Pozovite nas 011 6350 515
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, nije bilo lopova :)

Parking

Uporabniški račun

Registrujte se!

Registrovanim korisnicima je kod nas još komfornije. Pogledajte prethodnu kupovinu, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i sačekajte da vas obavestimo, ako se spusti cena vašeg najdražeg proizvoda.

Registrujte se!

Korpa je prazna

Dodajte u korpu sa proizvodima...

Saveti za učinkovito čišćenje vozila

25.05.2015

Vozila su svakodnevno izložena prljavštini, kako njihova spoljašnost tako i unutrašnjost. Bez obzira na to koliko često koristite vaše vozilo, ako ga adekvatno ne održavate, štetite njegovom izgledu i očuvanju. Spoljašni uticaji kao što su vremenske nepogode u obliku kiše, vetra, snega, zbog kojeg se na naša vozila lepi prašina, smola sa drveća i ostale stvari, pogoršavaju izgled vašeg automobila kao i štete laku.

Saveti za učinkovito čišćenje vozila
Unutrašnjost automobila takođe nije otporna na prljavštinu i fleke. Pogotovo, ako vozilo često koristite i u njemu vozite putnike. Mala deca su pravi umjetnici u stvaranju fleka i ogrebotina, još pogotovo, ako se u vozilu hrane sa grickalicama i sokićima.

Pojedini vlasnici automobila više vole da održavaju spoljašnost automobila, dok neki više vole, da im je unutrašnjost čista, jer provode vreme u njoj. Sa malo truda i volje možete uspješno održavati čistim kako eksterier, tako i interier vašeg vozila. Ako nemate dovoljno novca za često posećivanje perionice, onda zasučite rukave sami. Potrebne su vam dobre krpe, sunđeri, usisavač, voda (po mogućnosti kompresor), deterdžent, dobra fizička spremnost, motivacija i još nekoliko sitnica.

Predstavljamo vam nekoliko saveta oko organizacije i uputstva o tome koje proizvode tj. auto kozmetiku možete upotrebiti kako bi vaše vozilo uvek blistalo.
 

Uvedite nedeljni i mesečni režim čišćenja automobila

Nedeljni brzi režim čišćenja neka vam pređe u naviku ako želite imati održavan automobil i ne želite kasnije izgubiti previše vremena sa detaljnim teškim čišćenjem. Svake nedelje minimum jednom očistite sve unutrašnje površine od vinila, plastike ili gume u vašem automobilu. Savetujemo vam da koristite magičnu krpu koja super pokupi prašinu, dlake i prosute tečnosti. Ako vozilo nije previše prljavo možete koristiti samo vodu i sapunicu. U suprotnom koristite neko jače sredstvo. Super kombinacija su alkoholno sirće i soda bikarbona koji u kombinaciji sa vodom i deterdžentom prave čudo. Isto tako jednom nedeljno istresite patosnice i usisajte celo vozilo. Na magičnu krpu naprskajte sredstvo za čišćenje stakala i očistite unutrašnja i vanjska stakla.

Ako ste na patosnicama, tepisima, presvlakama ili sedištima primetili fleke najbolje ih je detaljno očistiti barem jednom mesečno. Prvo ih navlažite i na njih stavite sredstvo za uklanjanje fleka i sačekajte nekoliko minuta. Možete upotrebiti samo vodu i sapunicu, a pomoći će vam takođe soda bikarbona koja usput eliminiše i neprijatne mirise. Sredstva sa kojima takođe možete čistiti fleke su na primer pena za brijanje i alkoholno sirće, a ako nemate četku za čišćenje, pomoći će vam stara četkica za zube. Fleku nikako ne ribajte nego nežno pritikajte na nju, da je ne razvučete i povećate. Za čišćenje kože koristite posebna sredstva za čišćenje, kao što su na primer specijalne vlažne maramice koje daju lagani sjaj i miris kože.  
 


Auto perite auto šamponom

Ako želite učinkovito odstraniti masnoće i veće slojeve blata ili prašine na vozilu a da pritom ne uništite lak vašeg automobila, koristite auto šampon. Ako često koristite običan deterdžent za pranje suđa možete štetiti laku.
 

Fleke od smole i ptica očistite što pre moguće

Odmah kad primetite fleke od smole sa raznog drveća ili izmet od ptica, očistite ih čim ih primetite jer jako brzo oštećuju lak. Sredstvo koje efektivno odstranjuje te vrste fleka je na primer Cilit Bang, a alternativa je špirit. Lak posle toga očistite sa auto šamponom i vodom.


Ispolirajte farove pastom za pranje zuba

Prvo farove operite vodom i deterdžentom za pranje automobila, da uklonite nečistoće. Posle toga jasno ćete uočiti eventualne ogrebotine, promjenu boje i mat igled farova. Površinu oko farova zaštitite sa lepljivim trakama ili sa papirom, da zaštitite svoj automobil od eventualnih slučajnih oštećenja prilikom šmirglanja. Poliranje možete izvesti namenskim polir ili profesionalnim pastama, kao i koristeći specijalnu opremu, ali odličan efekat ima i jeftin trik sa pastom za zube. Osušite farove sa čistom i suvom krpom. Nanesite pastu na parče suve pamučne krpe i jačim i kružnim pokretima započnite poliranje. Kad završite poliranje farove ponovo operite sa vodom i deterdžentom. Sigurno ćete primetiti razliku, a posebno kod noćne vožnje

Naši kupci nas vole širom Evrope