Pozovite nas 011 6350 515
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, nije bilo lopova :)

Parking

Uporabniški račun

Registrujte se!

Registrovanim korisnicima je kod nas još komfornije. Pogledajte prethodnu kupovinu, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i sačekajte da vas obavestimo, ako se spusti cena vašeg najdražeg proizvoda.

Registrujte se!

Korpa je prazna

Dodajte u korpu sa proizvodima...

Prezentacija pametnih tehnologija vozila budućnosti

06.02.2018

Cilj autoindustrije je izrada novih tipova pametnih automobila koji će nam olakšati svakodnevni život. Ovi automobili će u znatnoj meri poboljšati način života i sigurnost u saobraćaju.

Prezentacija pametnih tehnologija vozila budućnosti

Pametne tehnologije budućnosti

Karakteristike današnjih konvencionalnih automobila većina korisnika i vozača uzima olako. Od pre nekoliko decenija satelitske navigacije i komanda samoparkiranje važile su za radikalne teorije. One su se pojavile samo kao poboljšanje filmskih efekata i kao deo daleke budućnosti.
 
Prva ideja pametnih tehnologija kod automobila je bila napraviti motor sa unutrašnjim sagorevanjem a da je efikasniji od trenutnog. Odrađeno je jako puno ispitivanja u svrhu poboljšanja tehnologije i manje potrošnje goriva. Od skoro, Cadillac je ideje fokusirao na vazdušni pogon pa je tako već aktualan koncept Cadillac Aera. On je osvojio prvu nagradu na Auto Show Design Challange u Los Angeles-u. Iako nema ničeg pogrešnog i lošeg u CTS-VS-u svi bi se voleli naći za volanom jednog Cadillac Aera što će se po prognozama dogoditi u narednih dvadeset godina.
 
Još jedna pametna tehnologija koja će oduševiti tržište osvojila je drugu nagradu na Auto Show Design Challange-u u Los Angeles-u. Radi se o konceptu automobila Smart 454 WWT. Iako carbon nije ništa novo na tržištu, Smart ima za cilj da ga učini pristupačnijim. Koncept vozila zasniva se na promenljivim panelima samog tela vozila. Ona imaju moć rekonfiguracije na osnovu sklonosti vozača. Ako Smart bude mogao proći test sudara ova tehnologija imaće velike šanse.
 
Jedna od tema vozila budućnosti svakako su električni automobili. Stručnjaci imaju stav da će ovi automobili u budućnosti imati više od jednog motora. Neke od glasina su da će svaki točak na automobiluimati svoj motor. Predstavnici ove tehnologije su Jaguar C-X75 i Nissan iV. Ona bi po mišljenju stručnjaka mogla zaživeti od 2035. godine.
 
Automobilska industrija prepuna je sparivanja čudnih kombinacija i neobičnih stvari koje imaju veliki potencijal i pokazalo se da rade dobro zajedno. Toyota je pobornik ove teorije pa je iz tog razloga osmislila ''Nori'', što na japanskom znači ''morska trava''. Ovaj koncept karakteriše šasija od karbonskih vlakana sa dodacima morskih algi. Ovaj automobil ima ugrađene solarne panele kako bi bio energetski efikasan.
Kombinacija karbona kod šasije i tela vozila daje mu karakteristike laganog automobila. Auto crpi i dodatnu snagu iz solarnih ćelija.
Sledeća pametna tehnologija u automobilima mogla bi zaživeti tek do 2050. godine. Ona potiče od Mercedes Biome i ima za zadatak emitovanje čistog kiseonika.
 
Još jedan iz ove grupe automobila je nedavno objavio Jaguar. Model C-X75 ima revolucionarni dizajn i poseduje izvanredne tehnike. Svaki točak ima svoj motor i crpi energiju iz centralne litijum-jonske baterije. Interesantni delovi ovog Jaguara su gasne turbine smeštene sa zadnje strane vozila. Ako stručnjaci pronađu rešenje za regulisanje prevelike toplote na zadnjoj strani automobila on bi mogao biti na tržištu već 2025. godine.
 
 
Ovoj grupi pripada i jedan automobil organskog dizajna. Radi se o Hondinom vazdušnom konceptu vozila čiji paneli predstavljaju zanimljiv pristup. Najveća prednost ovog koncepta je smanjenje težine.
 
Kia je oduševila sa svojim konceptom pametnih automobila pod imenom Kia Pop. Na osnovu LED tehnologije koja je izuzetno skupa, auto ima potpuno novi pristup. Karakteriše je instrument tabla sa prozirnim panelima.
 
Nova tehnologija Audija omogućila bi vozaču direktno pisanje znakova prstom pomoću touch panela. Aplikacije bi se same aktivirale i samim tim vozaču olakšale vožnju automobila i povećale stepen užitka u vožnji.
 

Naši kupci nas vole širom Evrope