Pozovite nas 011 6350 515
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, nije bilo lopova :)

Parking

Uporabniški račun

Registrujte se!

Registrovanim korisnicima je kod nas još komfornije. Pogledajte prethodnu kupovinu, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i sačekajte da vas obavestimo, ako se spusti cena vašeg najdražeg proizvoda.

Registrujte se!

Korpa je prazna

Dodajte u korpu sa proizvodima...

Kako ispravno ispolirati vaše vozilo?

21.06.2018

Vaš automobil se brzo zaprlja i nema više onaj sjaj koji ga je nekad krasio kada ste ga kupili ? Da bi mu taj lep sjaj vratili neophodno je poliranje. Ono može biti jako naporan i dug posao, koji zahteva jako puno vremena i strpljenja ali se na kraju itekako isplati.

Kako ispravno ispolirati vaše vozilo?
Ako poliranje ponavaljate u razmacima od po dva do tri meseca zaista ćete postići sjajne rezultate koji su odmah vidljivi. Poliranje predstavlja odličnu zaštitu auta od sunca i uv zraka,kao i vode, vlage, sitnih ogrebotina itd. Daje vašem automobilu blistav sjaj, prikrivajući manje ogrebotine i čuvajući boju.  Međutim, poliranje u auto salonima može da bude skupo, pa ljudi žele da to urade sami. Poliranje nije neka velika filozofija i bitno je da se samo držite određenih koraka. Ako sve uradite kako treba, vaš automobil će biti savreno ispoliran.
 
Prva i najbitnija stvar je odabrati sredstvo za poliranje. Koje ćete sredstvo izabrati pre svega zavisi od tipa farbe vašeg auto tj. da li je to obična boja ili metalik. Uz to, obratite pažnju da li je farba novija ili starija. Obavezno se posavetujte sa prodavcem. Recite mu kakav tip farbe je na vašem automobilu i u kakvom je stanju, da li ima nekih većih i manjih ogrebotina. Bilo da želite izabrati pastu ili tečno sredstvo za poliranje, svakako pre kupovine zatražite savet stručnog lica koje će vam dati na osnovu tipa i stanja farbe. Polir paste dolaze u različitim oblicima i sastavima. U principu se dele na tri osnovne verzije, blagu, srednju i jaku. U zavisnosti od dubine vaših ogrebotina morate se odlučiti za odgovarajuću pastu. Takođe, možete potražiti i paste koje su specijalno napravljene za boju vašeg automobila. 
 
Neposredno pre poliranja. dobro operite vaš automobil i ostavite ga neko vreme koliko bude potrebno da se osuši.  
 
Nikako se ne preporučuje da to radite izloženi suncu, jer se vrlo lako može desiti da se vosak zapeče na farbi. Pronađite neko mesto u hladu i tada možete početi sam poliranjem.
 
Da bi odradili ceo proces poliranja uspešno neophodno je da imate sledeće: sunđer za poliranje (nekada ćete ga dobiti uz sredstvo pri samoj kupovini), vosak, mekan čisti peškir i mekana čista krpa.
 
Sunđer za poliranje malo navlažite i zatim ga umočite u vosak. Vodite računa da ne preterate i da ne nanesete veliku količinu na sunđer. Počnite utrljavati vosak lagano kružnim pokretima uvek u istom smeru da bi se ravnomerno rasporedio po farbi i kasnije ravnomerno sušio. Nanosite polako i strpljivo deo po deo, redom. Kada završite sa jednim delom, na njegovom početku vosak će već biti spreman za uklanjanje.
Sada uzmite jedan mekan peškir, malo ga pokvasite i dobro iscedite. Počnite da uklanjate vosak na isti način i istim kružnim pokretima kao što ste ga i naneli, da bi postigli ujednačen efekat. 
 
Kada ste uklonili sav vosak sa farbe izvršite jednostavnu proveru da li je sve u redu i da se nije negde zadržao. Obiđite auto sa svih strana da to utvrdite.
 
Na kraju vam samo još preostaje da uzmete jednu meku čistu krpu i izglancate vaš automobil. Posle ove procedurte, vaš automobil će se sijati kao dijamant.
 
 
 

Auto moto vesti

Naši kupci nas vole širom Evrope