Pozovite nas 011 6350 515
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, nije bilo lopova :)

Parking

Uporabniški račun

Registrujte se!

Registrovanim korisnicima je kod nas još komfornije. Pogledajte prethodnu kupovinu, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i sačekajte da vas obavestimo, ako se spusti cena vašeg najdražeg proizvoda.

Registrujte se!

Korpa je prazna

Dodajte u korpu sa proizvodima...

Rent a car - šta je dobro znati pre nego iznajmite auto?

14.03.2019

Pod pojmom rent-a-car podrazumeva se iznajmljivanje automobila ili drugog vozila na kraći ili duzi period ( od nekoliko časova do nekoliko nedelja.)

Rent a car - šta je dobro znati pre nego iznajmite auto?
Vozila iznajmljuju agencije koje se time bave, i koje imaju organizovanu široku mrežu svojih prestavništva, tako da auto može da se podigne u jednom predstavništvu a da se ostavi na drugom. Iznajmljivanje je počelo  sa pojavom prvih automobila. Dakle, to je period sa početka 19. veka, kada je automobil ušao na velika vrata u živote ljudi, i kada su se pojedicni dosetili da mogu da unovče činjenicu da ljudi vole komforniji stil života.
 
Funkcioniše vrlo jednostavno.  Ode se u predstavništvo neke rent-a-car agencije, rezerviše se vozilo koje najviše odgovara, naravno to može i telefonom ili preko interneta, pokaže se vozačka dozvola, lična karta ili pasoš, obavi se potreba, i vozilo se ostavi ga u predstavništvu iste agencije. Plača se po kilometraži  ili vremenu koriščenja. Vozačka dozvola je neophodna.
 
Obično se auto dobija sa punim rezervoarom i to je uračunato u ceni iznajmljivanja. Ako se potroši više onda klijent kupuje sam dodatno gorivo.
Obićno se  plaća po danu, svaka rent-a-car agencija koja drži do sebe ima na svom sajtu cene usluga, koje variraju od jedne do druge agencije. Nije na odmet malo istraživanje na internetu pre nego što se odlučite. 
 
 
Vozni park je najbolji. Pošto je konkurencija u ovoj grani veoma velika, agencije ne mogu da se igraju, moraju da poseduju najnovije modele, moraju da imaju sve klase, i benzince i dizelaše neko traži manji automobil, nekima treba veći model, terenac, kombi, potrebe su različite, agencije moraju da imaju adekvatan odgovor. Automobili koji se rentiraju imaju najsavremeniju opremu, ABS, GPS, stereo sistemi, udobna sedišta, servo upravljači, električni podizači prozora i ostale ludorije, tako da iznajmiti automobil znači iznajmiti sigurnost, efikasnost i efektivnost. 
 
Prednosti rentiranja su velika. Ako ste bez svog automobila, iznajmljivanje vam rešava dosta toga oko transporta Za svaku priliku možete iznajmiti odgovarajuću klasu automobila, blio to bio manji auto za gradsku vožnju, ili terenac za posetu udaljenog sela. Može da bude dosta jeftinije, posebno ako se radi o većem društvu koje ide na izlet  Vozite najnoviji auto, koga ne možete priuštiti sebi Vozila koja se iznajmljuju, redovno se servisiraju i vrlo su sigurni. Vi možete na primer da zaboravite da stavite zimske gume, ali rent-a-car agencija sigurno neće. Ako vam se vozilo kojim slučajem pokvari na putu, agencije imaju ugovore sa službama za pomoć na putu, jedan telefonski poziv i sve je sređeno.
Mane nema , osim te da vozilo ipak morate vratiti, tako da pazite da se ne zaljubite u njega. Ali ipak, morate da budete pažljivi oko skrivenih troškova  Nemojte da ispadnete naivni. 
 
Rent – a car pruža slobodu da istražujete novi grad u potpunosti. Iznajmljivanjem vozila možete posetiti više skrivenih mesta, ne toliko poznate turističke lokacije kao i sve one lokacije koje nisu lako dostupne ukoliko putujete gradskim prevozom ili taksi vozilom. Rent-a-car štedi vaše vreme i novac, a svi znamo koliko se danas ceni vreme. Nisu naši stari pogrešili kada su rekli da je vreme – novac.
 

Auto moto vesti

Naši kupci nas vole širom Evrope