Jeste li već postali naš član?
Prijava Registracija
Pozovite nas
011 6350 515
Korpa
Korpa je prazna

Vesti i događaji

22. June 2017

Mercedes Benz X Class – pick-up za zahtevne

Kompanija Mercedes – Benz je ove godine prikazala svoj prvi pick-up model Mercedes – Benz X-Class na sajmu automobila u Ženevi. Novi premium pick-up predviđen je kao proizvodni model i trebao bi se naći na ključnim tržištima Evrope, Novog Zelanda, Južne Afrike, Australije, Argentine, i Brazila. Investirajući značajna sredstva kako bi proširio svoj portfolio Daimler AG proizvodeći X-Class pick-up popunio je poslednji nedostatak. Ovaj proizvođač veruje da će lansiranjem X-Class pick-up modela postaviti nove standarde na automobilskom tržištu.

14. June 2017

Legendarni dizajneri automobila

Nekada, dizajn automobila nije bio upečatljiv kao visoka elegancija tadašnjih kočija. Do dvadesetih godina prošlog veka automobili su bili teško prepoznatljivi jer su svi ličili jedan drugom.

23. May 2017

Indeks pouzdanosti kod automobila (RI - Reliabitity Index)

Kada se u vašem domaćinstvu pokvare svakodnevni rekviziti koje koristite: mobilni telefon, mikser, DVD plejer ili sokovnik kupovina novog vam neće napraviti preveliki problem. Kod automobila je to potpuno drugačije samim tim što pored objekta u kojem stanujete predstavlja najveću investiciju.

15. May 2017

Budućnost automobilizma – car butler

Korištenje glasovnih kontrola nije razvijeno u potpunosti ni danas pa kada se nalazimo u automobilu često dolazi do komplikacija i vozačeve isfrustriranosti. Nekada je korištenje ovih funkcija prava noćna mora!

04. May 2017

Automobilska industrija u Srbiji

Srbija se, dolaskom ’’Fiat’’-a u Kragujevac vraća u grupu zemalja u kojima se proizvode automobili za ceo svet. Krajem 2017. godine počeće probna proizvodnja u fabrici u Kragujevcu. Srbija veruje da će povratkom Fiat-a i dolaskom njegovih kooperanata započeti razvoj cele zemlje.

24. April 2017

Legendarna američka vozila - Corvette, Camaro, Dodge RAM, Viper

Evropa i SAD razlikuju se u mnogo čemu, pa tako i u automobilskoj industriji. Evropski automobili poznati su kao graciozni i lepi, dok američki podsećaju na putne krstarice. Ipak, muškarce širom sveta privlače američki ''muževni'' automobili. Ovim putem želimo da vam predstavimo nekoliko zanimljivih modela.

12. April 2017

Za sve auto fanatike - najbolji auto vlogeri

Blog je danas veoma popularan pojam. Predstavlja jednu vrstu internet dnevnika koji obrađuje i prikazuje životne situacije, misli, poslovne ideje, interesovanja ili teme koje sami odaberete. Kako bi vodili blog morate imati sopstvenu internet stranicu i dara za pisanje koje će privući buduće čitaoce.

27. March 2017

Ko želi pobediti Teslu?

Kao apsolutni hit današnjice jasno je da Tesla konstantno ima konkurenciju u automobilskoj industriji kada su u pitanju električna vozila. U nastavku govorimo o Tesla motorsu, modelima konkurencije koji se već nalaze na tržištu ''pametnih'' automobila i o onima koji su u fazi izrade.

20. March 2017

Bitka auto lampi - LED, KSENON, LASER, HALOGEN

Auto lampe ili farovi su jedni od osnovnih delova svakog vozila. Oni igraju značajnu ulogu u sigurnosti putovanja tj. vožnje. Američka istraživanja pokazala su da se skoro 50% saobraćajnih nezgoda dešava noću, pa je samim tim veoma bitan kvalitet i ispravnost farova.

10. March 2017

Automobili Lexus - Za one koji vole pouzdanost i imaju ekološku savest

Lexus automobili nastali su kao proizvod japanske industrije u želji za osvajanjem američkog tržišta luksuznih automobila. Lexus je ogranak kompanije Toyota koji se prodaje u 70 zemalja širom sveta. Prvi put je 1989. godine predstavljen u Americi. Danas važi za jedan od najprestižnijih proizvođača luksuznih automobila, u čijoj izradi se koriste skupi materijali, vrhunske tehnologije i sofisticiran dizajn.

