Pozovite nas 011 6350 515
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, nije bilo lopova :)

Parking

Uporabniški račun

Registrujte se!

Registrovanim korisnicima je kod nas još komfornije. Pogledajte prethodnu kupovinu, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i sačekajte da vas obavestimo, ako se spusti cena vašeg najdražeg proizvoda.

Registrujte se!

Korpa je prazna

Dodajte u korpu sa proizvodima...

Rolls – Royce – vozila za šejke i sadašnje kraljeve

18.07.2017

1906. godine Charles Stewart Rolls i Henry Royce osnovali su kompaniju Rolls-Royce u Engleskoj. Ona se bavila proizvodnjom automobila i avionskih delova. Kroz svoju istoriju bila je u rukama više vlasnika, dok je od 2003. godine poseduje BMW.

Rolls – Royce – vozila za šejke i sadašnje kraljeve

Istorijat megafabrike Rolls-Royce

Prvi automobil proizveden u Rolls-Royce kompaniji zvao se ’’The Silver Ghost’’. On je proglašen najboljim automobilom na svetu nakon pređenih 24 000 km rekordne vožnje bez pauze. Proizvedeno je više od 7000 ovih automobila do danas.
1931. godine Rolls-Royce kupuje proizvođača automobila : Bentley. Do 2001. godine ova dva automobila razlikovali su se samo po prednjoj masci i par sitnih detalja. 1946. godine kompletna proizvodnja seli se u Crewe iz Perbya. 
Nakon teške finansijske krize 1971. godine kompanija se deli na dva dela : automobilska i avionska proizvodnja – Rolls-Royce Motors i Rolls-Royce Plc.

Automobili za bogate

Svi automobili Rolls-Royce-a i danas se proizvode ručno. Ručno se sklapa čak i karoserija zbog čega su svakako jedinstveni. Jedini roboti pri proizvodnji ovog automobila koriste se u fabrici Goodwood u Engleskoj za bojenje. U Rolls-Royce-u tvrde da je to jedina stavka u stvaranju ovog automobila koju roboti bolje rade nego ljudske ruke. Rekordna godina u proizvodnji ovog brenda automobila bila je 2014. kada je proizvedeno 4063 vozila.
Sve površine u enterijeru ovih automobila su jednom rečju – vrhunske! Kompletno je opšivena ručno najfinijom kožom. Tipke i tasteri su hromirani ili aluminijski. U kabini automobila gotovo i da se ne čuje zvuk rada motora. Zbog vrhunske izrade, i udobnosti vožnja postaje ’’lebdenje’’ cestom.
Kada govorimo o vlasnicima ovih luksuznih automobila nezaobilazni su moćni šeici i sadašnji ’’kraljevi’’. Nezamislivo je da u svojim garažama ne poseduju oldtimere ili najnovije modele Rolls Royce-a. Za njih kupovina ovih vozila predstavlja razbibrigu i zadovoljstvo. To su svakako ljudi koji pri kupovini ne pitaju za cenu. Kako bi se razlikovali jedni od drugih, i pokazali svoju moć u društvu često vozila ukrašavaju dijamantima, rubinima, zlatom...

Modeli automobila Rolls-Royce Motors

Phantom - 2003. godine
Phantom Brophead Coupe  - 2007. godine
Phantom Coupe - 2008. godine
Ghost - 2010. godine
Wraith – 2013. godine
Dawn – 2016. godine
VSD212 – 2017. godine
 

Zanimljivosti o Rolls-Royce-u

  1. Za proizvodnju Phantom modela potrebna su dva meseca.
  2. Phantom je napravljen 2003. Godine i proizvodi se u 44 000 boja.
  3. 65% automobila Rolls Royce ikad proizvedenih i danas se voze.
  4. Bočne linije na automobilima ne iscrtavaju se ni mašinski ni uz pomoć robota. Sve linije oslikava slikar Mark Court, a za svaku mu je potrebno po tri sata vremena.
  5. Enterijer Phantom-a zahteva 18 metara prirodne kože i za njeno tapaciranje potrebno je 17 dana.
  6. Ukras na haubi poznat je kao ’’Duh oduševljenja’’ i naručen je 1911. Godine. Napravio ga je umetnik Charles Sykes i traje do danas. Ovaj ukras uvlači se automatski ili u slučaju sudara.
  7. Phantom ima V12 motor koji može vući dve i po tone od 0 do 100 km za 5,9 sekundi. Njegova obrtna sila dozvoljava vozilu da krene i iz druge brzine.
  8. Svaki Rolls-Royce ima ugrađene kišobrane u vratima koji iskaču na dodir dugmeta.
  9. Najskuplji Rolls-Royce ikada napravljen je model Phantom koji u vratima ima 446 ugrađenih dijamanata. On je prodat i pre svoje premijere.
 

Naši kupci nas vole širom Evrope