Pozovite nas 011 6350 515
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, nije bilo lopova :)

Parking

Uporabniški račun

Registrujte se!

Registrovanim korisnicima je kod nas još komfornije. Pogledajte prethodnu kupovinu, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i sačekajte da vas obavestimo, ako se spusti cena vašeg najdražeg proizvoda.

Registrujte se!

Korpa je prazna

Dodajte u korpu sa proizvodima...

Najopasniji putevi u svetu

09.11.2018

Od izlolovanih, strmih i nepreglednih puteva u planinama do autoputeva na kojima se žrtve samo gomilaju pod neobičnim okolnostima nabrojaćemo neke puteve kojima verovatno ne bi poželeli da prođete.

Najopasniji putevi u svetu
Vozeći se njima, čini vam se da biste mogli da dotaknete nebo.  Mnogi od ovih puteva delo su isključivo prirode, čovek nije bio taj koji ih je stvarao. Nalaze se između velikih stena, strmih padina, kamenja i useka. 
„The North Yungas Road” u Boliviji ga zovu Put smrti. Dužina mu je 70 kilometara, a većim delom je širok svega 3.2 metara. Put spaja La Paz, glavni grad Bolivije i Koroiko.  Pošto je jedan deo puta bez zaštitne ograde, ovaj put se smatra najopasnijim na svetu.
„Guoliang Tunnel“ je put koji se pruža  kroz tunel u Taihang planinama u Kini. U prevodu sa kineskog znači „put koji ne toleriše ni jednu grešku“. 
Kol de Turin je planinski put na Alpima u južnoj Francuskoj. Na putu se nalazi 34 opasnih lakat krivina. Poznato je da se ovim putem voze reli vožnje. 
 
 
„Leh Manali“je put u Indiji između venaca Himalaja, prostire se na 5000 metrata iznad nivoa mora, i visinom je na drugom mestu na svetu. 
„Taroko Gorge Road“, je planinski put na Tajvanu između stena koji oduzima dah i nalazi se na preko 3000 metara nadmorske visine.
„Trollstigen“put zbog mnogo lakat krivina i strmih nagiba iziskuje punu pažnju i koncentraciju. Ovo je jedan od najlepših puteva na Fjordu u Norveškoj i u prevedu sa norveškog znači Trolove merdevine. Most na norveškom atlantskom putu izgleda kao da nigde ne vodi iza krivine. To je neverovatna optička varka.
 
Dalton auto-put na Aljasci je prava noćna mora. To je šljunkovit put koji ima veliki broj strmih nagiba i opasnih odrona.
Pritvi auto-put, dugačak 174 kilometara, nalazi se u Nepalu. Ima prekrasan pogled na Himalaje i  verske objekate u ovoj državi. Oštre krivine, slaba vidljivost, strme deonice čine ga veoma opasnim. 
 
U istočnoj Rusiji, Kolima auto-put nalazi se u jednoj od najhladnijih oblasti. U sred bela dana vozače su često napadali medvedi kad su bili zarobljeni u snegu zbog neprohodnosti.
 
Ho Ši Min put prolazi kroz planine i pirinčana polja Vjetnama i Laosa. Služio je ranije za snabdevanje hranom i oružjem tokom Vjetnamskog rata. Oko 80 aktivnih bombi je ostalo sakriveno na tom putu.
 
Brazilski "put smrti" je jedna velika smrtonosna zamka. Oko 300 vozača godišnje pogine survajući se u prašumu 11000 metara ispod puta.
Stelvio put je nekad bio na granici između Italije i Austro-Ugarske i kao zmija se uvija uz alpski planinski venac. 
Kolorado auto-put ili kako ga lokalno nazivaju Kolorado milion dolara vredan put, dobio je to ime zbog vozači koji su tuda prolazili i rekli da bi samo za milion dolara opet vozili ovu rutu. 
 
 
Meštani iz Kine odlučili su da izgrade Guolang tunel kroz Taihan planine.  Pet godina su gradili tunel i oko 32 "prozora" koja su ručno iskopana na zidovima tunela mogu da budu veoma opasni.
Hurgada put u Egiptu  je popularno svratište za drumske razbojnike.
Najviši auto-put na svetu, Karakoram, nastao je kao zajednički projekat Kine i Pakistana. Oko 900 radnika je nastradalo tokom izgradnje ovog puta kada su pali u klisuru. 
 
Filipinska Komonvelt avenija je poznata po velikom broju saobraćajnih nesreća najmanje dve do tri u toku dana. 
Od puta na kome se svakoga dana mora bežati od nadolazeće plime, puta na kome se u 23,5 kilometra puta visina promeni za više od 500 metara nadmorske visine, do pustinjskih pusteva koji čuvaju bande kriminalaca i terorista, zaista postoje putevi koje je bolje izbegavati.
 

Auto moto vesti

Naši kupci nas vole širom Evrope