Pozovite nas 011 6350 515
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, nije bilo lopova :)

Parking

Uporabniški račun

Registrujte se!

Registrovanim korisnicima je kod nas još komfornije. Pogledajte prethodnu kupovinu, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i sačekajte da vas obavestimo, ako se spusti cena vašeg najdražeg proizvoda.

Registrujte se!

Korpa je prazna

Dodajte u korpu sa proizvodima...

Alati pomoću kojih možete proveriti prošlost vašeg vozila

13.02.2019

Auto dijagnostika je kompjutersko uočavanje kvara na automobilu. Ovo je najprecizniji način određivanja stanja automobila zahvaljujući tome što gotovo svako vozilo danas poseduje određeni vid elektronskog sistema koji za očitavanje kvarova zahteva kompjuterske provere.

Alati pomoću kojih možete proveriti prošlost vašeg vozila
Koja god vrsta kvara da se pojavi, elektronski sistem će informaciju o kvaru zapamtiti kao grešku koja će moći da bude identifikovana čim se uređaj za autodijagnostiku poveže sa vozilom.
 
Računar u vozilu prati rad svih komponenti na vozilu i prepoznaje kvarove o kojima objavljuje obaveštenje signalima na instrument tabli. Uređaj za auto dijagnostiku, kada se poveze sa vozilom, iz memorije centralnog kompjutera u automobilu čita osnovna podešavanja i greške na svim povezanim sistemima. Auto dijagnostikom mogu se proveriti i pronaći kvarovi na sistemima za paljenje i ubrzigavanje na benzinskim ili dizel motorima, na automatskim menjačima, na klima uređajima, kvarovi na instrumentalnim tablama, u ABS sistemu, na vazdušnim jastucima, i na svim ostalnim elektronskim komponentama i uređajima. 
 
Preko programa na uređaju za auto dijagnostiku može se, takođe, izvršiti adaptacija novih delova i opreme na automobilu, kao što su ključevi, imobilajzer i instrument tabla; kao i resetovanje intervala između dva servisa, itd.
 
Za pravilno izvođenje auto dijagnostike, nije dovoljna ispravna i kvalitetna oprema, već su potrebne veština i koncentracija servisera auto dijagnostičara.
 
Najnoviji autodijagnostički uređaji stupaju u kontakt sa bilo kojim vozilom uspostavljajući Bluetooth vezu sa centralnim kompjuterom na automobilu. Kada se uređaji povežu, serviser očitava podatke i upoređuje vrednosti. Iz ovog postupka izvode se zaključci o greškama i kvarovima.
 
Pojedini uređaji i programi mogu vršiti auto dijagnostiku za vozila određenih marki automobila, dok su drugi osmišljeni i napravljeni tako da pronađu greške i kvarove na svim modelima putničkih vozila. U pitanju su, naravno, automobili koji poseduju centralni kompjuter. 
Međutim i ovde može doći do zloupotrebe. Neki prodavci žele da dobiju više novca od prodaje i zbog toga pripremaju automobil. U suštini, moderne metode proizvodnje automobila više ne zavise od vizuelnog dizajna automobila već u skrivanju nedostataka.  
 
Jedan od najpopularnijih i ne sasvim iskrenih načina za pripremu automobila za prodaju je vraćanje kilometar sata.  Počnimo sa činjenicom da smanjenje pređenih kilometara nije dobra ideja, jer je jednostavno nemoguće promeniti stvarni broj pređenih kilometara na svim elektronskim blokovima automobila. To znači da će, kada se poveže sa zvaničnom dijagnostičkom opremom, novi vlasnik ili potencijalni kupac znati stvarnu kilometražu i moći će u potpunosti da saznaju tačnu prošlost automobila. U većini slučajeva, ova opcija može dovesti do neočekivanih negativnih posledica. 
 
U većini starih automobila  postavljeni su mehanički brzometri. Ovo nije najpouzdanija, ali prilično jeftina i jednostavna verzija tehnike za proračun prikrivenih kilometara. Zapravo, takvi brzinomeri su najlakši za obrtanje, čitanje kilometraže skoro nikada nije sačuvano na drugim mestima. 
 
Mnogi smatraju da su elektronski brojilnici odlična zaštita od izvrtanja stvarne kilometraže. U stvari, ispostavlja se da su takvi brzometeri i odometri još teži za okretanje nego što bi se moglo činiti na prvi pogled. Dovoljno je samo dobiti poseban uređaj koji košta vrlo pristupačan novac i jedan je od najjednostavnijih načina za promjenu čitanja odometara.  
 
Ovaj problem se pokazao prilično složenim, a ponekad treba puno vremena i određenog budžeta. Na kraju, puno je lakše napraviti velikodušan popust potencijalnom kupcu automobila govoreći istinu o glavnim nedostacima automobila.  
 

Auto moto vesti

Naši kupci nas vole širom Evrope