Pozovite nas 011 6350 515
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, nije bilo lopova :)

Parking

Uporabniški račun

Registrujte se!

Registrovanim korisnicima je kod nas još komfornije. Pogledajte prethodnu kupovinu, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i sačekajte da vas obavestimo, ako se spusti cena vašeg najdražeg proizvoda.

Registrujte se!

Korpa je prazna

Dodajte u korpu sa proizvodima...

Koje marke automobila statistički se najmanje kvare?

08.03.2016

Postoji puno kriterijuma i izveštaja o najpouzdanijim automobilima na tržištu što ujedno znači da se najmanje kvare. Za vas smo pripremili sažetak iz tri različita izveštaja, a na vama je da odlučite kojem najviše verujete.

Koje marke automobila statistički se najmanje kvare?

Izveštaj TÜV

U početku novembra 2015. godine nemački TüV je predočio izvještaj za 2016. godinu kojeg su oblikovali ispitivači i stručni časopis Auto Bild. U istraživanje su uključili 233 modela vozila na kojima je bilo izvedenih devet miliona opštih pregleda. Rang lista iz ovog izveštaja je veoma kredibilna i daje vredne smernice kako za kupce novih tako i za kupce starijih automobila. 
 
Izvještaj TüV za 2016. godinu kaže da je uopšteno Toyota najuspešnija automobilska marka u prošloj godini i najpouzdaniji brend u Nemačkoj - sa 14 svojih modela zauzela je mesta među prvih deset rangiranih u različitim kategorijama. Neprikosnoveni japanski brend je zauzeo jedno od prvih pet mesta u različitim starosnim kategorijama. Jedine negativne poene su njeni modeli dobili prilikom opšte kontrole. Hibrid Prius su proglasili za jednog od najpouzdanijih automobila na putu u kategoriji do sedam i u kategoriji do devet godina starosti, u kojima je zauzeo drugo mesto. Pored njega modeli Auris i Yaris zauzimaju peto i šesto mesto u kategoriji do sedam godina starosti automobila. U starostnoj kategoriji do devet godina je Corolla Verso zauzela četvrto, RAV šesto, Yaris sedmo i Corolla deseto mesto. Takođe u kategoriji do jedanaest godina starosti vozila Toyota se pokazala kao pouzdan automobil. Čak pet modela je ušlo među prvih sedam, od kojih Corolla Verso i RAV4 drugo i treće mesto, Avensis četvrto, a Corolla i Yaris šesto i sedmo mesto.
 
Što se tiče ostalih rezultata istraživanja u kategoriji starosti do tri godine najbolje se pokazala marka Mercedes Benz. B klasa je pobedila, drugo mesto zauzeo je GLK dok je SLK dobio treće mesto. Najnepouzdaniji automobili u ovoj kategoriji su Chevrolet Spark i Fiat sa modelima 500 i Punto.
 
U kategoriji starosti do pet godina je na prvom mestu Audi A1, drugi je BMW Z4 i treći Audi Q5. Najmanje pouzdani u ovoj kategoriji su automobili Dacia Logan, Fiat Panda i Dacia Sandero.
 
U kategoriji starosti do sedam godina pobednik je Porsche 911, drugo mesto je zauzela Toyota Prius dok je VW Golf Plus na trećem mestu. Najgoru poziciju su zauzeli Chevrolet Matiz, Dacia Logan i Renault Kangoo.
 
U kategoriji starosti do devet godina takođe je pobednik Porsche 911, drugo mesto slavi Toyota Prius i treće Mazda MX-5. Najmanju ocenu su dobili Renault Kangoo, Kia Sorrento i Renault Twingo.
 
Automobili stari do 11 godina su najpouzdaniji ako su marke Porsche 911, Toyota Corolla Verso ili Toyota RAV 4. Najviše problema možete očekivati ako ste vlasnik automobila Fiat Stillo, Mercedes M klase ili Ford Galaxy-a.  
 

Warranty Direct

Mnogi se pre kupovine automobila oslanjaju na rezultate britanskog istraživanja o pouzdanosti automobila koje izvodi osiguravačka kuća Warranty Direct uz pomoć novinara magazina „What Car?“. Njihovi rezultati kažu da su azijski auto brendovi još uvek prvi izbor za kupovinu polovnog automobila. Njihovo istraživanje o kvarljivosti i pouzdanosti pojedine automobilske marke donosi nekoliko drugačijih rezultata od ostalih istraživanja. Britanci kod istraživanja sebi pomažu sa veoma opširnom bazom podataka o pokvarenim delovima automobila u starosti od tri do osam godina. Bazu prave agenti za osiguranje, koji u nju unose podatke iz 50.000 zahteva za nadoknadu štete njihovih klijenata tj. vlasnika automobila. 
 
Njihova analiza je pokazala da su azijske marke najpouzdanije, a najviše kvarljivih delova još uvek proizvode evropski proizvođači automobila. Najbolju poziciju od evropskih proizvođača zauzima Škoda, koja se nalazi na osmom mestu najpouzdanijih automobila. Jedini plus kod evropskih automobila su niži troškovi popravke od azijskih modela. Ove godine su se među deset najboljih marki pored Škode našle još marke Chevrolet, Ford, Peugeot i Fiat, ali vodeću poziciju čvrsto drže azijske marke Honda, Suzuki i Toyota. Najpouzdaniji su automobili Honda Jazz i Mitsubishi Lancer dok je najmanje pouzdan Audi RS6 koji je ujedno najskuplji za održavanje. Suzuki je posle devet godina pretekao Hondu i automobilska je marka za koje je pored marke Daewoo godišnje potrebno minimalno ulaganje. Veoma skupo održavanje je po redu za marke BMW, Nissan, Mercedes-Benz, Audi, Land Rover, Vauxhall/Opel i Porsche. Najviše problema stvaraju elektrika i elektronika (22,34%) i popravke vezane za šasiju (22%), dok je najmanje problema sa klima uređajima. 
 

Auto Bild

Nemački auto magazin Auto Bild počev od 2001. godine objavljuje svoje izveštaje o ocenama automobilskih proizvođača na osnovu sedam kriterijuma: rezultata Forsa izveštaja o zadovoljstvu kupaca, fabričkih garancija, broja opoziva vozila i njihovih popravki, najnovijeg TüV izveštaja i tri kategorije po izboru urednika magazina. Njihovo najnovije istraživanje kaže, da su na nemačkom tržištu automobilske marke Kia i Mazda najkvalitetnije u konkurenciji 20 najvećih proizvođača automobila. U predmetnom istraživanju japanski i korejski proizvođač automobila zajedno su podelili prva dva mesta jer su dobili istu ocenu, koja je zasnovana na zadovoljstvu kupaca, pouzdanosti i dugogodišnjem kvalitetu. Treće, četvrto i peto mesto su podelile marke Honda, Hyundai i Toyota, šesto mesto je pripalo Volvu, sedmo i osmo dele BMW i Dacia, deveto Nissan, deseto mesto Mercedes Benz dok je po njihovoj oceni poslednje 20. mesto pripalo Fiat-u
 

Naši kupci nas vole širom Evrope