Pozovite nas 011 6350 515
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, nije bilo lopova :)

Parking

Uporabniški račun

Registrujte se!

Registrovanim korisnicima je kod nas još komfornije. Pogledajte prethodnu kupovinu, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i sačekajte da vas obavestimo, ako se spusti cena vašeg najdražeg proizvoda.

Registrujte se!

Korpa je prazna

Dodajte u korpu sa proizvodima...

Automobili Lexus - Za one koji vole pouzdanost i imaju ekološku savest

10.03.2017

Lexus automobili nastali su kao proizvod japanske industrije u želji za osvajanjem američkog tržišta luksuznih automobila. Lexus je ogranak kompanije Toyota koji se prodaje u 70 zemalja širom sveta. Prvi put je 1989. godine predstavljen u Americi. Danas važi za jedan od najprestižnijih proizvođača luksuznih automobila, u čijoj izradi se koriste skupi materijali, vrhunske tehnologije i sofisticiran dizajn.

Automobili Lexus - Za one koji vole pouzdanost i imaju ekološku savest

Kako je nastao Lexus?

1983. godine počinje proces stvaranja modela Lexus namenjenog samom vrhu luksuznih automobila. Predsednik Toyote Eigi Toyota odobrio je ovu proizvodnju tzv. modela F1 (Flagship). 1985. godine bio je predstavljen prvi koncept na kojem je angažovano preko 3900 ljudi. U ispitivanju tržišta Amerike Japanci su išli toliko daleko da su živeli iznajmljujući kuće u Laguna beach-u analizirajući buduće potrošače i njihove životne navike.
 
Posle uložene 4 milijarde dolara i 6 godina istraživanja proizveden je Lexus LS400 1989. godine u Detroit-u. 1990. godine predstavljen je Evropskom tržištu. Sledeći model koji je predstavljen kao pristupačnija varijanta je ES250. Glavna prednost Lexus-a na tržištu bila je njegova jedinstvenost i kao takav predstavljao je veliku konkurenciju Mercedes-u i BMW-u. Ovaj snažan, tih i pouzdan automobil drastično je smanjio promet konkurenciji nakon ulaska na Evropsko tržište. 
 
U prvim godinama na tržištu Lexus je postao najprodavaniji luksuzni automobil u Americi. Kako se na tržištu dobro ostvario, 1991. godine kompanija stavlja u prodaju dva nova modela: SC400 i ES300, limuzinu koja ubrzo postaje i najprodavanija.
 
1996. godine Lexus je ušao na tržište sportskih automobila sa modelom LX450, baziranom na Land Cruiser-u 100. 1998. godine sledi RX, najprodavaniji Crossover baziran na Camry-ju. Kasnije dolazi do tehnoloških pomaka i razvija se model Lexus Hybrid Drive koji je rezultirao velikim rastom prodaje. Proizvodnja automobila u SAD-u pokrenuta je krajem 2015. godine, a pogoni su smešteni u Georgetown-u, Kentucky. Prvo vozilo iz ove proizvodnje je model ES350.

Dizajn i tehnologija

Dizajn Lexus-a tradicionalno akcentuje ciljeve standardnog razvoja vozila počevši od aerodinamike, kvaliteta vožnje i enterijera. Svako vozilo dizajnira se u skladu sa 500 konkretnih standarda, poznatih kao ''Lexus Musts'', što se pokazalo na kriterijumima kao što su šavovi kožnih sedišta. Kabina vozila ima ugrađen sistem Smart Access, otključavanje ''pametnim'' ključem i startup sistem paljenja  kao i multimedijalne karakteristike. 2010. godine u modelima HS i RX uveden je Remote touch sistem koji kao glavni kontroler ima ''kompjuterskog miša'', touchscreen kontrole i navigacijske ekrane.
 
 
Kada su u pitanju audio sistemi 1989. godine Toyota je jedna od prvih kompanija koja je posedovala premium audio sisteme u partnerstvu sa Nakamichi firmom. Da bi se smanjila ometanja vozača u modelu LS400 uveden je ''sendvič'' pozlaćeni čelik, a kasnije akustična stakla. 
2006. godine Toyota proizvodi automatski menjač sa 8 brzina u modelu LS460. 
 
U hibridima Lexusa koriste se električni motori, regenerativne kočnice i kontinuarne promenljive transmisije. 2007. godine Lexus razmatra opremanje novih modela hibridnim pogonima zbog očuvanja ekološke sredine i smanjenja zagađenja. Model LS600h L 2008. godine prvi put koristi led diode u farovima.
 
Karakteristike Lexusa kada se radi o opremi i programima pouzdanosti su: backup kamera, sistem alarma i adaptivni farovi.

Modeli

trenutni:

Lexus NX, terenski automobil
Lexus RX, terenski automobil
Lexus GX, terenski automobil
Lexus LX, terenski automobil
Lexus CT, kompaktni automobil
Lexus IS, kompaktni automobil
Lexus HS, kompaktni hibrid
Lexus ES, automobil srednje klase
Lexus GS, automobil više srednje klase
Lexus LS, automobil visoke klase
Lexus RC, kupe verzija IS-a

u proizvodnji:

Lexus LC
Lexus GS
Lexus RX
Lexus IS
Lexus CT
Lexus LFA
Lexus LS
 

Naši kupci nas vole širom Evrope