Pozovite nas 011 6350 515
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, nije bilo lopova :)

Parking

Korisnički račun

Registrujte se!

Registrovanim korisnicima je kod nas još komfornije. Pogledajte prethodnu kupovinu, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i sačekajte da vas obavestimo, ako se spusti cena vašeg najdražeg proizvoda.

Registrujte se!

Dodajte u korpu sa proizvodima...

1
2
3

Klinasti kaiševi

Broj proizvoda u kategoriji: 133

Izaberite proizvođača

  1. Bosch
  2. Flennor

100% PRAVI REZERVNI AUTO DELOVI ZA SVAKU VAŠU PORUDŽBINU!

Izaberite Silux Premium uslugu za kupovinu bez briga.

još
95
proizvoda

Klinasti kaiševi

Pored zupčastog kaiša, automobili imaju takođe klinasti kaiš koji brine za prenos obrtnog momenta odnosno pogon različitih pomoćnih jedinica automobila, poput pumpe za vodu, ventilatora za hlađenje, alternatora i još mnogo toga. Upravo zato što od njega zavise i drugi delovi automobila, moramo obezbediti da klinasti kaiš bude uvek u dobrom stanju, da je pravilno postavljen i da je pravilno zategnut. Ako to nije slučaj, naš automobil ne radi kako treba ili se njegovi delovi mogu istrošiti ili čak doći do većih oštećenja. Iz tog razloga klinasti kaiš se mora redovno pregledati i održavati, a nakon određenog broja kilometara preventivno ga zameniti. Potrgan kaiš može naneti ozbiljnu štetu automobilu, što je veoma skupo popraviti. Ovo se može uspešno izbeći pravovremenom zamenom.

Kada je potrebna promena?

Kao i bilo koji drugi deo automobila, klinasti kaiš se takođe vremenom istroši i zahteva zamenu. Jedan pokazatelj da je vreme za zamenu može biti škripanje vašeg automobila. Ako se ovo događa često tokom pokretanja ili vožnje, neophodno je proveriti stanje klinastog kaiša. Uzrok škripanja može biti u tom daje loš ili previse labav. U ovom slučaju ga ne treba zameniti, već ga samo ponovo montirati ili zategnuti kako bi se sprečilo prekomerno habanje ostalih delova automobila. Međutim, pri pregledu može se pokazati da samo ponovo zatezanje neće biti dovoljno, jer je kaiš već istrošen, oštećen ili čak poderan. U tom slučaju treba ga odmah zameniti. Naime, ukoliko se kaiš podere, to može oštetiti i ostale delove automobila, što ima za posledicu veoma velike troškove popravke. Po pravilu je obavezna njegova zamena na određeni broj kilometara, u skladu sa uputstvima proizvođača u servisnoj knjižici. Obično ide za oko 100 000 km ili negde svakih 5 godina, po potrebi može se zameniti i ranije. Zamena kod starijih automobila je vrlo jednostavna, tako da nećete imati problema s tim, čak iako to radite sami. Za novije modele automobila, međutim, zamenu morate uraditi s malo više pažnje i znanja ili ih prepustiti automehaničaru koji će pravilno postaviti i zategnutost kaiša.

Izaberite kvalitetan klinasti kaiš

Ako želite da kupite klinasti kaiš za svoj automobil, prvo treba da pogledate njegove dimenzije, koje bi trebale da odgovaraju vašem modelu automobila. Obratite pažnju i na dužinu i na prečnik. Takođe je važno da izabrani pojas ima što veću fleksibilnost, što ga čini izdržljivijim i otpornijim na oštećenja. To uglavnom zavisi od materijala ili vrste gume od koje su izrađeni. Zbog toga preporučujemo da odaberete jednog od priznatih proizvođača koji garantuje kvalitet. Pogledajte ponudu i odaberite novu klinasti kaiš za svoj automobil!

Broj proizvoda za usporedbu: . Ukloni sve Usporedi

Naši kupci nas vole širom Evrope