Pozovite nas 011 6350 515
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, nije bilo lopova :)

Parking

Uporabniški račun

Registrujte se!

Registrovanim korisnicima je kod nas još komfornije. Pogledajte prethodnu kupovinu, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i sačekajte da vas obavestimo, ako se spusti cena vašeg najdražeg proizvoda.

Registrujte se!

Dodajte u korpu sa proizvodima...

Kako organizovati prostor za prtljag

16.08.2018

Pod opremom vozila u saobraćaju se podrazumeva:

Kako organizovati  prostor za prtljag
Rezervni točak koji mora postojati u motornim vozilima tako da ga vozač može, po potrebi, koristiti. Reklo bi se da točak zauzima najviše prostora u gepeku. Neki proizvođaci automobila rezervni točak smestili su ispod gepeka. Vozač ga vadi sa spoljašnje strane automobila.
 
Dizalica nije obavzna ali se postavlja pitanje kako zameniti točak ako je nemamo u gepeku?
 
Prenosni aparat za gašenje početnih požara, PP aparat, sa važećim dokazom o ispravnosti u skladu sa preporukom proizvođača mora postojati i biti postavljen na dostupnom mestu, tako da se u slučaju požara može upotrebiti u motornim vozilima.
 
Sigurnosni trougao, koji odgovara jednoobraznim tehničkim uslovima mora postojati, na vidnom mestu, u motornim i priključnim vozilima. 
 
Oprema za pružanje prve pomoći mora postojati tako da se može po potrebi koristiti u motornim vozilima Oprema za pružanje prve pomoći mora se nalaziti na dostupnom mestu.  
 
Dva klinasta podmetača  moraju postojati, na vidnom mestu. 
 
Čekić za razbijanje stakla, mora postojati, na vidnom mestu u neposrednoj blizini otvora za izlaz u slučaju opasnosti, tako da se u slučaju opasnosti može upotrebiti.  
 
Svetloodbojni ( reflektujući  ) prsluk.
 
Uže ili poluga za vuču vozila - mora postojati, na dostupnom mestu, u putničkim automobilima.
 

Zimska oprema motornih vozila podrazumeva: 

2) lance odnosno druge uređaje za povećanje trakcije na najmanje dva pogonska točka. 
 
Međutim često se postavlja pitanje da li vam smetaju predmeti i oprema koju imate razbacanu po celom gepeku.?  Zamislite vozilo, potpuno sređeno, gde svaki predmet ima svoje mesto I gde je sve pregledno i na dohvat ruke. Zvuči nemoguće? Postoje na tržištu razni  organizatoru za  prostor u gepeku i to može da postane realnost. Kada jednom budete videli kako je jednostavno da vaše vozilo bude čisto i uređeno, pitaćete se kako ste do sada mogli bez njega.  To se naročito odnosi na sitnije delove opreme kojoj je mesto u gepeku. Šta kada vam organizator trenutno nije potreban? Jednostavno ga rasklopite i stavite u gepek. Organizator je napravljen sa tri odvojena dela za raspoređivanje važne dodatne opreme, alata, sredstva za čišćenje i još mnogo drugih stvari. Izrađen je od najkvalitetnijeg, robusnog i trajnog materijala koji će trajati dugo kroz godine korišćenja. Izrađen je od poliestera 600-D, i zahvaljujući tvrdim strnicama i osnovnim pločama veoma je robustan i krut i očuvaće svoj oblik kroz dugogodišno korišćenje.
 
U slučaju da vaš auto nema dovoljno veliki  prostor u gepeku  moraćete da pribegnete rešenju u vidu dodatnih prtljažnih kapaciteta za prtljag.
Ako ne želite da se odreknete bilo kog dela prtljaga, a često putujete automobilom na duži vremenski period, najpraktičnija solucija je kupovina krovnog kofera. 
 
Preporuka je da najteži prtljag treba da bude u gepeku i to odmah iza naslona sedišta, a ukupna težina prtljaga ne bi smjela da prekoračiti maksimalnu dozvoljenu nosivost vozila.
 
Prtljag treba da bude složen samo do gornje ivice naslona zadnjeg sedišta, a ako hoćete da koristite i prostor iznad te ravni, putnički prostor bi morao da bude odvojen mrežom, da u slučaju naglog kočenja ne bi došlo do povređivanja putnika prtljagom.
 

Auto moto vesti

Naši kupci nas vole širom Evrope