Pozovite nas 011 6350 515
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, nije bilo lopova :)

Parking

Korisnički račun

Registrujte se!

Registrovanim korisnicima je kod nas još komfornije. Pogledajte prethodnu kupovinu, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i sačekajte da vas obavestimo, ako se spusti cena vašeg najdražeg proizvoda.

Registrujte se!

Dodajte u korpu sa proizvodima...

1
2
3

Maglenke

Broj proizvoda u kategoriji: 908

100% PRAVI REZERVNI AUTO DELOVI ZA SVAKU VAŠU PORUDŽBINU!

Izaberite Silux Premium uslugu za kupovinu bez briga.

još
870
proizvoda

Maglenke

Maglenke

Maglenke za auto su posebna svetla sa jačim snopom svetlosti, koje su postavljene nisko ispod farova i omogućavaju bolje osvetljenje puta, što je posebno korisno pre svega kod lose vidljivosti u magli i drugim nepovoljnim vremenskim uslovima. Prednje maglenke su bele boje, a zadnje maglenke su jake crvene boje – mogu biti u paru ili samo jedna. Zadnje maglenke su standardno integrisane u sve automobile kako bi se osigurala sigurnost i vidljivost zadnjeg dela automobila sa smanjenom vidljivošću, dok su prednje maglenke dostupne kao dodatna oprema za automobil i još uvek nisu serijski ugrađene. U svakom slučaju, možete ih ugraditi u svoje vozilo sami ili uz pomoć mehaničara, i tako se pobrinuti za bolju sigurnost tokom vožnje.

Maglenke su često neophodne

Kada je vidljivost zbog magle veoma loša, treba koristiti maglenke. Slovenački saobraćajni zakon dozvoljava upotrebu maglenki kada je vidljivost magle manja od 50 metara. Ovo je naročito uobičajeno u jesenjim danima kao i u drugim godišnjim dobima. Jeseni je dan takođe kraći, pa brže pada mrak, što je u kombinaciji sa maglom za vožnju naročito neprijatno. Tada maglenke mogu ne samo da vam znatno olakšaju vožnju, već da pruže i veću bezbednost na putu. Uz vrlo slabu vidljivost ili jaku maglu, često nije moguće bezbedno nastaviti bez njih, zato je važno zadržati ih na vozilu i uključiti ih kada se ukaže potreba. Prednje maglenke namenjene su tako da bolje vidimo kolovoz, sprečavajući nagli sudar vozila ili drugu prepreku ispred sebe.

Sigurnost i lepši izgled

Moderni automobili obično imaju standardno ugrađene maglenke. Međutim, proizvođači se za to opredjeljuju ne samo zbog povećane sigurnosti i funkcionalnosti vozila, već i zbog svog lepšeg izgleda. Maglenke čine da vozilo izgleda vise estetski. Današnji automobilski farovi omogućavaju mnogo bolju vidljivost nego nekada, uprkos tome ništa ne škodi da na autu imate i maglenke. Nikad ne znate kada će vam dobro doći, olakšati vam vožnju kroz maglu ili vam čak pomoći da sprečite nesreću.

Kakve maglenke izabrati?

Važno je odabrati pogodne maglenke za vašu marku i model automobila, kao i druge karakteristike poput odgovarajući tip sijalice. Obratite pažnju na to, da li izabrani model koji odaberete ima mutno ili prozirno staklo, kao i da li ima hromiranu unutrašnjost, jer takve maglenke izgledaju bolje. Možete kupiti i prednje i zadnje maglenke. Kada kupujete, važno je odabrati pouzdanog proizvođača koji nudi originalne maglenke ili ona koja se po kvalitetu ne razlikuju od originalnih. Tako ćete dobiti provereni kvalitet na koji se možete osloniti u najgoroj magli. Kada kupujete maglenke, obavezno kupite odgovarajuće sijalice, tako da ste zaista dobro pripremljeni za maglu.

Broj proizvoda za usporedbu: . Ukloni sve Usporedi

Naši kupci nas vole širom Evrope