Besplatna dostava za sve proizvode! Besplatna dostava za sve proizvode!
Pozovite nas 011 6350 515
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, nije bilo lopova :)

Parking

Korisnički račun

Registrujte se!

Registrovanim korisnicima je kod nas još komfornije. Pogledajte prethodnu kupovinu, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i sačekajte da vas obavestimo, ako se spusti cena vašeg najdražeg proizvoda.

Registrujte se!

Dodajte u korpu sa proizvodima...

1
2
3

Akumulatori

Broj proizvoda u kategoriji: 232
Neki proizvodi u donjoj kategoriji su univerzalni i biće prikazani bez obzira na izabrano vozilo.

100% PRAVI REZERVNI AUTO DELOVI ZA SVAKU VAŠU PORUDŽBINU!

Izaberite Silux Premium uslugu za kupovinu bez briga.

još
194
proizvoda

Akumulatori

Akumulator je ključni deo svakog automobila, a mi u osnovi razlikujemo dve vrste akumulatora - one koje zahtevaju održavanje i one koje ne zahtevaju održavanje. Redovno nadgledani nivoi i gustina elektrolita potrebni su za baterije koje ne održavaju održavanje, a one koje ne održavaju ne zahtevaju servisiranje i zapečaćene su. Oni su pouzdaniji i praktičniji, ali samim tim i skuplji. Trajanje baterije nije jasno definisano, jer to u velikoj meri ne zavisi samo od kvaliteta baterije, već i od vozačkih navika vozača ili. kako koristiti vozilo. Zbog toga se preporučuje vožnja nastaviti što kraćim i kraćim vremenskim periodima kada se automobil ne koristi. To će produžiti kapacitet baterije i njen vek trajanja

Kvalitetni akumulatori za sve marke automobila

Akumulatori, koji se ponekad nazivaju i baterijama, su jedan od ključnih elemenata u svakom automobilu. Njihova funkcija je da snabdevaju električnom energijom sve one delove automobila kojima je za njihov rad oštro potrebna struja i stoga su neophodni. Akumulatori, između ostalog, daju potrebnu energiju za pokretanje odnosno uključivanje motora, isto tako se brinu za to da automobilska svetla dobro svetle. Pored toga, akumulatori takođe napajaju gomilu drugih manjih potrošača električne energije u automobilu, bez kojih ne možemo da zamislimo vožnju.

Akumulatori se mogu isprazniti iz više razloga

Dobro je poznato da se baterije mogu isprazniti ako se, na primer, motor ugasi i kada se uključe potrošači, poput svetla ili automobilskog radija. To je nekada bio čest problem, što je u savremenim automobilima gotovo nemoguće. Zaista, akumulatori u modernim automobilima se ne mogu na taj način isprazniti, jer to sprečavaju alarmni sistemi koji isključuju potrošače i pre nego što se baterije isprazne. Pražnjenje se takođe može dogoditi kada vozilo duže vreme stoji u mirovanju. Ovo se može sprečiti ako uključimo motor odnosno bateriju automobila u svako doba na odgovarajući punjač.

Ali šta ako se svakako isprazni?

Čak se i prazni akumulatori mogu brzo i lako napuniti ako naravno predugo nisu bili prazni i još uvek rade. Za punjenje će vam trebati premoštavajući kablovi za paljenje ili takozvani krokodili, kako ih mnogi vozači nazivaju, i dodatni automobil sa punom baterijom. Potonji ćete povezati sa automobilom pomoću kablova. Važno je da se kablovi pravilno postave i pridržavaju pravilnog postupka. Ako nam se takvi problemi često javljaju, vreme je za zamenu. Akumulatori se takođe vremenom istroše. Vreme je da pregledate našu ponudu, u kojoj su dostupni različiti akumulatori poput brisača, ležajeva, opruga i drugih manjih auto delova koji su potrebni vašem automobilu.

Nakon pet godina, vreme je za zamenu

Kvalitetni akumulatori imaju dug radni vek. Međutim, preporučljivo je zameniti ih svakih pet godina kako biste osigurali pouzdan rad automobila čak i na nižim temperaturama. Akumulatori se brže prazne zimi, ustvari ako je već istrošen ili stariji. Preporučljivo je zameniti takav automobilski akumulator da ne bi došlo do problema koji bi mogli prouzrokovati njegovo propadanje.

Kako odabrati pravi akumulator?

Rezervni auto delovi koje instalirate u vaše vozilo moraju biti odgovarajućeg kvaliteta. Baterije moraju odgovarati vašem modelu vozila s obzirom na dimenzije i specifične karakteristike. Već kada birate motorna ulja, trebate odabrati ono pravo za motor automobila ako želite da ispravno i pouzdano radi, a isto se odnosi i na akumulator automobila. U uputstvu za upotrebu vašeg vozila tačno se navodi koji su akumulatori pogodni za vaš automobil, pa je važno da prilikom kupovine sledite i ta uputstva

Broj proizvoda za usporedbu: . Ukloni sve Usporedi

Naši kupci nas vole širom Evrope