Pozovite nas 011 6350 515
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, nije bilo lopova :)

Parking

Uporabniški račun

Registrujte se!

Registrovanim korisnicima je kod nas još komfornije. Pogledajte prethodnu kupovinu, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i sačekajte da vas obavestimo, ako se spusti cena vašeg najdražeg proizvoda.

Registrujte se!

Korpa je prazna

Dodajte u korpu sa proizvodima...

Ogrebali su vam auto na parking mestu, šta sada?

11.07.2016

Kad vam neko ogrebe auto, to vam sigurno neće ulepšati dan. Šta možete napraviti? Ne vezano za veličinu oštećenja pozovite policiju i prijavite događaj. Nakon toga, osiguranik treba da se javi osiguravajućoj kući, gde popuni obrazac za prijavu štete, podnese zapisnik MUP-a i sledi dalja uputstva procenitelja. Na kraju donosi se rešenje kojim se utvrđuje osnov za naknadu i visina naknade po osnovu osiguranja.

Ogrebali su vam auto na parking mestu, šta sada?
Ne vezano za to da li je neko namjerno, zbog arogancije, napravio ogrebotinu na vašem automobilu ili se to desilo sasvim slučajno, postoje rešenja za uklanjanje ogrebotina, koje ćemo vam predstaviti u daljem tekstu.
 

Duboke ili plitke, a vidljive

Ogrebotine koje na vašem automobilu ostave vrata drugih automobila na prepunom parkingu, ogrebotine od ključa ili noža, nesumnjivo kvare izgled vašeg automobila i sigurno su neprijatno iznenađenje. 
U skladu sa tim kakve su ogrebotine morate se ophoditi prema njima. Ogrebotine od noža su pliće i prave, a one od ključa krive i reckaste, jer su načinjene tupim predmetom. Ako ne budete pazili i reagovali, budite svesni mogućnosti da možete dodatno proširiti ogrebotinu. Ukoliko se vidi metal znači, da je ogrebotina ozbiljna i videće se i nakon pokušaja da je uklonite. U takvim slučajevima naš je savet da posetite profesionalca.
 

Plitke ogrebotine

Prvi korak za rešenje situacije je, da  pokušate ogrebotinu tj. ostatke farbe sa drugog automobila ukloniti acetonom ili razređivačem koji ste sipali na meku krpu. Na isti način je moguće popraviti ogrebotine na vašem autu i uz pomoć WD-40, koji svakako može smanjiti jeziv izgled ogrebotine. Ukoliko je i dalje tu, reč je dubljoj ogrebotini kojoj ćete morati više da se posvetite.
Nastavite tako, da sporni deo automobila operete sa vodom i sapunom i ostavite da se dobro osuši. Tankom četkicom ili čačkalicom za zube nanesite farbu precizno na linije. Ostavite da se suši oko dva sata, a zatim ispolirajte. Za poliranje možete koristiti polir pastu koju ćete naneti lagano kružnim pokretima sunđerom. Kada pasta pobeli i osuši se, kružnim pokretima, pamučnom krpom uklanite polir pastu sa automobila.
Drugi metod koristi mokro šmirglanje sa šmirglom gruboće 2.000 i finiš.
 
 

Duboke ogrebotine

Ako vam je dosta neprijatnih ogrebotina na automobilu i odlazaka u servis gde ostavljate mnogo novca možete se poslužiti i proizvoda, koji liče na olovku i lako, brzo i jednostavno poprave ogrebotinu na vašem automobilu. Olovka služi za saniranje ogrebotina bez obzira na boju automobila i otporna je na vodu. Prilikom nanošenja zaklonite površinu koju popravljate od sunca jer se UV zračenjem aktivira dejstvo olovke. Višak uklonite suvim papirnim ubrusom i dozvolite da odstoji na suncu. Dublje ogrebotine mogu zahtevati dodatno nanošenje.
Ako ste skloni pomenutim nesrećama na parking mestima, kupite jedinstven i neverovatno efikasan proizvod, koji ne sme da vam nedostaje u vašem alatu i opremi, ako su u pitanju duboke ogrebotine. AREXONS krema za efektivno prekrivanje i popunjavanje ogrebotina, koju  možete kupiti na našoj web stranici, će vam sigurno pomoći rešiti problem. 
 
 
 

Auto moto vesti

Naši kupci nas vole širom Evrope