Pozovite nas 011 6350 515
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, nije bilo lopova :)

Parking

Uporabniški račun

Registrujte se!

Registrovanim korisnicima je kod nas još komfornije. Pogledajte prethodnu kupovinu, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i sačekajte da vas obavestimo, ako se spusti cena vašeg najdražeg proizvoda.

Registrujte se!

Korpa je prazna

Dodajte u korpu sa proizvodima...

Praktični saveti kako održavati čistu bež kožu u vašem ljubimcu?

10.07.2018

Novi automobil zahteva održavanje jer će u suprotnom vrlo brzo izgledati kao star i dotrajao. Posebno je vidljivo na primeru kožnih sedišta, koja u startu mogu da izgledaju vrlo prestižno i skupoceno, ali već za koju godinu ako ne vodite računa o njima, postaju prljava, ispucana i tvrda do te mere da biste ih najradije zamenili novim.

Praktični saveti kako održavati čistu bež kožu u vašem ljubimcu?
Stručnjaci savetuju da je neophodno da automobil počnete da održavate odmah! Koža je, naime, vrlo nežan materijal i sa njom treba da postupate pažljivo. Praktično čim izađete iz prodajnog salona, dok je automobil još potpuno nov, novu kožu je potrebno premazati sredstvima za očuvanje.  Stručnjaci, takođe ističu da je za čišćenje kože potrebno vremena, pa da joj je nakon samog zahvata i brisanja nežnom krpicom potrebno dati malo vremena da se oporavi i prodiše. Tek nakon toga, ako je potrebno, može se nanositi i posebno sredstvo za omekšavanje.
 
Evo nekoliko osnovnih koraka kako se čiste i održavaju kožna sedišta u vašem automobilu :
 
1. Nežno usisavanje kožnih sedišta (posebno obratiti pažnju na naborima i kanalima izmedju sedišta, jer tu upadne sve i svašta i tu prvo sedišta stradaju jer se koža na tim 
mestima grebe i oštećuje).
 
2. Prelazak sedišta paročistačem da bi koža omekšala i otvorile pore na koži.
 
3. Onda se uzima neki Leather cleaner i četkicom se utrljava u sedište (radi se deo po deo uz skupljanje prljavštine kvalitetnom mikrofiber krpom).
 
4. Nakon toga se sve predje čistom vlažnom krpom.
 
5. Kada se prosuši uzima se neki preparat za negu kože naravno što kvalitetnije to bolje.( Mleko za telo i te varijante nisu dobre jer nije svaka koža ista i ta mleka znaju da isuše kožu ako ih češće koristite).
 
6. Posle mazanja kože ostaviti da odstoji neko vreme obično je dovoljno sa upustva za upotrebu. 
 
7. Kad je sve to lepo upilo sedišta se uglačaju sa pamučnom krpom.
 
8. Onda stanete na vrata i ne verujete kako su ispala. 
 
Šta morate znati iako su sedišta čista ako blješte i presijajvaju se , to ne valja. Čista sedišta su bez sjaja i viška bilo kakvih krema tj. moraju biti prirodne boje i izgleda. Ako ima viška masnoća od kreme za održavanje samo će se na njih lepiti prljavština i prašina. 
Čišćenje kožnih sedišta traži veću pažnju od onih presvučenim tekstilom, a samim tim i dozu obazrivosti.
Problem: Usisavanje kožnog enterijera vrlo lako se završi upadljivim ogrebotinama na materijalu koje se najčešće kasnije ne mogu ukloniti.
Problem: Često se dešava da vozači za pranje sedišta u vozilu koriste sunđer natopljen vodom  i deterdžentom. Na ovaj način sunđeri koji se nalaze u sedištu se natope vodom i kasnije iz njih počnu da se šire izuzetno neprijatni mirisi od vlage koja se zadržala.
 
Rešenje: Kožna sedišta usisavajte isključivo sa dodatkom u vidu meke četke ili, još bolje, održavajte ih mekom krpom i posebnim zaštitnim kremama za kožni enterijer. Sedišta  se najlakše uprljaju, pa su i prva na listi za čišćenje. Ali, oprezno! Sedišta perite na kraju, kako biste mogli da sedite na njima dok čistite ostale delove kabine.
 

Auto moto vesti

Naši kupci nas vole širom Evrope