Pozovite nas 011 6350 515
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, nije bilo lopova :)

Parking

Uporabniški račun

Registrujte se!

Registrovanim korisnicima je kod nas još komfornije. Pogledajte prethodnu kupovinu, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i sačekajte da vas obavestimo, ako se spusti cena vašeg najdražeg proizvoda.

Registrujte se!

Korpa je prazna

Dodajte u korpu sa proizvodima...

Ko želi pobediti Teslu?

27.03.2017

Kao apsolutni hit današnjice jasno je da Tesla konstantno ima konkurenciju u automobilskoj industriji kada su u pitanju električna vozila. U nastavku govorimo o Tesla motorsu, modelima konkurencije koji se već nalaze na tržištu ''pametnih'' automobila i o onima koji su u fazi izrade.

Ko želi pobediti Teslu?

Tesla motors

Tesla motors je auto kompanija iz Sicilijanske doline u SAD-u. Ime firme izvedeno je u čast poznatom naučniku Nikoli Tesli. Ona proizvodi šasije električnih vozila i automobile na električni pogon. Ova kompanija datira iz 2003. godine, a zasnovana je od strane tri elektro inženjera: Marka Tarpeninga, Ijana Rajta i Martina Eberharda.
 
Prvi Teslin auto bio je Tesla Roudster, sportski električni automobil sa litijum jonskim baterijama. Ovaj automobil predstavljao je automobilsku evoluciju kojom se kasnije širila proizvodnja novih modela, pa čak i luksuznih limuzina.

Modeli Tesla automobila su 

Tesla Roudster
Tesla Model S
Tesla Model X 

Ko želi uzeti tron?

LUCID AIR

Ovaj električni automobil predstavljen je od strane Silicon Salley-a kao model koji će se takmičiti sa Teslom. Lucid Air dostiže do 60 milja na sat za 2 i po minute. Punjenje automobila odvija se preko samsungove baterije koja izdržava brza punjenja vrlo često, bez ikakvih degradacija.
Sistem hlađenja tzv. Lucid Vortex nalazi se na prednjem delu automobila i osigurava dovoljan protok vazduha. Lucid Air će omogućiti samostalnu vožnju zahvaljujući senzorima i kamerama, i biće glavna konkurencija Teslinom modelu S. Glavni direktor ove kompanije ga definiše kao ''avion na četiri točka''. Njegova dostupnost očekuje se 2018. godine.

FFZERO1

Faraday Future na sajmu CES u Las Vegasu predstavio je automobil koji će takođe biti konkurencija Teslinom modelu. Koncept razvoja ovog automobila daje snagu protivvrednosti od 1000 KS. FFZERO1 ima ubrzanje od 0 do 100 km/h za manje od 3 sekunde, isto kao i Teslin model S. Ovaj automobil trenutno je u fazi usmeravanja koncepta ka izgradnji pravog električnog automobila. Nije sigurno da će on predstavljati pravu konkurenciju Tesli jer je njegov dizajn pre futuristički.

BMW i5 i i7

Kompanija BMW ažurno radi na razvijanju modela automobila koji će parirati Modelu S koji je za sada na samom vrhu industrije električnih automobila. Prema glasinama novi modeli koristiće platformu serije 5 i električni pogon. Od ovih modela svakako se očekuju luksuzniji enterijeri, vrhunski pogon visokog dometa i sjajna dinamika. Električni sistem razvijaće 544 KS, a moguće je i da sistem neće biti u potpunosti električan kod oba modela.

CHEVROLET BOLT EV

Chevrolet je na CES-u takođe predstavio električno vozilo BOLT EV kao konkurenciju Teslinim modelima. Proizvodnja ovog modela počeće krajem 2017. godine. Koštaće oko 30.000 dolara. U enterijeru će se isticati nasloni osetljivi na dodir, a na upravljačkoj tabli ekrani preko kojeg će se kontrolisati sve funkcije u automobilu.
Chevrolet je razvio aplikaciju putem koje će biti moguće otključavanje i zaključavanje, paljenje i gašenje auta i klima uređaja iz daljine. Ovaj automobil imaće 5 kamera. Doseg automobila biće 320 km nakon jednog punjenja.
 

LEECO LESEE

Kineska kompanija LeEco predstaviće konceptualni model električnog vozila koji bi mogao biti glavni konkurent Teslinim automobilima. Ovaj model podseća na VW Passat CC i na Teslin Model S. Dostizaće maksimalnu brzinu od 210 km/h i ubrzanje do 100 km/h za vrlo mali vremenski period. Vozilo će imati integrisanog auto pilota, audio i video sisteme. Spekuliše se da će biti moguće pozvati ovaj automobil putem pametnog telefona.

FF91

Faraday future, američki proizvođač, predstavio je električno vozilo kao konkurenciju Teslinom modelu S - FF91. Ubrzanje automobila biće slično kao kod ''Formule 1'', a imaće i mogućnost učenja i prilagođavanja vozaču. U proizvodnju će ući 2018. godine. Sadržaće 1050KS i ubrzanje do 100 km/h za 2.39 sekunde. Automobil će se ponašati kao veliki ruter sa dve aerodinamičke antene i imaće mogućnost samo parkiranja bez prisustva vozača. Jedan od glavnih noviteta je svakako prepoznavanje lica i komande putem te aplikacije. Cena ovog automobila kretaće se između 150.000 i 200.000 dolara.

BMW i3 i i8

BMW modelima i3 i i8 pokušava pokrenuti novi brend u ovoj industriji daleko od benzinsko-dizelskog klasičnog BMW-a. On se prodaje odvojeno od ostalih BMW klasičnih modela. I3 je prvi potpuno električni serijski auto, dok je i8 hibridni super car sa dva motora od 140 KS.

NISSAN LEAF

Nissan Leaf je u potpunosti električni automobil koji ne obiluje previše interesantnim enterijerskim sadržajem kao ni ekstravagantnim izgledom. I pored toga ovaj automobil jedan je od najpopularnijih na svom tržištu. Cena ovog modela iznosi 35.000 evra.
 

Naši kupci nas vole širom Evrope