Pozovite nas 011 6350 515
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, nije bilo lopova :)

Parking

Korisnički račun

Registrujte se!

Registrovanim korisnicima je kod nas još komfornije. Pogledajte prethodnu kupovinu, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i sačekajte da vas obavestimo, ako se spusti cena vašeg najdražeg proizvoda.

Registrujte se!

Dodajte u korpu sa proizvodima...

1
2
3

Rashladne tečnosti

Broj proizvoda u kategoriji: 46
Neki proizvodi u donjoj kategoriji su univerzalni i biće prikazani bez obzira na izabrano vozilo.

100% PRAVI REZERVNI AUTO DELOVI ZA SVAKU VAŠU PORUDŽBINU!

Izaberite Silux Premium uslugu za kupovinu bez briga.

još
8
proizvoda

Rashladne tečnosti

Rashladna tečnost

Rashladna tečnost ili antifriz, kako ga obično nazivamo govornim jezikom, osigurava da se motor ne pregreje u toku rada vozila. Nalazi se u hladnjaku motora i tokom svog rada kruži oko motora radi obezbeđivanja stvarnog hlađenja. Većina novijih automobila već je danas opremljena posebnim senzorima, koji ukazuju na to da je njen nivo nizak i da će trebati ponovo da je dolijete. Stoga su slučajevi kada automobil može da proključa zbog premalo rashladne tečnosti ili pregrevanja i počne pušiti ispod poklopca motora danas su ređi nego pre 20 ili 30 godina. U moderna vremena senzori nas podsećaju da je vreme da ponovo napunimo antifriz, tako da naša vožnja može biti bezbrižnija nego što je to bila nekada. Obično na komandnoj tabli počne da treperi lampica upozorenja. Tačno znamo da je vreme za dopunu prave količine tečnosti kako bi se osiguralo da motor i dalje radi dobro i da se ne pregreva.

Koja rashladna tečnost je najbolja?

Koja rashladna tečnost bi bila najprikladnija za naš automobil, zavisi od toga kakav auto vozimo. Svaka rashladna tečnost ima specifične karakteristike. Pored pravilnog hlađenja motora, njegov glavni zadatak je da spreči da rashladni sistem spreči rđu, jer rđa može prouzrokovati njegovo propuštanje. Ako rashladna tečnost u vašem automobilu iscuri vrlo brzo, najverovatniji uzrok je curenje u sistemu hlađenja. U tom slučaju, ponovo punjenje još takve kvalitetne tečnosti neće pomoći, ali prvo treba utvrditi i otkloniti uzrok curenja. Isto tako druge karakteristike su takođe važne, koje ima određena rashladna tečnost. Između ostalog, mora izdržati veoma niske temperature i ne sme se smrzavati, čak i ako je automobil dugo parkiran ili nepomičan. Prilikom izbora obratite pažnju na sve karakteristike svake tečnosti, jer će vam biti lakše da odaberete odgovarajuću za svoj automobil.

Napravite zalihe i uštedite

Rashladna tečnost može biti različitih boja, najčešće crvena i zelena, a postoje i žuta i plava. Važnija od boje, međutim, su njena svojstva koja je pametno proveriti pre kupovine. U slučaju koncentrata, oni se mogu razblažiti po potrebi, a dobija se i razblažena tečnost, koju jednostavno sipate u radijator motora vašeg vozila. Pakuju se u pakovanja veličine od jedne litre do 30 litara ili više. Kupujete tako veću ambalažu ako želite uštedeti nešto novca ili osigurati da rashladna tečnost bude uvek na zalihama kad vam treba ili čim lampica upozorenja na ventilu počne da svetli. Zato pogledajte ponudu i izaberite odgovarajuću rashladnu tečnost!

Zašto je rashladna tečnost toliko važna?

Rashladna tečnost u auto je neophodan element efikasnog sistema za hlađenje u vozilu, koji se sastoji od mnogih drugih delova, poput ventilatora, isparivača i raznih hladnjaka. Osnovna funkcija koje imaju rashlade tečnosti za automobil je, naravno, sprečavanje pregrevanja motora. Sa redovnim dolivanjem stoga izbegavamo opasnost da "proključa" uz produženje životnog veka.

Uz pomoć rashladne tečnosti izbegnite neprijatnosti

Budući da verovatno ne želite, da vas vozilo ostavina na cedilu u najgorem mogućem trenutku ili čak prouzrokuje ozbiljan kvar motora, što donosi gomilu problema i sa njima povezane velike troškove, verovatno je jasno koliko je važno da rashladna tečnost za auto koju koristite bude zaista kvalitetna. Ovo neće predstavljati problem ako se odlučite za kupovinu u našoj internet prodavnici, jer nudimo samo proverene proizvode koji su uspešno prošli brojne testove. Rashladna tečnost automobila iz našeg prodajnog programa obezbediće efikasno rasipanje toplote kako bi motor vozila mogao nesmetano da radi. Istovremeno, rashladna tečnost automobila će takođe pomoći u sprečavanju rđanja. Koncentrisana ili razblažena rashladna tečnost za auto U ponudi vas čekaju dve osnovne vrste rashladne tečnosti za auto. Prva opcija je već razblažen oblik, a druga koncentrat. Na vama je da odlučite koji tip je najprikladniji za vas. U oba slučaja to su proizvodi vrhunskog kvaliteta koji će vam pomoći da poboljšate kapacitet vašeg vozila, što će zauzvrat takođe doprineti dužem životnom veku.

Kupovina rashladne tečnosti za auto u velikim količinama se isplati

Na raspolaganju su vam pakovanja različitih veličina – tako možete u potpunosti prilagodili količinu svojim potrebama. Za posebno povoljnu cenu preporučujemo kupovinu većih, poput pakovanja od trideset litara, sa količinskim popustom koji je već uključen u cenu, jer to dugoročno može uštedeti mnogo novca. Pored razblažene rashladne tečnosti za automobile, na raspolaganju vam je i velika količina koncentrata koju možete koristiti veoma dugo. Naravno, jeftinija cena nije jedino zbog čega vredi kupovati veće pakete. Na taj način ćete sprečiti da ostanete bez rashladne tečnosti u automobilu kada vam je najpotrebnija. Na krajuda napomenemo još, postoje mnoge druge vrste tečnosti koje su neophodne za rad i održavanje vašeg vozila. Između ostalog, nudimo tečnost za kočnice, sredstvo za pranje vetrobranskog stakla i dodatke gorivima za benzinske i dizel motore, što znači da možete kupiti sve na jednom mestu!

Broj proizvoda za usporedbu: . Ukloni sve Usporedi

Naši kupci nas vole širom Evrope