Pozovite nas 011 6350 515
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, nije bilo lopova :)

Parking

Korisnički račun

Registrujte se!

Registrovanim korisnicima je kod nas još komfornije. Pogledajte prethodnu kupovinu, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i sačekajte da vas obavestimo, ako se spusti cena vašeg najdražeg proizvoda.

Registrujte se!

Dodajte u korpu sa proizvodima...

1
2
3

Kaiški prenos

Broj proizvoda u kategoriji: 4881

100% PRAVI REZERVNI AUTO DELOVI ZA SVAKU VAŠU PORUDŽBINU!

Izaberite Silux Premium uslugu za kupovinu bez briga.

još
4843
proizvoda

Kaiški prenos

Zupčasti kaiš i drugi kaiški prenosi

Pogonski kaiševi jedan su od ključnih vitalnih delova svakog automobila, ili zaista bilo kog uređaja koji koristi sistem kaiševa za prenos sile. U automobilu prenose silu između zupčanika i obavljaju različite zadatke. Nažalost, to su takođe delovi automobila koje je potrebno često pregledati i menjati jer vole da stvaraju probleme. Pored toga, oni se na kraju istroše i više ne funkcionišu kako bi trebali. Rebrasti mikro kaiš treba zameniti čim se pojave znakovi habanja, pogotovo kada je malo poderan. Njegova zajena je veoma brza i povoljna, i sa njom ćemo izbeći probleme koji nastaju ako se mikro kaiš podere sam od sebe. U suprotnom može oštetiti ostale delove automobila i prouzrokovati veliku štetu. Takođe, preventive menjanja po većem broju pređenih kilometara nije nerazumno rešenje.

Kada je vreme za zamenu zupčastog kaiša?

Takođe, nakon određenog broja pređenih kilometara, potrebno je promeniti zupčasti kaiš. Poslednji obezbeđuju neometan rad motora, pa je zamena takođe zabeležena u servisnoj knjižici. Međutim, to ne garantuje da ga ne treba i ranije menjati, jer može doći do habanja ili oštećenja. Trošak takve promene može se smanjiti održavanjem vašeg automobila i redovnim održavanjem motornog ulja. Takođe treba voditi računa da ulje ne bi slučajno procurilo. Nedostatak ulja uzrokuje pregrevanje motora, zbog čega će se zupčasti kaiš brže istrošiti. Kod zamene takođe možete uštedeti novac tako na još jedan način: kupovinom zupčastog kaiša u našoj internet prodavnici. Obratite pažnju na specifikacije i pogodnost proizvoda koji je izabran za vaš automobil. Pre svega, mora se osigurati da je montaža odgovarajuća. Radeći to, možete izbeći razne smetnje i probleme koji često proizilaze iz nepravilne kupovine. Nudimo različite kaiške prenose i rezervne delove za njih, kao što su zatezači, remenice, ležajevi ili glavni valjak za zupčasti kaiš.

Zupčasti I mikro kais treba redovno pregledati!

Da li vam se nekad dogodilo da ste čuli škripanje ili druge neprijatne zvukove tokom upravljanja automobilom? Upravo ta škripa i drugi slični zvukovi mogu ukazivati da je potrebno zameniti kaiš i treba ga pravilno pregledati u slučaju neprijatnih zvukova. Takođe bi trebalo izvršiti reviziju kada osetimo kako se auto trese ili naš automobil odbija da se pokrene. U ovom slučaju je verovatno potrebno promeniti zupčasti kaiš, koji ne sme da se odlaže. U slučaju ozbiljnijih oštećenja na kaiškom prenosu, oni mogu naneti veliku štetu, ne samo mehanizmimi na koji su pričvršćeni, već i okolini. Iz tog razloga, dobra je ideja redovno proveravati rebrasti mikro kaiš i zupčasti kaiš i blagovremeno izvršiti promenu. Bolje ih je zameniti prerano nego prekasno!

Broj proizvoda za usporedbu: . Ukloni sve Usporedi

Naši kupci nas vole širom Evrope