Pozovite nas 011 6350 515
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, nije bilo lopova :)

Parking

Uporabniški račun

Registrujte se!

Registrovanim korisnicima je kod nas još komfornije. Pogledajte prethodnu kupovinu, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i sačekajte da vas obavestimo, ako se spusti cena vašeg najdražeg proizvoda.

Registrujte se!

Korpa je prazna

Dodajte u korpu sa proizvodima...

Na vreme zamenite metlice brisača

18.08.2015

Redovno čišćenje vetrobranskog stakla od svih nečistoća, pogotovo od mrtvih insekata, je jako bitno za očuvanje vaših metlica brisača. Takođe je veoma bitno da redovno proveravate stanje očuvanosti metlica brisača na vašem automobilu, pogotovo u jesenje doba, kad je velika verovatnoća kiše i ostalih loših vremenskih neprilika. Ako ste puno na putevima funkcionalni brisači značajno će uticati na vašu sigurnost u svakom trenutku.

Na vreme zamenite metlice brisača
Verovatno niste svi upoznati sa načinom promene metlice brisača ili celih brisača, zato vam savetujemo da pročitate nekoliko saveta. Pregledajte kontrolnu listu pokazatelja, koji mogu da vam pomognu ustanoviti u kakvom stanju su vaše metlice brisača – da li još mogu dovoljno dobro čistiti vetrobransko staklo, da ne ugrožavaju vidljivost u saobraćaju i sa tim utiču na vašu bezbednost. 
 
Metlice brisača vozači najčešće menjaju kod pojava preskakanja, škripe i buke, a u toj fazi su već jako istrošene i loše obavljaju svoju funkciju. Mehaničku istrošenost gume na metlicama brisača najčešće prouzrokuju visoke vanjske temperature, sunčeva svetlost i prljavština. Tolerišu se do tri kratka uska vodena preskakanja, ako naravno nisu u centralnom vidnom polju vozača. Ako je broj preskoka veći i ako direkno ometaju vidno polje vozača, potrebno je što pre zameniti metlice brisača. Metlice brisača pored redovnog čišćenja vetrobranskog stakla možete očuvati i ako ne koristite brisače na zaleđenom staklu, kada se one troše još brže. Mnogo utiče i intenzitet upotrebe brisača, gde se troše i najkvalitetnije metlice brisača. Naš je savet, da metlice brisača proverite barem jednom u pola godine. 
 

Nove vrste metlica brisača

Klasični brisači sa metalnom konstrukcijom su skoro prošlost. Nasledili su ih ravni ili savitljivi brisači za vetrobranska stakla, koji su sa svojim karakteristikama napravili revoluciju u proizvodnji brisača: imaju duži vek trajanja, poboljšanu otpornost na zimske uslove, lako se menjaju, imaju ravnomerniji pritisak na staklo, sa kojim se eliminiše nejednakomerno brisanje mokrih stakala tj. obezbeđuje njihov maksimalan učinak. 
 
Nove vrste metlica brisača su do nedavno bile sastavni deo novijih automobila na tržištu, a danas zbog posebnih adaptera mogu se koristiti i na starijim markama vozila. Cene tih metlica brisača se kreću od 25 do 60 eura, sve zavisi od dužine brisača, sistema kačenja i vrste vozila. Na tržištu postoje i multiklip brisači i metlice brisača, koji imaju univerzalno kačenje. 
 

U internet prodavnici www.silux.rs možete kupiti metlice brisača za svoj automobil po super povoljnim cenama.

 

 

Naši kupci nas vole širom Evrope