Pozovite nas 011 6350 515
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, nije bilo lopova :)

Parking

Korisnički račun

Registrujte se!

Registrovanim korisnicima je kod nas još komfornije. Pogledajte prethodnu kupovinu, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i sačekajte da vas obavestimo, ako se spusti cena vašeg najdražeg proizvoda.

Registrujte se!

Dodajte u korpu sa proizvodima...

1
2
3

Izduvni sistemi

Broj proizvoda u kategoriji: 3640

100% PRAVI REZERVNI AUTO DELOVI ZA SVAKU VAŠU PORUDŽBINU!

Izaberite Silux Premium uslugu za kupovinu bez briga.

još
3602
proizvoda

Izduvni sistemi

Odlični izduvni sistemi za vaš auto

Otpala izduvna cev ili izduvni lonac ne znači da će automobil prestati da radi - u najboljem slučaju biće malo glasniji. Ali bližim pogledom, otkrivamo da su izduvni sistemi zapravo važni, ne samo za automobil, već i za putnike u njemu. Namenjeni su zaštiti putnika od otrovnih gasova nastalih radom motora. Oni uključuju ugljeni monoksid koji je opasan po život. Pored toga, oni osiguravaju da se izduvni gasovi svedu na minimum, i koriste putnike i prolaznike prigušivanjem zvuka automobila. Za to se uglavnom pobrine izduvni lonac ili prigušivač.

Kad auto počne da zvecka...

Neugodno zveckanje automobila jasan je znak da sa njim nešto nije u redu. Vrlo glasno zveckanje automobila tokom paljenja ili u toku vožnje takođe izaziva neispravan izduvni sistem. Takođe može doći do zveckanja ako je izduvna cev ili je izduvni lonac probijen. Rđa i habanje mogu u njoj napraviti rupu. Ovo poslednje izaziva zveckanje tokom vožnje, jer izduvni lonac odnosno prigušivač osiguravaju prigušivanje zvuka. Izduvni sistemi, kao i cela šasija, visoko su izloženi raznim spoljnim faktorima i vremenskim prilikama. Zimi su izloženi snegu i niskim temperaturama, a dodatno na njih utiče soljenje puta. So je vrlo agresivna i može prouzrokovati različita mikro oštećenja koja vremenom postaju veća. Isto važi i za štetne gasove i druge materije koje se nakupljaju u cevima i takođe je njima izložen izduvni lonac. Pored toga, može doći do oštećenja iz drugih razloga, zato ne smemo zanemariti zveckanje.

Smanjimo zagađenje!

Izduvni sistemi se sastoje od više delova koji moraju biti u besprekornom stanju kako bi se osiguralo uklanjanje štetnih gasova. Poslednji su veoma zagađujući za okolinu i izazivaju različite respiratorne probleme i uglavnom utiču na zdravlje ljudi. Zato su savremeni izduvni sistemi rafinirani da smanjuju zagađenje. Zbog toga se katalizator odnosno EGR ventil dodaju osnovnim delovima sistema, poput izduvni lonac i cev, kako bi se obezbedilo manje zagađenje. Omogućava ponovnu upotrebu izduvnih gasova za rad motora, a potom samo putem katalizatora, što dodatno smanjuje njihovu štetnost, posebnim hemijskim reakcijama, u životnu sredinu. Ovo vožnju čini vise organskom.

Zamenite izduvni lonac i cev

Besmisleno je popravljati rupe i druga oštećenja na izduvnom loncu ili cevi jer to iziskuje više napora nego koristi. Teško je u potpunosti zatvoriti rupe, ali iznad svega je teško sprečiti da se nove istroše. S vremena na vreme moraju se zameniti ne samo izduvni lonac i cev, već i ceo sistem jer će se na taj način sprečiti povećana kontaminacija ili bilo koji drugi problem. Jedan znak da izduvni sistemi ne rade onako kako bi trebali je, uz prigušenje, lošija ili promenjena snaga motora. Ako vam se to dogodi ili vaš automobil počne glasno zveckati, svakako biste trebali pomisliti da je uzrok dotrajao izduvni lonac ili izduvni sistem!

Broj proizvoda za usporedbu: . Ukloni sve Usporedi

Naši kupci nas vole širom Evrope