Pozovite nas 011 6350 515
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, nije bilo lopova :)

Parking

Uporabniški račun

Registrujte se!

Registrovanim korisnicima je kod nas još komfornije. Pogledajte prethodnu kupovinu, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i sačekajte da vas obavestimo, ako se spusti cena vašeg najdražeg proizvoda.

Registrujte se!

Korpa je prazna

Dodajte u korpu sa proizvodima...

Šta možete uraditi da svoj automobil zaštite od manjih ogrebotina ?

26.04.2019

Ogrebotine i manja oštećenja farbe su svakodnevna pojava većine automobila. Bilo da ste se zatekli na parkingu, ili kao aktivan učesnik u saobraćaju, oštećenja automobila deluju kao neminovnost. Teško da postoji neprijatnije iznenađenje za vozača od onog da je sam ili da mu je neko ogrebao automobil.

Šta možete uraditi da svoj automobil zaštite od manjih ogrebotina ?
Danas na tržištu postoje sredstva za zaštitu vašeg četvorotočkaša od manjih ogrebotina. Ukoliko želite da zaštitite određene materijale u raznim ekstremnim uslovima, to ćete moći da postignete zahvaljujući nanotehnologiji. U proizvodima koji se koriste kod nano zaštite postoji visoka koncentracija nano čestica silicijum dioksida. Sačuvajte izgled Vašem vozilu aplikacijom Nano keramičkog premaza. 
On radi na molekularnom nivou, transformise tretiranu povrsinu. 
Premaz sadrzi Nano keramičke čestice Silicij doksida (SiO2) koje posle aplikacije na povrsini stvaraju zastitni sloj,vece tvrdoce od samog laka. 

Karakteristike:

smanjena mogućnost grebanja laka za 50 %, anti vatra, kiseline, soli i svi vremenski uticaji, daje visoki reflektujući sjaj tretiranoj površini, velika hidrofobnost i pod uglom od 110° voda i prljavština ce skliznuti, olakšano pranje, kapljice vode neće stvarati fleke na tretiranoj povrsini, insekti ptičija kiselina neće oštetiti lak. Može se koristiti na mat boji. 
Ako ipak dođe do manjih ogrebotina savetujemo nekoliko rešenja. Ali prvo moramo znati osnovno a to je da ogrebotine mogu biti plitke i duboke pa ćete se u skladu sa tim i ophoditi prema njima. Takođe, ogrebotine od noža su pliće i prave, dok su one od ključa krive i reckaste jer su načinjene tupim predmetom - shodno tome budite svesni mogućnosti da ćete dodatno okrnjiti farbu ako ne budete pazili. Pravilo je - ukoliko se vidi metal, ogrebotina je ozbiljna i videće se i nakon laganog "retuširanja". 
 
Najpre pokušajte da ogrebotinu uklonite acetonom ili razređivačem koji ste sipali na meku krpu. Ukoliko je i dalje tu, reč je dubljoj ogrebotini kojoj ćete morati više da se posvetite. 
 
Za početak operite sporni deo automobila vodom i sapunom i ostavite da se dobro osuši. Tankom četkicom ili čak čačkalicom za zube (koja je preciznija od četkice) nanesite farbu precizno na linije. Ostavite da se suši oko dva sata, a zatim ispolirajte. Za poliranje možete koristiti polir pastu koju ćete naneti sunđerom, lagano kružnim pokretima. Kada se pasta osuši, odnosno pobeli, kružnim pokretima, isključivo pamučnom krpom uklanite polir pastu sa automobila. 
 
Sledeći način je  korišćenje metode mokrog šmirglanja . Ako je u pitanju dubok rez, biće vam potrebna i pasta za popunjavanje ogrebotina koja se može kupiti u većini auto-moto radnji. 
 
Jasno je da farbanje dobrog dela površine automobila zbog par rupica ili ogrebotina ne dolazi u obzir, pa onda izbor pada na tzv. korektivne boje.  Najčešće se radi o klasičnoj farbi (koja često dolazi u vidu markera ili kreme), a za veća oštećenja koristi se sprej. 
Uglavnom se nanošenje boje radi polako i u manjoj meri, jer u suprotnom može doći do nagomilavanja farbe pa time pravite dodatni problem umesto što rešavate postojeći. Važno je da deo na koji želite naneti boju bude čist i suv, kako bi boja mogla lepo da "legne". Nakon nanošenja boje potrebno je automobil izložiti sunčevoj svetlosti kako bi se boja osušila i problem konačno rešio. 
 

Auto moto vesti

Naši kupci nas vole širom Evrope