Pozovite nas 011 6350 515
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, nije bilo lopova :)

Parking

Uporabniški račun

Registrujte se!

Registrovanim korisnicima je kod nas još komfornije. Pogledajte prethodnu kupovinu, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i sačekajte da vas obavestimo, ako se spusti cena vašeg najdražeg proizvoda.

Registrujte se!

Korpa je prazna

Dodajte u korpu sa proizvodima...

UBER sa letećim taksijima u 2020. godini

17.11.2017

UBER-ov sledeći veliki projekat će se desiti pre nego što očekujete, u bukvalnom i figurativnom smislu.

UBER sa letećim taksijima u 2020. godini

O UBER Elevate-u

Svakog dana se širom sveta potroše milioni sati u putovanju. Najveći odsto ovog vremena čovek prelazi odlazeći i vraćajući se na posao. Ova činjenica znatno utiče na budžet korisnika automobila, kao i na nivo stresa tokom vožnje i celokupno zdravstveno stanje vozača. Kao što su neboderi doprineli oslobođenju korisne površine zemljišta smeštajući stambene i poslovne jedinice u vertikalnom pravcu, tako i UBER projekat nastoji rasteretiti drumski saobraćaj. Prevoznim sredstvom zvanim VTOL omogućiće se bezbedno vertikalno uzletanje i sletanje. Prevoz unutar gradova i van njih biće brz i pouzdan. Razvoj infrastrukture za ovu vrstu saobraćaja imaće značajnu ekonomsku prednost u odnosu na razvoj teške infrastrukture : šine, putevi, mostovi i tuneli. U projektu predloženo je da postoje parking mesta za vozila VTOL. Neiskorištena zemlja koja povezuje autoputeve mogla bi po projektu biti osnova distributivne mreže VTOL-a sa mogućnošću višestrukih sletanja i poetanja. Prednost VTOL letilice je u tome da može putovati ka odredištu nezavisno od bilo kog specifičnog puta, ne praveći nikakva zagušenja u saobraćaju. Kada je u pitanju izrada dizajna VTOL letilice na njemu radi preko deset glavnih stručnjaka iz datih kompanija. Najbliža ekvivalentna letilica je helihopter, ali je previše bučan, neefikasan, skup i štetan po okolinu. VTOL će koristiti električni pogon što će omogućiti nesmetan i gotovo nečujan let. Ovo vozilo biće i znatno sigurnije od helihoptera imajući u vidu da se pri projektovanju koristi tehnologija autonomije.

Prezentacija UBER Elevate projekta

Servis kompanija Ridesharing počela je svoju Elevate Summit misiju, gde je izdetaljisan UBER Elevate – dugoročna vizija za kretanje automobila koja koristi vertikalno poletanje i sletanje (VTOL) umesto standardnih drumskih vozila. Summit predstavlja trodnevni projekat informisanja tržišta o Elevate misiji o kojoj govore sedamdesetdva vodeća industrijska stručnjaka. Govore o UBER-ovoj ulozi u ekosistemu, mogućnostima na polju saradnje u okviru zajednice.
 
Na Elevate Summit-u koji se održao u Dallas-u od 25. do 27. aprila prisutni lideri u proizvodnji vozila, vazduhoplovnih tehnologija, regulatornih tela i drugi podelili su svoje planove, istraživanja i vizije sa aspekta sledećih ciljeva kada je u pitanju gradski prevoz. Bilo je raznih izlaganja od strane više govornika u toku razmatranja sledećih koraka UBER-a i uočavanja i savladavanja prepreka unapred kako bi UBER Elevate postao stvarnost. Izlagači su imali odobrenje od rukovodilaca i istraživača iz vazduhoplovnih kompanija i tehnologijskih grupa kao što je Rolodek da uključe NASU kako bi se razmotrili tehnički aspekti UBER Elevate projekta.
 
Ne kladi se samo UBER na veliko kada su u pitanju leteći automobili, ali se čini da će imati radnu demonstraciju spremnu za javnost na vreme za 2020. godinu na World Expo u Dubai-u. I pored velikog potencijala za smanjenje tranzitnih smrtnih slučajeva i smanjenja vremena putovanja UBER ne krije zabrinutost da je Elevate ipak ogroman i težak poduhvat. Rad po zakonu, održavanja niskih troškova, smanjenje buke za javno razmatranje i izgradnja infrastrukture za novi vid prevoza nije mala stvar, pogotovo ako se očekuju opipljivi rezultati u naredne tri godine. Takođe, s obzirom na to da je UBER najnoviji eksperiment visoke tehnologije s autonomnim automobilima propraćen je tužbama, pitanjima, itd.
 

Naši kupci nas vole širom Evrope