Pozovite nas 011 6350 515
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, nije bilo lopova :)

Parking

Uporabniški račun

Registrujte se!

Registrovanim korisnicima je kod nas još komfornije. Pogledajte prethodnu kupovinu, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i sačekajte da vas obavestimo, ako se spusti cena vašeg najdražeg proizvoda.

Registrujte se!

Korpa je prazna

Dodajte u korpu sa proizvodima...

Budućnost automobilizma – car butler

15.05.2017

Korištenje glasovnih kontrola nije razvijeno u potpunosti ni danas pa kada se nalazimo u automobilu često dolazi do komplikacija i vozačeve isfrustriranosti. Nekada je korištenje ovih funkcija prava noćna mora!

Budućnost automobilizma – car butler
Iz tog razloga neki proizvođači automobila kao što su Nissan, Volkswagen, Ford itd. Predviđaju manje ’’inflating’’ alimentacije u budućnosti gde će Cloud računarska tehnologija i veštačka inteligencija omogućiti vozačima kontrolu nad automobilima pomoću komandi u slobodnoj formi.
Giganti tehnologije koji pomažu u ovom cilju proizvođačima automobila su : Microsoft (u Nissan slučaju) i Amazon (kod Volkswagen-a).

Koje su vizije nove tehnologije vozila budućnosti?

Cilj ove tehnologije je omogućiti korisnicima da uključe svetlo u svom domu dok su jos uvek u vožnji ili da dodaju obaveze na svoj podsetnik glasovnom komandom. Korisnici ovih automobila moći će da pristupe automobilima iz svoje kuće, da narede aplikaciji ’’Amazon Echo’’ da zagreje automobil ako su hladni dani ili da prenese kapaciitete u rezervoar za gorivo. Ove funkcije već su dostupne preko aplikacija ali se odvijaju mnogo sporije i komplikovanije od ’’Alexa chat-a’’.
 
Dok je VW još uvek nejasan po pitanju startovanja ovog projekta, u Americi Ford obećava kontrole muzike, dodavanje spiska obaveza na podsetnike ili vremenske izveštaje pritiskom na dugme za glasovnu komandu već ovog leta!
 
Kako bi prodao svoj proizvod VW koristi primer ’’Alexa’’ poručivanja novih metlica za brisače jer već zna specifikaciju vašeg automobila. Nissan-ova vizija se razlikuje od VW i bazira se na bogate sadržaje za gledanje u automobilu dok vozite. Nissan ističe da se sve ’’vrti’’ oko konzumiranja medija, raznih sadržaja, skajpa, interneta, i da je jako važno kako je to predstavljeno korisnicima. 
 
 
U ovome se ne ogleda kompletna transformacija. Nakon ovoga sledi razmišljanje o novim enterijerima u vozilima. Dizajneri će biti u mogućnosti da eliminišu sve prekidače i ekrane, povećaće se bezbednost vožnje, i nestaće iskušenja vozača kada se radi o tipkanju na ekranima. Mikrofoni u automobilima beležiće sve glasovne komande, koje će biti sačuvane u Cloud-u i nakon toga obrađene.

Toyota Concept

Toyota Concept se bavi istraživanjem potencijalnih načina interakcije između vozača i automobila. Ove funkcije manifestuju se kao niz animiranih 2D prikaza krugova koji se pojavljuju na instrument tabli. Dizajneri Toyota Concept-a predvideli su prebacivanje između ručnog i automatskog režima vožnje. Ovaj automobil je jedinstven i zbog interesantnog dizajna eksterijera pomoću Yui grafike. Za ovaj projekat bio je zadužen dizajner Ian Cartabiano koji u svom CV-u ima i Lexus LF-LC koncept.

Nova tehnologija motora Mercedes S Class

Mercedes Benz S Class-a je uvek bila pionir u svetu tehnologije i često je premijerno predstavljala nove tehnologije. Kome se drugome zahvaliti ako ne upravo Mercedesu za uvođenje proizvodnje anti-lock sistema i elektronske kontrole stabilnosti vozila? 
 
 
Sve ovo je uvod u novu generaciju modela Mercedesa sa šest motora. Kada govorimo o novim tehnologijama u S Class-i i spisak je dug. On se svodi na pomoćne tehnologije u luksuznim limunzinama koje bi obezbedile što manju zauzetost vozača. Ovaj sistem poseduje koncept rada automobila bez upravljčkih komandi, ali mu je i dalje potreban vozač u slučaju da se mikročipovi preopterete.. Neke od novih tehnologija su i : daljinsko parkiranje, komunikacija Car-to-x koja upozorava na opasnosti, nesreće na putu ili vremenske nepogode.
 

Naši kupci nas vole širom Evrope