve kojima verovatno ne bi poželeli da prođete.

02. новембар 2018

Šta je Car detailing?

Ukratko to je detaljno sredjivanje kako spoljašnjosti tako i unutrašnjosti automobila u šta spadaju pravilno pranje automobila, claying, šmirglanje, poliranje, voskiranje, održavanje spoljnih plastičnih delova, stakala, svetlosnih grupa, čišćenje i voskiranje felni, dubinsko pranje unutrašnjosti, održavanje instrument table i panela na vratima, kožnih enterijera...

18. октобар 2018

Koja je razlika između Apple CarPlay i Android Auto?

Većina vozila danas dolaze opremljena nekim sistemom povezivanja koji vam omogućava uparivanje vašeg pametnog uređaja s vašim vozilom radi bolje upotrebe. Najčešće, ti sistemi su kompatibilni s Apple CarPlay i Android Auto , ali koji je bolji?

29. август 2018

Kako se popravlja karoserija u slučaju malih oštećenja?

Vlasnike starijih automobila ume da zaboli glava na samo pominjanje reči "rđa" i "korozija". Pojavljuje se na limariji, najčešće na podu automobila, pragovima i na rubovima, odnosno delovima vozila koji su izloženiji uticaju vremenskih (ne)prilika, kao što su kiša, sneg, a posebno so kojom se posipaju ulice zimi.

30. јул 2018

Budućnost enterijera automobila

Cilj autoindustrije je izrada novih tipova pametnih automobila koji će nam olakšati svakodnevni život. Od pre nekoliko decenija satelitske navigacije i komanda samoparkiranje važile su za radikalne teorije. One su se pojavile samo kao poboljšanje filmskih efekata i kao deo daleke budućnosti. Snažni zvučnici i zakrivljeni OLED ekrani se izbacuju iz dnevne sobe i ubacuju se u automobile.

10. јул 2018

Praktični saveti kako održavati čistu bež kožu u vašem ljubimcu?

Novi automobil zahteva održavanje jer će u suprotnom vrlo brzo izgledati kao star i dotrajao. Posebno je vidljivo na primeru kožnih sedišta, koja u startu mogu da izgledaju vrlo prestižno i skupoceno, ali već za koju godinu ako ne vodite računa o njima, postaju prljava, ispucana i tvrda do te mere da biste ih najradije zamenili novim.

21. јун 2018

Kako ispravno ispolirati vaše vozilo?

Vaš automobil se brzo zaprlja i nema više onaj sjaj koji ga je nekad krasio kada ste ga kupili ? Da bi mu taj lep sjaj vratili neophodno je poliranje. Ono može biti jako naporan i dug posao, koji zahteva jako puno vremena i strpljenja ali se na kraju itekako isplati.

06. јун 2018

Šta je funkcija bregaste osovine?

Bregasta osovina je jedan od najvažnijih delova motora, a naziv joj dolazi od ''bregova'' koji otvaraju i zatvaraju ventile. Bregasta osovina ima oblik celicnog valjka s tzv.bregovima uzduž cele površine. Na kraju osovine je pogonski točak.

03. мај 2018

Kako radi visko ventilatora i koji su znakovi da je potrebna zamena?

Visko ventilatora radi tako što u srcu ventilatora postoji kućište sa uljem, kako se diže temperatura ulje se greje, otprnost se smanjuje i to omogućava ventilatoru da se brže okreće. Na taj način se reguliše brzina okretanja prilikom promene temperature.