Pozovite nas 011 6350 515
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, nije bilo lopova :)

Parking

Uporabniški račun

Registrujte se!

Registrovanim korisnicima je kod nas još komfornije. Pogledajte prethodnu kupovinu, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i sačekajte da vas obavestimo, ako se spusti cena vašeg najdražeg proizvoda.

Registrujte se!

Korpa je prazna

Dodajte u korpu sa proizvodima...

Kako najbrže odlediti i startovati vaš zaleđeni automobil

19.01.2016

Hladna zima sa svojim karakteristikama može negativno uticati na vaš automobil i naravno na vaše strpljenje. Ako niste vlasnik garaže, onda znate, da je tokom zimskih uslova na jako niskim temperaturama veoma moguće da ćete imati posla sa odleđivanjem automobila parkiranog na zavejanom parkingu ili u dvorištu.

Kako najbrže odlediti i startovati vaš zaleđeni automobil
Kako bi izbegli panično ponašanje i kašnjenje na posao ili druge obaveze, pročitajte nekoliko trikova o odleđivanju delova automobila, kao i preventivnim radnjama, koje smo za vas pripremili: 
 

Auto prekriven snegom ili ledom

Veoma je bitno očistiti sneg i led sa svih površina automobila, pogotovo sa krova, kako ne bi tokom vožnje ili iznenadnog kočenja dospeo na vetrobransko staklo i ugrozio vidljivost i sa tim vašu sigurnu vožnju. Parkiranje u garaži je najbolja preventiva, ali ako niste vlasnik iste, naš je savet da kupite ceradu za svoj model automobila. 
 

Zaleđena brava i vrata

U slučaju zaleđene brave, postoji nekoliko praktičnih trikova, pomoću kojih je možete brzo odlediti. Prvi je, da pokušate zagrejati ključ pomoću upaljača. Zagrejani ključ nekoliko puta gurnite u bravu, malo okrećite, ponovo ugrijte i ponavljajte postupak, dok se led u bravi ne otopi. Još efikasniji je fen, ali najčešće njegova upotreba nije moguća. U slučaju da temperature nisu previše niske, možete i politi bravu i vrata sa toplom vodom. Najbolji način za odleđivanje brave je definitivno sredstvo za odleđivanje brava, koje je dostupno u svim bolje opremljenim prodavnicama. Najbolja preventiva je, da pre niskih temperatura naprskate sve brave sa WD 40 sredstvom, a sa glicerinom možete namazati kedere, kako vrata ne bi zaledila.  
 
 

Zaleđeno vetrobransko staklo

Niko ne voli čišćenje leda i snega sa vetrobranskog stakla. Pogotovo bez strugača za led. Najlakši način je, da na vreme kupite sredstvo za brzo odleđivanje stakala, sa kojim je posao veoma brzo obavljen i ušteđeno mnogo vremena. Pomenuto sredstvo nije skupo, a trajaće vam celu zimu. Kako bi izbegli smrzavanje stakla, možete upotrebiti mali trik: uveče premažite prozore i vetrobransko staklo crnim lukom ili limunom. Njihova svojstva efikasno sprečavaju formiranje leda na staklima.  
 
Bitno je i napuniti posudu za tečnost za pranje stakala sa adekvatnim ali kvalitetnim sredstvom, koje ne smrzava na niskim temperaturama. Zbog veće potrošnje tečnosti prilikom češćeg korišćenja brisača u zimskim uslovima pametno je držati jednu flašu za rezervu u prtljažniku automobila.
 

Zaleđeni brisači zalepljeni za vetrobransko staklo

Led može zalepiti brisače na vetrobransko staklo. Ako su zalepljeni za staklo, savetujemo vam, da brisače ne koristite dok u potpunosti ne odledite vetrobransko staklo. Ako niste očistili led, a uključite brisače, dočiće do oštećenja metlica brisača ili čak do toga, da izgori elektromotor brisača i izložiće vas nepotrebnom trošku. 
 

Zaleđeni retrovizori

I retrovizori su izloženi snegu i formiranju leda. Savetujemo vam, da ih uveče umotate sa nailonskim kesama ili folijama. Ujutro ćete se iznenaditi, kada vidite, da vaši retrovizori nisu zaleđeni. 
 

Hladna kabina 

Tokom niskih temperatura je naravno hladna i kabina automobila. Savetujemo vam, da pre čiščenja spoljašnosti prvo startujete automobil, uključite ventilaciju na maksimum i usmerite je prema vetrobranskom staklu. To vam  može pomoći kod odleđivanja  i odmagljivanja vetrobranskog stakla i ujedno brže ugrijati kabinu i omogućiti vam udobnu vožnju. 
 

Zamagljena stakla sa unutrašnje strane

Zamagljena stakla, pogotovo vetrobransko staklo, onemogućavaju vidljivost. Pogotovo je to česta pojava tokom hladnih zimskih dana. Veliki uticaj na to ima i čistoča stakla, jer baš prljava stakla uzročnik su jačeg magljenja. Naš je savet, da redovno čistite stakla sa obe strane. Za brisanje kupite sunđer za brisanje školske table, koji efikasno eliminiše vlagu i ne ostavlja tragove po staklu. Takođe pomaže i spuštanje i podizanje prozora, a najbolje je kupiti sredstvo protiv magljenja stakala. 
 

Zaleđeno i zamagljeno zadnje staklo

Sa zaleđenim zadnjim staklom se mnogo lakše boriti, jer svaki automobil poseduje grejače zadnjeg stakla i dovoljno ga je samo uključiti. Ujedno će se staklo odlediti i odmagliti. 
 
 
 
 
 

 

Naši kupci nas vole širom Evrope