Pozovite nas 011 6350 515
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, nije bilo lopova :)

Parking

Uporabniški račun

Registrujte se!

Registrovanim korisnicima je kod nas još komfornije. Pogledajte prethodnu kupovinu, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i sačekajte da vas obavestimo, ako se spusti cena vašeg najdražeg proizvoda.

Registrujte se!

Korpa je prazna

Dodajte u korpu sa proizvodima...

Prezentacija automobilske marke Opel

14.11.2016

Opel je sinonim za akcionarsko društvo sa sedištem u Nemačkoj, Riselshajmu pod punim nazivom Adam Opel AG. Ova kompanija datira od 1862. godine i osnovao je Adam Opel. Proizvodnja automobila u njoj počinje 1899. godine. 1929. godine ovu kompaniju kupuje General Motors koja nastavlja raditi pod pređašnjim imenom Adam opel AG.

Prezentacija automobilske marke Opel

On je uz Vauxall bio i General Motors-ov najveći brend u Evropi. Kao jedan od najvećih Nemačkih proizvođača automobila pored glavne fabrike u Riselshajmu ima još tri - u Ajzenahu, Bohumu i Kajzerslauternu kao i šest u ostalim delovima Evrope. Vozila izrađena pod Opel brendom rađena su i od stane mnogih kompanija pod GM-om i neke od njih su:  Vauxall, Engleska; Cadilac, USA; Chevrolet, USA; Holden, Austalija; Daewoo, Koreja; Saab.. Prerade po serijama u Evropi radio je Lotus. 1997. godine otvara se sopstveni Opel centar koji radi serijska tuniranja Opel vozila. 2010. godine prodat je 1.1 milion automobila i uopšte vozila u Evropi, dok je u Nemačkoj Opel bio treći po prodaji automobila. Kasnije, 2011. godine on opet postaje akcionarsko društvo (što nije bio u periodu od 2005. do 2010. godine).

Osnivanje

1862. godine osnovan je Opel. Osnivač kompanije, Adam Opel na početku bavio se pravljenjem šivaćih mašina, zatim prodajom bicikala među kojima 1886. godine ističe se ''Velosiped''. 1895. godine umire osnivač kompanije, u vreme kada njegova firma postaje lider u proizvodnji šivaćih mašina. Kasnije Opel postaje poznat i kao najveći proizvođač bicikala na svetu, i kreće sa proizvodnjom motocikala. Od 1899. godine datira automobilska tradicija ove kompanije, a 1898. godine je proizveden prvi Opel - Lucman, kasnije Opel - Darak (Opelova karoserija, Darakova šasija) koja su pokretali motori sa 2 cilindra. Hit modeli Doktorvagen i Pupen utemeljili su Opelovu politiku o proizvodnji kvalitetnih i pristupačnih vozila.
 
1929. godine General motors kupuje 80% deonica Opel kompanije, i kasnije svoj udeo povećaja na 100%. U Drugom svetskom ratu fabrike u Riselshajmu i Brandenburgu skoro pa su uništene. 1950. godine rekonstruisana je fabrika u Riselshajmu, a dvanaest godina kasnije Opel slavi svoj stoti rođendan i otvara novu fabriku u Bohumu u kojoj se nastavlja proizvodnja ''Kadeta''. Posmatrajući Opel sa ekonomske strane može se reći da par modela ove kompanije obeležavaju nemačko ekonomsko ''čudo'' - Opel Olimpija, Opel Kapitan i Opel Olimpija.
 

Poslovanje

1971. godine proizvodnja Opela dostiže desetomilionske primerke automobila i te godine postavlja tezu električne mobilnosti vozila dok je danas Opel pionir kada su u pitanju električni automobili - Ampera (111kW). 1990. godine Opel predstavlja model Astra i sa njom svoj bezbedonosni sistem - zaštitu od bočnih udaraca, podupirače, zatezače pojaseva. Kasnije su predstavljeni i modeli Frontera, Korsa, Zafira. Opel vremenom na tržištu temelji segmente kompaktnih monokeb automobila kao i nove principe fleksibilnosti enterijera većih porodičnih vozila. 2008. godine Opel predstavlja novi model Insignia, kasnije i novi model Zafire, Turera i Astre GTC Tourer.
 
Širom svijeta prodavani su modeli uključujući Astra, Omega, Vectra, Corsa i oni su prodavani i širom svijeta pod drugim GM-ovim imenima. Opel je do 2006. godine bio GM-ov najjači brend u Japanu, kada prodaja drastično opada i zatvara se pogon u toj državi.
 
Danas, aktuelni modeli marke Opel su:
Putnička vozila - Adam, Adam S, Adam rocks, Cascada, Corsa, Astra, Astra sports, Astra limunzina, Astra, Meriva, Zafira, Insignia limunzina, Insignia hatchback, Insignia sports, Insignia country, Mokka X, Combo tour.
Komercijalna vozila -  Corsa van, Combo van, Vivaro van, Movano.
 

Auto moto vesti

Naši kupci nas vole širom Evrope