Pozovite nas 011 6350 515
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, nije bilo lopova :)

Parking

Uporabniški račun

Registrujte se!

Registrovanim korisnicima je kod nas još komfornije. Pogledajte prethodnu kupovinu, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i sačekajte da vas obavestimo, ako se spusti cena vašeg najdražeg proizvoda.

Registrujte se!

Korpa je prazna

Dodajte u korpu sa proizvodima...

Legendarna američka vozila - Corvette, Camaro, Dodge RAM, Viper

24.04.2017

Evropa i SAD razlikuju se u mnogo čemu, pa tako i u automobilskoj industriji. Evropski automobili poznati su kao graciozni i lepi, dok američki podsećaju na putne krstarice. Ipak, muškarce širom sveta privlače američki ''muževni'' automobili. Ovim putem želimo da vam predstavimo nekoliko zanimljivih modela.

Legendarna američka vozila - Corvette, Camaro, Dodge RAM, Viper

Chevrolet Corvette

Chevrolet Corvette se proizvodi od 1953. godine i spada u grupu sportskih automobila. Poznat je i kao Vette ili Chevy Corvette. Ovaj automobil proizvodi se u fabrici General Motors-a u Kentakiju (Bowling Green). Nekada njegova proizvodnja bila je smeštena u Mičigenu i Misuriju. Ovaj automobil imenovao je Myron Scott nakon malog tipa ratnog broda zvanog Corvette. Corvette je prvi sportski automobil koji se u celosti proizvodio u Americi. On je proizveden u sedam generacija - od C1 do C7. Prva generacija ovog automobila, C1, poznata je iz tinejdžerskih filmova 50-ih i 60-ih godina kada je i oduševila tržište. Proizvodnja je iz tog razloga ubrzana, ali na kraju model nije ispunio očekivanja. Pored svega, ovaj automobil uvek će biti poznat kao jedan od najomiljenijih američkih automobila svih vremena.

Chevrolet Camaro

Camaro je američki sportski automobil kompanije Chevrolet. Ona je trenutno deo General Motors-a. Ovaj automobil klasifikovan je kao ''pony car'', a neke njegove verzije kao ''muscle'' automobili. Njegova proizvodnja počela je 29. septembra 1966. godine, a model iz 1967. godine proizveden je kao konkurencija Ford Mustang-u. Iste godine Camaro je delio glavne komponente i platformu sa Pontiac Firebirdom. Camaro je razvijen u četiri generacije do 2002. Godine, kada je proizvodnja obustavljena. Chevrolet Camaro oživljava konceptom vozila koji su evoluirali u petu generaciju Camara, koja počinje sa proizvodnjom 16. marta 2009. godine.
 

Dodge Ram

Ram pickup (nekadašnji Dodge pickup) proizveden je od strane FCA US LLC, a od 2010. godine brendiran je kao ''Ram trucks''. Ranije, Ram je bio deo Dodge linije lakih teretnih vozila. 1981. godine prvi put se koristi ime Ram na redizajniranom modelu Ram-a i Power Ram-a. Ram pickup vozila našla su se u Motor Trend magazinu pet puta kao pikapovi godine.  

Dodge Viper

Kompanija Dodge dizajnirala je sportski automobil Dodge Viper. Ona je deo Chrysler Group LLC. Proizvodnja dvoseda Viper-a počela je 1991. godine u Chryslerovoj fabrici ''New Mack Assemblxy''. U oktobru 1995. godine proizvodnja je preseljena u fabriku ''Conner Avenue Assembly''. Viper je često bio aktuelan u TV emisijama, video igricama, video sportovima i filmovima. Mercedes- Benz SLS AMG je trebao biti zamena četvrte generacije Dodge Viper-a, i napravljen je na njegovoj osnovi. 
Iako Chrysler upada u ozbiljne finansijske probleme i planira kraj proizvodnje ovog automobila, 14. septembra 2010. godine izvršni direktor Sergio Marchionne prikazao je novi model Vipera za 2012. godinu. 2014. godine Viper se nalazi na desetom mestu na listi ''Most American cars'' sa 75% svojih delova proizvedenih u SAD-u.
 
 
Viper je bio zamišljen već 1988. godine u Chrysler's Advanced Design Studiu. Kasnije, u februaru 1989. godine  predsednik kompanije Chrysler Bob Lutz predložio je Tom Tale-u iz Chrysler dizajna da bi trebali razmotriti proizvodnju modela Cobra, pa je model od gline predstavljen nekoliko meseci kasnije. Auto se kao koncept pojavio na severnoameričkoj smotri automobila 1989. godine. Reakcija publike bila je veoma pozitivna pa je glavni inženjer Roy Sjoberg počeo sa razmatranjem njegove proizvodnje kao regularnog modela. Sjoberg je izabrao 85 inženjera za ''team Viper'', koji će započeti sa razvojem strategija vezanih za Dodge Viper u martu 1989. godine. Telo auta proizvedeno je na jesen, a prototip šasije u decembru 1989. godine. U automobilu 1990. godine ugrađen je motor V10. 1991. godine Viper je prikazan tržištu, a 1992. godine bio je dostupan u prodaji.
 
Chrysler nakon osamnaest godina zbog finansijskih problema obustavlja proizvodnju Dodge Viper-a.
 

Naši kupci nas vole širom Evrope