Pozovite nas 011 6350 515
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, nije bilo lopova :)

Parking

Uporabniški račun

Registrujte se!

Registrovanim korisnicima je kod nas još komfornije. Pogledajte prethodnu kupovinu, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i sačekajte da vas obavestimo, ako se spusti cena vašeg najdražeg proizvoda.

Registrujte se!

Korpa je prazna

Dodajte u korpu sa proizvodima...

Neka je bezbednost na prvom mestu – kupujte nove auto delove

02.04.2015

Tokom globalne ekonomske krize mnogobrojnim vozačima teško pada sama pomisao na moguće kvarove i ulaganja u njihova vozila, a razočarenje je još veće, kada do kvarova već dođe.

Neka je bezbednost na prvom mestu – kupujte nove auto delove

Svaki se vlasnik automobila pre kupovine nekog rezervnog auto dela koji mu je potreban zapita, da li će taj deo imati pristupačnu cenu, biti dovoljno kvalitetan za njegov automobil, hoće li popravka biti skupa ili će uopšte biti u mogućnosti, da pronađe potreban auto deo?


Vlasnici starijih automobila su više skloni kupovini polovnih auto delova, jer su isti pristupačniji i jeftiniji, a vlasnici novijih automobila više se odlučuju za kupovinu novih auto delova. Auto delove danas možete kupiti u ovlašćenim servisnim centrima, u mnogobrojnim prodavnicama auto delova, na deponijama automobila ili u online prodavnicama, kojih je iz dana u dan sve više na tržištu, a veoma su dobro snabdevene novim auto delovima.


Da li treba da kupim novi ili polovni auto deo?

Odgovor je jednostavan za mehaničare, servisere i dobre poznavaoce automobila, jer su dobro obavješteni o tome, koji delovi moraju biti novi, a koji se mogu koristiti kao polovni. Za nepoznavaoce smo napisali nekoliko saveta i preporuka:

  • Kupite nove rezervne auto delove, koji su veoma bitni za vašu bezbednost u saobraćaju:
  • Delovi koji su plastični ili sadrže gumu, jer guma vremenom puca, otvrdne i gubi elastičnost.  Ova kategorija obuhvata: brisače, metlice brisača, kaiševe, kočione vodove, selen blokove, manžetne, pneumatike, vakuum creva, creva radijatora, prekidače, creva od goriva, krajeve spona, osigurače stop svetala, kape ventila na gumama, zaptivke, gumena creva, prekidače senzora pritiska ulja, osigurače,..
  • Ostali delovi: Vazdušni jastuci, senzori za vazdušne jastuke, filteri vazduha i ulja, akumulatori, kočioni diskovi, pločice i čeljusti, prekidači ventilatora, karike, ležajevi i cilindri točkova, amortizeri, pumpe za vodu, ležajevi, ramena, termostati, rotori, diskovi kvačila (lamele), kalemi i kondenzatori, svećice, ventili, i mnogi drugi.
  • Kupite samo takve polovne auto delove, koji ne utiču u velikoj meri na vašu bezbednost u saobraćaju:
  • Ako zaista ne možete sebi priuštiti nove rezervne auto delove zbog nepristupačnih cena ili starosti vašeg vozila, možete kupiti polovne, ali dobro održavane auto delove. Ako niste stručnjak za auto delove, budite oprezni prilikom kupovine polovnih auto delova, jer kupovina može biti rizična (mogu vam prodati deo, za koji znaju da nije u funkciji ili je neispravan ili ima kratak vek), a može biti i skuplja od kupovine novih auto delova. Možete kupiti i reparirane auto delove od proverenih kompanija, koje vam daju garanciju na te auto delove, ali mi vam savetujemo, ako možete sebi priuštiti, da ipak kupite nove.


Zapamtite, da prilikom kupovine novih auto delova dobijate garanciju i mogućnost povraćaja ili zamene delova, dok kod kupovine polovnih auto delova u većini slučajeva to nije izvodljivo. Takođe napominjemo, da nove auto delove kupujete u online prodavnicama (primjer: www.silux.rs) i na taj način izbegnete trošak putovanja od prodavnice do prodavnice, uštedite vreme, koje bi potrošili tražeći delove, i novac - u online prodavnicama auto delova možete detaljno pregledati njihovu ponudu, kupiti delove po akcijskim cenama i porućiti iste na svoju kućnu adresu.
Zaključak je jasan - potrebno je pažljivo razmisliti, istražiti tržište i sprovesti pametnu kupovinu potrebnih auto delova.

 

Naši kupci nas vole širom Evrope