27. February 2017

Kako izabrati stručnog autolimara?

Kada na automobilu dođe do oštećenja zbog starenja, vremenskih nepogoda ili saobraćajnih nesreća potrebno je obratiti se autolimaru. On je zadužen za pregled vašeg vozila, i saniranje oštećenja koje je limarija automobila pretrpela.

14. February 2017

Šta je dobro znati pre kupovine oldtajmera?

Pre nego potrošite svoj novac na kupovinu oldtajmera, bitno je da obratite pažnju na par stvari od kojih će zavisiti da li je Vaše ulaganje bilo ispravno.

07. February 2017

Personalizirajte svoj automobil

Poslednjih nekoliko godina su folije za automobile postale veoma popularne. Ako želite personalizirati svoj dosadni i svakodnevni automobil u automobil koji nosi poruku, pročitajte nekoliko činjenica o novom trendu.

23. January 2017

Prednosti i mane električnih vozila budućnosti

Kao što je već poznato, električni automobil pokreće elektromotor koristeći električnu energiju iz akumulatora. Ovi tipovi vozila bili su aktuelni još krajem devetnaestog i početkom dvadesetog veka, ali je proizvodnja jeftinijeg vozila sa unutrašnjim sagorevanjem dovela do zapostavljanja vozila na električni pogon.

16. January 2017

Kako se pobrinuti za sigurnu i udobnu vožnju psa u automobilu?

Iako je Vama automobil potpuno normalna i uobičajna stvar u svakodnevnom funkcionisanju, Vašem psu je to potpuno novo iskustvo. Udobnost te vožnje zavisi isključivo od Vas. Na to da li će vožnja proći kao ugodno putovanje ili košmar ne utiču starost i rasa psa. Najvažnije je iskustvo koje pas stiče vezano za automobil i vožnju u istom.

09. January 2017

Kako zaštititi automobil od zimskih vremenskih uticaja?

Kako bi svoj automobil pripremili za zimske dane važno je da odradite potrebne pripreme na vreme. Tako ćete uštedeti dosta vremena, novca i nerviranja. Da ne bi imali problema sa paljenjem, proklizavanjem ili otključavanjem automobila preporučujemo Vam par aktivnosti koje bi trebali uraditi.

28. December 2016

7 saveta za izbor adekvatne zimske gume

Dolazi vreme za promenu guma na vašem automobilu. Ako ste u dilemi koje zimske gume izabrati pre odluke o kupovini dobro razmislite o svim faktorima koji mogu imati uticaj na vašu bezbednost u saobraćaju. Pripremili smo nekoliko saveta koji vam mogu pomoći pri vašoj odluci:

20. December 2016

Šta da radite kad čujete čudne zvuke kod skretanja?

Za vreme vožnje mogu se desiti razni kvarovi, iako sami redovno pregledamo vozilo ili ga odvozimo na servise. Ponekad se kvar pokazuje kao zvučni signal koji može trajati danima, nedeljama, a ponekad i mesecima pre ključnog događaja, odnosno vozilo vas ostavi negde na putu. Ovaj put ćemo govoriti o čudnim zvucima koje možete čuti kod skretanja.

13. December 2016

Saveti za pravilnu zamenu kočionih pločica

Najveću ulogu u bezbednosti vožnje automobilom ima sistem za kočenje i iz tog razloga on se mora blagovremeno kontrolisati kako bi njegove komponente i delovi bili ispravni, a vožnja sigurna i bezbedna.

06. December 2016

Kada je vreme za zamenu kočionih pločica?

Jedan od najvažnijih zadataka svakog vlasnika automobila je redovno održavanje i servisiranje kočnica. Kada ćete morati zameniti pločice ili pakne, zavisi pre svega od njihovog kvaliteta. Jako bitan je i stil vaše vožnje. Naglim kočenjem trenje između kočionih površina se povećava, što znači, da se kočione pločice ubrzano troše.

14. November 2016

Prezentacija automobilske marke Opel

Opel je sinonim za akcionarsko društvo sa sedištem u Nemačkoj, Riselshajmu pod punim nazivom Adam Opel AG. Ova kompanija datira od 1862. godine i osnovao je Adam Opel. Proizvodnja automobila u njoj počinje 1899. godine. 1929. godine ovu kompaniju kupuje General Motors koja nastavlja raditi pod pređašnjim imenom Adam opel AG.