Pozovite nas 011 6350 515
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, nije bilo lopova :)

Parking

Uporabniški račun

Registrujte se!

Registrovanim korisnicima je kod nas još komfornije. Pogledajte prethodnu kupovinu, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i sačekajte da vas obavestimo, ako se spusti cena vašeg najdražeg proizvoda.

Registrujte se!

Korpa je prazna

Dodajte u korpu sa proizvodima...

Koja je razlika između Apple CarPlay i Android Auto?

18.10.2018

Većina vozila danas dolaze opremljena nekim sistemom povezivanja koji vam omogućava uparivanje vašeg pametnog uređaja s vašim vozilom radi bolje upotrebe. Najčešće, ti sistemi su kompatibilni s Apple CarPlay i Android Auto , ali koji je bolji?

Koja je razlika između Apple CarPlay i Android Auto?
Najveća razlika između Apple CarPlay i Android Auto je u samom dizajnu, jer svaki od njih organizuje svoj početni ekran vrlo različito. Apple CarPlay  ima organizaciju početnog ekrana  koja izgleda slično početnom ekranu iPhone uređaja. Prikazuje sve svoje aplikacije i funkcioniše kao veći, pokretni početni ekran.Na Apple CarPlay-u nema podmenija ili fascikli, što olakšava pristup bilo kojoj aplikaciji koju trebate sa samo jednim ili dva klika. Android Auto ima pregršt ikona na donjem delu ekrana koji omogućuje prečice za različite funkcije. Međutim, to zahteva da morate kliknuti više puta da biste pristupili funkcijama  koje tražite.  Android Auto takođe ima Google Now, to je aktuelni tok infarmacionih kartica o ažuriranju podataka koje prikazuju vremenske informacije, obaveštenja i prečice na temelju vaših navika. Taj se sistem  može propustiti, ali je vrlo koristan kada ispravno funkcioniše.
 
Apple CarPlay je sistem koji omogućava da vaš telefon bude povezan s ugrađenim  informacionim sistemom automobila.  Apple CarPlay preuzima ekran i  tako  imate pristup njima bez koriščenja samog telefona. U mnogim će automobilima CarPlay koristiti žičnu vezu između automobila i iPhonea, ali neki automobili podržavaju bežične veze.
 
I što se tiče tehnoloških rešenja razlike su očigledne. Navigacija je dostupna na oba sistema. Apple CarPlay ima Apple Maps, koji se dobro integrira sa Siri  glasovnim komandama, ali ne nudi previše detalja kao Google Maps, što je standardno u Androidu Auto.
 
 
Kada je u pitanju poruka, Apple CarPlay opet ide ka jednostavnosti, nudeći vlastiti sistem za razmenu poruka koji je kompatibilan sa Siri glasom diktata. Android Auto nudi integraciju sa aplikacijama za razmenu poruka nezavisnih proizvođača, tako da možete ostati povezani s različitim sistemima za razmenu poruka. Oba sistema nude široku paletu integracije sa aplikacijama za protok zvuka nezavisnih proizvođača, što olakšava prenos muzike sa gotovo bilo koje usluge koju upotrebljavate. Apple CarPlay nudi nešto više, 13 aplikacija podržanih u poređenju sa 9 aplikacija na Androidu Auto. Bilo da ste na tržištu novog automobila ili samo tražite najbolji način  na koji vaš trenutni automobil radi s vašim telefonom, izgledi su da ćete se suočiti s izborom između Apple CarPlay i Android Auto. Ali, svako ko želi imati najbolje iskustvo na temelju svojih potreba trebao bi uvideti razlike između njih.
 
Apple CarPlay ima dostupnost na preko 200 modela automobila s opsežnog popisa proizvođača. Što se tiče dostupnosti, Android Auto ima  mogućnost uključivanja u više od 400 modela automobila iz većine glavnih marki.
 
Kao što je navedeno, Android Auto ponudiće nešto više od Apple CarPlaya u pogledu podržanih aplikacija i dostupnosti u modelima automobila, a dolazi u budućnosti jer se može pokrenuti upravo na pametnim telefonima. Android korisnici s nešto novijim telefonom mogu se ugraditi u bilo koji automobil i imati iskustvo Android Auto. Apple korisnici trebaju iPhone 5 ili noviji i automobil koji podržava Apple CarPlay da bi iskoristili prednosti. 
 

Auto moto vesti

Naši kupci nas vole širom Evrope