Pozovite nas 011 6350 515
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, nije bilo lopova :)

Parking

Korisnički račun

Registrujte se!

Registrovanim korisnicima je kod nas još komfornije. Pogledajte prethodnu kupovinu, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i sačekajte da vas obavestimo, ako se spusti cena vašeg najdražeg proizvoda.

Registrujte se!

Dodajte u korpu sa proizvodima...

1
2
3

Motorna ulja

Broj proizvoda u kategoriji: 558
Neki proizvodi u donjoj kategoriji su univerzalni i biće prikazani bez obzira na izabrano vozilo.

100% PRAVI REZERVNI AUTO DELOVI ZA SVAKU VAŠU PORUDŽBINU!

Izaberite Silux Premium uslugu za kupovinu bez briga.

još
520
proizvoda

Motorna ulja

Glavni zadatak koji ima motorno ulje, je da smanji trenje između dve pokretne površine pružajući im kontinualni i fluidni podmazujući film. Druga važna funkcija koju obavlja je raspršivanje i prenos proizvedene toplote u sistem za hlađenje motora. Kvalitetno motorno ulje pomaže da se smanji trošenje pokretnih delova motora tokom njihovog rada na minimum. Kao rezultat toga, motorno ulje zahteva stalno obnavljanje za nesmetan rad motora. Savremena motorna ulja doprinose nižim troškovima održavanja vozila, potrošnja goriva im je manja i ekonomičnija, a u isto vreme vozila imaju više snage i čistiji izduvni auspuh. Rad motora automobila je tako trajniji i pouzdaniji, što takođe ima pozitivan uticaj na bezbednost na putu.

Motorna ulja brinu za bolji rad vozila

Kvalitetna motorna ulja su neophodna za pravilno funkcionisanje motora vozila. Njihova svrha je, da obezbede što manje oštećenja delova motora tako što ga hlade i takođe štite od rđe ili odnosno korozije. Pored toga, oni uklanjaju nečistoću (čađ) koja nastaje tokom rada vozila. Tako utiču na ekonomičniju upotrebu goriva i niže troškove održavanja vozila kao i na duži radni vek.

Nije svako ulje pogodno za svaki automobil

Izabrano ulje mora biti odgovarajuće za naš tip i model motora najboljeg kvaliteta. Jedna od garancija kvaliteta je kredibilnost proizvođača i dugogodišnje prisustvo na tržištu. Odgovarajuća motorna ulja omogućavaju bolji rad motora i veću pouzdanost, a samim tim i manju štetu. Zbog toga uvek imate na zalihama pravo motorno ulje i takođe ga redovno menjajte. Pored kvaliteta je važna i redovna razmena. Neredovna zamena može prouzrokovati oštećenje motora odnosno oštećenje vozila.

Kada je vreme za menjanje?

Intervali menjanja ne zavise samo od pređene kilometraže već i od proizvođača i karakteristika određenog ulja. Najpoznatija i najpopularnija su Motul i Castrol motorna ulja, kao i ulja drugih renomiranih proizvođača. Prilikom odabira vozila najbolje je pridržavati se preporuka proizvođača vozila, jer će to zavisiti od optimalnih performansi motora. Većina ulja je pogodna za benzinska i dizel vozila, pa je uvek dobro pre kupovine pročitati specifikacije i oznake.

Različite vrste i karakteristike

Motorna ulja se razlikuju u zavisnosti da li se radi o mineralnim ili sintetičkim uljima, a od proizvođača do proizvođača se razlikuju po viskoznosti odnosno protoku ulja. Viskoznost utiče na gustinu ulja i na to koliko brzo ulje dospe do svih delova motora. Protočnost ili viskoznost ulja moraju biti u skladu sa tipom motora u vozilu i pri izboru se moraju uzeti u obzir vreme ili trenutne spoljne temperature. Na nižim temperaturama, preporučljivo je koristiti motorna ulja niže viskoznosti nego na višim spoljnim temperaturama. Kolika je viskoznost svakog ulja, kažu nam brojevi na kraju svoje oznake, na primer: motorno ulje 5W30. Motorna ulja sa ovom oznakom su pogodna za upotrebu na nižim spoljnjim temperaturama. Sintetička ulja sa niskim stepenom viskoznosti pogodna su za veoma jake motore. Takva ulja su najbolje zaštićena od velikih opterećenja od strane motora. Sintetička ulja imaju duži vek i veću mazivost. To znači da oni bolje štite motor od habanja i trenja. Niska viskoznost ulja je posebno važna zimi jer omogućava lakši start motora na nižim temperaturama. Tada najbrže dođe do oštećenja motora.

Visoki standardi i pravi odabir

Savremena motorna ulja, poput onih koje proizvode Motul ili Castrol, proizvode se po najvišim standardima kvaliteta i životne sredine, doprinevši boljem održavanju motora kao I njegovom dužem radnom veku. Pravilnim odabirom ulja takođe se postiže manja potrošnja goriva i manja emisija izduvnih gasova. Priznati proizvođači najbolja su garancija da će kupljeno ulje biti kvalitetno i da su obavljena sva potrebna ispitivanja kako bi se utvrdile karakteristike ulja i tip motora za koji je posebno ulje pogodno.

Broj proizvoda za usporedbu: . Ukloni sve Usporedi

Naši kupci nas vole širom Evrope