Pozovite nas 011 6350 515
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, nije bilo lopova :)

Parking

Uporabniški račun

Registrujte se!

Registrovanim korisnicima je kod nas još komfornije. Pogledajte prethodnu kupovinu, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i sačekajte da vas obavestimo, ako se spusti cena vašeg najdražeg proizvoda.

Registrujte se!

Korpa je prazna

Dodajte u korpu sa proizvodima...

Kako optimalno pripremiti vozilo za hladne dane?

24.09.2015

Došla je jesen a sa njom i razne vremenske otežavajuće neprilike kao što su česte i jake kiše, magle, oblačnosti, niske temperature i mokri prljavi putevi

Kako optimalno pripremiti vozilo za hladne dane?
Kako bi vaše vozilo bilo pripremljeno na pomenute uslove posvetite neko vreme proveri ili zameni njegovih bitnih elemenata koji će drastično uticati na vašu bezbednost u saobraćaju. Kao što sebi obezbedite neophodne stvari za hladne dane (rukavice, čizme, toplu odeću), tako morate i svom automobilu. Ako niste sigurni šta sve to podrazumeva, pročitajte nekoliko saveta koje smo pripremili za vas. 
 

Proverite kapacitet i funkciju akumulatora

Akumulator je veoma osetljiv na niske temperature, pogotovo ako je prethodno bio izložen visokim temeraturama tokom leta. Kod niskih temperatura u akumulatoru dolazi do specifičnih hemisko-fizičkih promena koje smanjuju njegov kapacitet. Prve znakove posustajanja možete primetiti kad se smanji temperatura vazduha jer i ona umanjuje učinak akumulatora. Tada mnogi automobili naročito sa dizelskim motorom teško pale. Ako primetite sličan problem kod vašeg automobila uradite detaljan pregled kablova, tečnosti u akumulatoru i stanje punjenja. Još lakše je da odnesete akumulator u servis gde će vam stručno lice savetovati dopunu ili njegovu zamenu. 
 

Proverite kočnice

Kočnice su jedan od najbitnijih elemenata za sigurnu vožnju u svim godišnjim dobima pogotovo u jesenjim i zimskim neprilikama, zato ih redovno proveravajte i servisirajte. Veoma je bitno da prilagodite režim vožnje datoj situaciji.
 

Proverite motorno ulje

Kako spoljašna temperatura jako utiče na temperaturu motora neophodno je proveriti da li koristimo odgovarajuće motorno ulje za hladne uslove tj. temperaturu ispod 0 stepeni Celzijusa i po potrebi promeniti ga. 
 

Proverite količinu i karakteristike rashladne tečnosti – antifriza

Kako biste zaštitili motor vašeg automobila pre velikih hladnoća proverite količinu i karakteristike rashladne tečnosti. Pri tom obratite pažnju na razmer koji je propisan za vaše vozilo jer je on veoma bitan u procesu prilagođavanja na zimske uslove. 
  

Na vreme zamenite letnje sa zimskim gumama

Kako bi vaša vožnja bila sigurna a vi bezbedni, na vreme, ili zamenite letnje gume sa zimskim ili proverite šaru na univerzalnim gumama koja ne sme biti manja od 4 mm. Pravi tip guma je vaša velika prednost u teškim  i opasnim zimskim uslovima vožnje.
 

Proverite gumice na brisačima i sipajte zimsku tečnost za čišćenje vetrobranskih stakala

Preduslov za sigurnu vožnju su takođe dobre i ispravne gumice na brisačima vašeg automobila. Ako su brisači ili njihove gumice dotrajali morate ih zameniti novima. 
Da vaša stakla uvek budu čista sipajte i zimsku tečnost za čišćenje vetrobranskih stakala koja se ne može zalediti po hladnom vremenu. Bez nje brisači ne mogu obavljati svoju funkciju tj. uklanjati prljavštinu sa vetrobranskog stakla.
 

Zaštitite brave od smrzavanja

Kako biste tokom sve hladnijih dana sprečili smrzavanje brava na vašem automobilu isprskajte ih sredstvom za podmazivanje. Savetujemo da u automobilu uvek držite adekvatno sredstvo u slučaju smrzavanja brava sa kojim ćete sprečiti lomljenje ključa u bravi. 
 

Pregledajte limariju vašeg automobila

Po potrebi popravite i zaštitite postojeća oštećenja na limariji automobila kako biste sprečili koroziju. Preporučuje se i voskiranje automobila koje može značajno zaštititi limariju od raznih štetnih materija i soli. 
 

Proverite svetla i ostalu signalizaciju

Dani su sve kraći i vidljivost sve lošija. Stoga je veoma bitno da na vašem automobilu rade sva svetla i ostala signalizacija. Uvek moraju biti čista kako bi obavljala svoju funkciju. 
 

Zamenite filtere

Proverite sve filtere u vašem vozilu i zamenite dotrajale. Naročito ne zaboravite na filter klime tj. kabine jer je klima veoma efikasna u otklanjanju vlage sa unutrašnje strane vetrobranskog stakla a ujedno greje i kabinu.
 
U slučaju da ne znate sami ustanoviti i eliminisati eventualne greške na vašem četvorotočkašu obratite se za pomoć stručnom licu. Vaša bezbednost i bezbednost ostalih učesnika u saobraćaju neka je uvek na prvom mestu.
 

 

Auto moto vesti

Naši kupci nas vole širom Evrope