Pozovite nas 011 6350 515
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, nije bilo lopova :)

Parking

Uporabniški račun

Registrujte se!

Registrovanim korisnicima je kod nas još komfornije. Pogledajte prethodnu kupovinu, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i sačekajte da vas obavestimo, ako se spusti cena vašeg najdražeg proizvoda.

Registrujte se!

Korpa je prazna

Dodajte u korpu sa proizvodima...

Prvi električni automobil dizajniran za žene

24.06.2016

Svima je poznato da je auto industrija većim delom prilagođena muškoj populaciji kako u proizvodnim jedinicama, gde su zaposleni većinom muškarci, tako i kupcima.

Prvi električni automobil dizajniran za žene

Proizvođači automobila do sada nisu bili skloni da dizajniraju automobile isključivo za žene ali došlo je vreme za promene. Tesla Motors dizajnirao je prvi električni automobil namenjen ponajviše ženama. Ovim putem želimo da vam predstavimo dotični model koji će većinu žena ostaviti bez daha.

Tesla Model X 

Kompanija Tesla Motors je kao treći u seriji Teslinih električnih automobila dizajnirala novi Model X. Prethodni modeli Roadster i Model S bili su dizajnirani u cilju zadovoljavanja potreba muške populacije, dok je novi model prilagođen zahtjevima tržišta za automobilom, koji ispunjava potrebe žena. Kompanija je pre početka dizajniranja novog modela električnog automobila organizovala fokus grupe. Žene su odgovarale na pitanja o tome koje karakteristike automobila zadovoljavaju njihove želje i potrebe i potom ih implementirala u novi Model X. To je očigledno značajno uticalo na prodaju, jer je više od polovine narudžbina stiglo baš od ženske populacije.
 
Crossover Model X je odlična kombinacija SUV-a i minivana tj. porodičnog automobila, koji su među vozačima sve popularniji, što se može primetiti i na našim putevima. Polako kao izbor postaje sve traženiji za žensku populaciju, što ide u prilog i Kompaniji Tesla Motors, koja može sa tim potezom popuniti do sad neiskorišćeno tržište automobila za žene. 

Prodaja usmerena na žene

Odluka kompanije Tesla Motors da prodaju novog Modela X okrenu prema ženama je očigledno bila ispravna. Model X je jedan od najprodavanijih automobila u SAD-u gde su u zadnje vreme najbrže rastući profil kupaca žene. Prošle godine su u SAD-u žene činile više od 40% kupaca novih automobila. Iz udruženja proizvođača automobila su izjavili da su žene postale „motor“ automobilske industrije jer na automobile i njihovo održavanje godišnje troše preko 300 milijardi dolara.
 
Tesla Motors je najavio da će model X na europskom tržištu biti u prodaji 2016. godine po ceni od 50-70.000 $, dok su već u 2015. godini primili više hiljada porudžbina. 
 
Otežavajuće okolnosti prilikom prodaje mogu se pojaviti zbog činjenice, da na električne automobile na našem tržištu nismo navikli i da nisu prilagođeni za dugačka putovanja. Ali Model X, kao i drugi Teslini električni automobili, moći će da se puni u garaži njegovog vlasnika tj. vlasnice. Omogućen će mu biti i pristup Teslinoj mreži koja sadrži popis svih stanica gde se može izvršiti punjenje automobila. 

 

Karakteristike Teslinog Modela X 

Novi Teslin Model X ima ogroman estetsko dizajniran unutrašnji prostor sa 17-inčnim zaslonom i tri reda sedišta sa dovoljno mesta za sedam putnika kao i prostran prtljažni prostor. U ponudi su dve verzije Modela X u više boja.
 
Model X je malo teži od prethodnog modela S i može preći od 270 - 370 kilometara sa jednim punjenjem, od čega najviše zavisi kapacitet ugrađene litij-ionske baterije. Njegovo ubrzanje od 0-100 km je manje od 5 sekundi, a maksimalna brzina koju možete dostići je 250 km/h. Ima pogon na sva četiri točka i dva digitalno upravljana električna motora. Najbitnija karakteristika Modela X je sigurno njegova specifična konstrukcija koja pruža veliku sigurnost putnicima u nesreći, zbog kojeg je dobio čak pet zvezdica sigurnosti. 
 
Najupečatljivija i neviđeno funkcionalna karakteristika Modela X sa notom ekstravagancije su zadnja vrata koja se otvaraju prema gore u obliku sokolovih krila („falcon wing doors“), nalik automobilu Lamborghini. Za mnoge je to dizajnerski pogodak i olakšavajuća okolnost na uskim parking prostorima. Specijalni mehanizam i brojni senzori detektuju sve moguće prepreke u blizini vozila što omogućava otvaranje vrata čak i pri minimalnom odstojanju od ostalih parkiranih vozila ili zidova. Takođe putnicima, pogotovo deci i starijim osobama, omogućavaju lakši pristup trećem redu sedišta.
 
Jedna od veoma interesantnih i uočljivih karakteristika novog Teslinog modela je i najveće panoramsko vetrobransko staklo ikad ugrađeno u neko vozilo koje daje osećaj vožnje na pilotskom mestu u helikopteru. 
 

Auto moto vesti

Naši kupci nas vole širom Evrope