Velika letnja rasprodaja! Velika letnja rasprodaja!
Pozovite nas 011 6350 515
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, nije bilo lopova :)

Parking

Uporabniški račun

Registrujte se!

Registrovanim korisnicima je kod nas još komfornije. Pogledajte prethodnu kupovinu, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i sačekajte da vas obavestimo, ako se spusti cena vašeg najdražeg proizvoda.

Registrujte se!

Dodajte u korpu sa proizvodima...

1
2
3

Alumijumski legure

Broj proizvoda u kategoriji: 388
Neki proizvodi u donjoj kategoriji su univerzalni i biće prikazani bez obzira na izabrano vozilo.

100% PRAVI REZERVNI AUTO DELOVI ZA SVAKU VAŠU PORUDŽBINU!

Izaberite Silux Premium uslugu za kupovinu bez briga.

još
350
proizvoda

Alumijumski legure

ALU LEGURE

Su pogodne za one, koji nešto daju za izgled svog automobile. Takva legura felne su tačka na i, koja brine za potpun izgled vašeg vozila. Aluminijumske legure su vrlo atraktivnog izgleda, ali su i malo podložnije oštećenju. Zbog toga se preporučuje da zamenite legure metalnim odnosno čeličnim legurama tokom vožnje zimi. Aluminijumske legure se brže uništavaju i gube na atraktivnosti zbog peska i soli s puta, jer njihova boja ili lak počinju da gube sjaj, smanjujući im estetsku vrednost.

Zašto odabrati ALU legure?

ALU legure su dostupne u različitim bojama i oblicima ili sa različitim brojem i veličinom otvora. Tako svako može naći prave alu legure za sebe ili za svoj automobil, jer je izbor zaista velik. Najpopularnije su ALU legure u metalnim odnosno metalik bojama, pored crne, grafitne i raznih nijansi sive. Na raspolaganju su i livene legure sa obojenim ivicama, koje su posebno privlačne očima. Pored samog izgleda, aluminijumske felne obično imaju prednost zbog malo većih otvora. Kod čeličnih legura u malim i uskim otvorima se zaglavi čvrst snegi stvara probleme, međutim dok je lite aluminijum felne mnogo lakše očistiti u tom pogledu. Obično se, međutim, lite felne koriste od proleća do jeseni, kada čišćenje snega nije problem.

Na šta treba paziti prilikom kupovine?

Kada kupujete legure, morate voditi računa da odabrane ALU felne odgovaraju vašem vozilu. Uz to, ima smisla odabrati kvalitetnog proizvođača koji se ne usredsredi samo na izgled svojih proizvoda, već i na promišljeni izbor materijala, tehnoloških procesa i obloga koji osiguravaju da ALU točkovi zadrže svoj lep izgled što je duže moguće. Pre kupovine prvo treba proveriti dimenzije. Pažljivo proverite širinu i veličinu felne, udaljenost između šrafova i broja šrafova, prečnik središnjeg otvora i podatak o ET (udaljenost od sredine felne do površine u koji felnu uvijemo). Tako će izabrane ALU legure savršeno odgovarati vašem vozilu.

Aluminijumske legure ne hrđaju

Jedan od veoma važnih pozitivnih karakteristika,koja imaju ALU legure je da ne rđaju. Ovo je jedna od očiglednih i praktičnih prednosti koja može učiniti da one izgledaju dobro tokom dužeg perioda, osim ako naravno ne dođe do oštećenja iz drugih razloga. Aluminijum je prilično mekan materijal, pa se može prilično saviti prilikom udara ili sudara ili kontakta sa ivicom pločnika. Samo savijanje zapravo nije problem, jer se s pravom opremom materijal može brzo ponovo uskladiti i boja se može vratiti. Dakle, nedostaci aluminijuma nisu tako veliki, kao što se na prvi pogled može činiti, ali s druge strane je izuzetno lagan i otporan na rđu, pa ALU legure dobro podnose kišu i vlagu.

Kako ALU legure podnose zimu?

Iako se uglavnom smatraju manje pogodnim za upotrebu u zimskim uslovima, kada na putu nisu samo sneg, već i sol, puno peska i sitnog kamenja, pa se sa modernim modelima i tehnologijom promeni takođe I to. Sve više proizvođača dodaje aluminijum drugim materijalima kako bi materijal bio otporniji ili ga zaštitio višeslojnim premazom. Moderne aluminijumske legure takođe zimi rade mnogo bolje nego ranije, ali prirodno im smanjuju radni vek zimi, koji je obično još kraći nego kod čeličnih. Međutim, ako ih nameravate zameniti svake dve godine ili čak i češće, onda sigurno nema prepreka da ih sprečite da se koriste zimi!

Broj proizvoda za usporedbu: . Ukloni sve Usporedi

Naši kupci nas vole širom Evrope