Pozovite nas 011 6350 515
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, nije bilo lopova :)

Parking

Korisnički račun

Registrujte se!

Registrovanim korisnicima je kod nas još komfornije. Pogledajte prethodnu kupovinu, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i sačekajte da vas obavestimo, ako se spusti cena vašeg najdražeg proizvoda.

Registrujte se!

Dodajte u korpu sa proizvodima...

1
2
3

Čelične legure

Broj proizvoda u kategoriji: 580
Neki proizvodi u donjoj kategoriji su univerzalni i biće prikazani bez obzira na izabrano vozilo.

100% PRAVI REZERVNI AUTO DELOVI ZA SVAKU VAŠU PORUDŽBINU!

Izaberite Silux Premium uslugu za kupovinu bez briga.

još
542
proizvoda

Čelične legure

ČELIČNE LEGURE 

Čelične legure su najčešća vrsta legura. Njihova glavna prednost je što su veoma izdržljivi, posebno u zimskim mesecima kada na putu ima puno peska i soli. Zimi je ceo pogon vozila, zajedno sa felnama, izuzetno izložena snegu, pesku, soli i niskim temperaturama. Otpornost na razne spoljne faktore je stoga neophodan za pravilno funkcionisanje automobila i za smanjeni broj kvarova. Metalne legure takođe bolje podnose razne ogrebotine i druga mikro oštećenja do kojih je najčešće došlo zbog peska ili sitnog kamenja na putu. Takva oštećenja metalne legure lako podnose, u međuvremenu se mora paziti pri udaru ivica na obruč. Pored toga, može doći do većih oštećenja ili uništenja felne, tako da ih je potrebno odmah zameniti. Isto se odnosi i na vožnju automobila, uprkos praznoj gumi. U takvim slučajevima oštećenja možda nisu vidljiva na prvi pogled, a čelične felne i dalje izgledaju gotovo kao nove, ali više nisu bezbedne za vožnju. U slučaju saobraćajne nesreće ili manjeg sudara, treba voditi računa i o njihovoj zameni jer obično uzrokuje povrede tako da automobil već može biti opasan.

ALU ili metalne felne?

Aluminijumske lite legure veoma su popularne, iako će vam mnogi mehaničari ili servisni tehničari preporučiti metalne ili čelične legure za zimu. Boja i lak na aluminijumskim legurama su prilično osetljive i brzo se ogrebu, tako da se bolje upoznaju sa znakovima habanja ili da su preživeli celu zimu. Ovo je posebno važno za vozila koja su zimi parkirana na otvorenom, a ne u garaži ili pod nadstrešnicom, ili za vozila koja su često parkirana u celom snegu ili tamo stoje neko duže vreme. Čelične legure se u ovom pogledu smatraju mnogo manje osetljivim, pošto su napravljene od metala, koji je mnogo otporniji na sneg i sitan šljunak u njemu. Međutim, u principu imaju manje otvore, koji, po nekima, otežavaju čišćenje snega, zbog čega se ranije stvrdnjava i stvara probleme. Ako brinemo o čišćenju snega redovno, ne moramo brinuti o tome. Zimi je dobro redovno čistiti automobil ili ga voziti nekoliko puta u servis za čišćenje, jer sneg i so ne uništavaju samo felne, već i pogon automobila.

Kakve prednosti imaju čelične legure 

Metalne legure su zbog materijala, od koga su napravljene, otpornije I trajnije. Felne od bilo kog drugog materijala ogrebu se brže i samim tim se brže oštete. Ako vam je važan izgled vašeg vozila, odaberite čelične legure! Još jedna prednost je što je njihova ugradnja vrlo jednostavna, a to možete i sami. Zato vam se isplati da pronađete čelične legure u našoj online prodavnici, i poručiti ih, čime ćete uštedeti ne samo kupovinu po povoljnoj cijeni, već i samu instalaciju, jer to možete napraviti od kuće. Uz pomoć pretraživača, brzo i lako možete pronaći čelične legure koje su vam potrebne za modei marku vašeg automobila.

Broj proizvoda za usporedbu: . Ukloni sve Usporedi

Naši kupci nas vole širom Evrope