Pozovite nas 011 6350 515
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, nije bilo lopova :)

Parking

Korisnički račun

Registrujte se!

Registrovanim korisnicima je kod nas još komfornije. Pogledajte prethodnu kupovinu, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i sačekajte da vas obavestimo, ako se spusti cena vašeg najdražeg proizvoda.

Registrujte se!

Dodajte u korpu sa proizvodima...

1
2
3

EGR ventili

Broj proizvoda u kategoriji: 384

100% PRAVI REZERVNI AUTO DELOVI ZA SVAKU VAŠU PORUDŽBINU!

Izaberite Silux Premium uslugu za kupovinu bez briga.

još
346
proizvoda

EGR ventili

Šta je EGR ventil i čemu je namenjen?

EGR ventil čini vožnju automobilom malo prirodnijom. Ime je izvedeno od engleske reči Exhaust Gas Recirculation, pa je EGR ventil odgovoran za recikliranje ili ponovnu upotrebu izduvnih gasova za benzinske i dizel motore. EGR ventil nam na taj način omogućava ponovnu upotrebu nekih izduvnih gasova koji bi se inače pustili u okolinu tokom procesa sagorevanja goriva u motoru vozila. To znači, da se konačna količina štetnih izduvnih gasova ili emisija smanjuje i istovremeno koristi u korisne svrhe.

Neophodan dodatak, propisan zakonom

Danas većina savremenih vozila takođe ima EGR ventil, jer je to neophodan dodatak koji je takođe propisan zakonom. Preduslov je da se automobili uopšte mogu proizvoditi, a kvalitet i samim tim i efikasnost ventila su sve bolji. Stariji automobili proizvedeni u vreme kada nije bilo strogih ekoloških propisa, nemaju te ventile i zato izazivaju veće zagađenje okoline. Nivo oslobađanja štetnih emisija takođe zavisi od vrste ventila i da li je u pitanju benzinski ili dizel motor. Na primer, za vozila sa EGR benzinskim motorima, ventil ne samo da vode računa o nižim emisijama, već smanjuje gubitka toplote i pritiska i povećava homogenost celog procesa sagorevanja.

Viša temperatura motora, veća potrošnja goriva

Ventili nisu od vitalne važnosti, ali treba voditi računa da ne budu blokirani ili na drugi način oštećeni. Ako se ventil zaglavi, temperatura motora počinje da raste, ali kada se ne zatvori dovoljno dobro, mogu se javiti problemi sa motorom i veća potrošnja goriva. Pored toga, kvar ventila ima za posledicu i povećanje štetnih emisija izduvnih gasova automobila. Zbog svoje neaktivnosti ili oštećenja povećavaju se emisije azotnih oksida, za koje se smatra da su najštetnije.

Šta uraditi u slučaju oštećenja ili kvara ventila?

Ako EGR ventil ne radi pravilno, mora se očistiti odnosno zameniti. Takozvano fizičko blindiranje koje neki preporučuju nije pravo rešenje. U ovom procesu, EGR ventil jednostavno prekida vezu sa motorom. Ovo može privremeno otkloniti probleme, ali iskomplikovati rad drugih senzora motora. Kao rezultat toga, sistem može početi da prijavljuje grešku odnosno da lampica upozorenja može početi da nam govori da naš motor ne radi pravilno. Blindiranje odnosno blokiranje se stoga ne preporučuje.

Blokiranje ili blendiranje nije dobro rešenje

Namerno fizičko blokiranje odnosno blokiranje ventila zbog prljavštine, itd., Takođe je poznato po većoj potrošnji goriva. Pored toga, blokiranjem rada ventila, uzrokujemo veću emisiju štetnih emisija, što može dovesti do problema sa pregledom vozila. Ovo se može izbeći osiguravanjem da se EGR ventil pravilno očisti i održava odnosno zameni u slučaju problema. Ako želite uštedeti novac, isplaćuje se redovno čišćenje i održavanje i kupovina rezervnog EGR ventila na našoj veb lokaciji. Imamo ventile za skoro sve marke i modele automobila po povoljnim cenama.

Broj proizvoda za usporedbu: . Ukloni sve Usporedi

Naši kupci nas vole širom Evrope