Pozovite nas 011 6350 515
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, nije bilo lopova :)

Parking

Uporabniški račun

Registrujte se!

Registrovanim korisnicima je kod nas još komfornije. Pogledajte prethodnu kupovinu, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i sačekajte da vas obavestimo, ako se spusti cena vašeg najdražeg proizvoda.

Registrujte se!

Korpa je prazna

Dodajte u korpu sa proizvodima...

Šta je dobro znati pre kupovine oldtajmera?

14.02.2017

Pre nego potrošite svoj novac na kupovinu oldtajmera, bitno je da obratite pažnju na par stvari od kojih će zavisiti da li je Vaše ulaganje bilo ispravno.

Šta je dobro znati pre kupovine oldtajmera?

Saveti

Prilikom same kupovine ovakvog automobila obratite pažnju na papire istog - ukoliko oni postoje, pregledajte ih i sačuvajte odložene. Može se desiti i da ti papiri nisu u potpunosti ispravni u odnosu na današnja merila saobraćaja, što ne znači da ih trebate baciti. Takođe, moguće je da automobil nema nikakve papire.
 
Kada utvrdite podatke o svom novom automobilu: godina proizvodnje, model, tip itd. sve to uporedite sa brojem šasije (VIN brojem). U to vreme iz kojeg potiče Vaš oldtajmer automobili su imali svoj broj motora, VIN broj, broj karoserije i broj šasije. 
Danas je moguće da sami pomoću interneta i njegovih pretraživača proverite i utvrdite marku i tip vozila tj. VIN broj. Dovoljno je da samo ukucate VIN broj i marku vozila, a ukoliko imate znanje stranih jezika i možete se zahvaljujući tome snaći na internetu, lako ćete postati član nekog od foruma, koji se bavi pitanjima konkretno tipom ili markom Vašeg automobila. Na takvom sajtu pronaći ćete i servis za VIN brojeve. Ako je kojim slučajem Vaš automobil toliko star, da ne možete doći do podataka koji Vas zanimaju ili niste sigurni da su određene informacije sa sajta tačne, možete poslati e-mail direktno fabrici koja je proizvela Vaš oldtajmer. Slikajte vozilo, sve identifikacijske table, prostor motora i pošaljite fabrici, a odgovor možete očekivati kroz desetak dana.
 
 
VIN broj obično sadrži: godinu proizvodnje, tip vozila, marku vozila i broj motora. Preko njega možete saznati sve o Vašem automobilu - tip vozila (karavan, limuzina, kupe, kabrio), broj vrata, boja vozila, boja i materijal unutrašnjosti (koža, skaj, drvo, platno), dimenzije guma i felgi.
Pri kupovini oldtajmera obratite pažnju na motor jer u ovim krajevima nekada su vađeni izvorni benzinski motori iz razloga velike potrošnje goriva i umesto njih ugrađivani su razni dizel motori sa drugih vozila, traktora, agregata i oni su upisivani u saobraćajne knjižice vozila kao fabrički.
 
Kada proverite gde i za koliko novca možete kupiti novi originalan motor za Vaš automobil, sami procenite koliko novca je još potrebno uložiti i koliko ste za takav auto uopšte spremni platiti. Budite spremni na nezadovoljstvo prodavca koji možda i nije računao na takve nedostatke vozila koje prodaje i Vaše dodatno izlaganje trošku zbog kojeg će morati spustiti cenu pri prodaji.
Ako automobil želite vratiti u prvobitnu boju, moraćete poručiti originalnu koja se ne nanosi po principu današnjih boja sa već postojećim sjajem u sebi, već se nanose u preko deset slojeva, nakon čega se auto polira i tako dobija traženi sjaj. Pre bojanja Vašeg novog automobila potražite neke primere farbanja istih dok su još bili aktuelni i nemojte previše iskakati iz tih okvira i narušavati mu izvorni izgled.
Takođe pre kupovine imajte na umu da oldtajmeri ne donose veliku zaradu i da je najbolje imati ih ukoliko ste stvarni ljubitelj oldtajmera.
 

Naši kupci nas vole širom Evrope