Pozovite nas 011 6350 515
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, nije bilo lopova :)

Parking

Korisnički račun

Registrujte se!

Registrovanim korisnicima je kod nas još komfornije. Pogledajte prethodnu kupovinu, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i sačekajte da vas obavestimo, ako se spusti cena vašeg najdražeg proizvoda.

Registrujte se!

Dodajte u korpu sa proizvodima...

1
2
3

Poziciona svetla

Broj proizvoda u kategoriji: 31

Izaberite proizvođača

  1. Depo
  2. Valeo
  3. ULO
  4. AL

Tuning izgled

  1. Ne

100% PRAVI REZERVNI AUTO DELOVI ZA SVAKU VAŠU PORUDŽBINU!

Izaberite Silux Premium uslugu za kupovinu bez briga.

NE MOŽETE DA PRONAĐETE PROIZVOD KOJI TRAŽITE?

Pozovite nas na 011 6350 515 ili pošaljite poruku i pomoći ćemo vam.

Poziciona svetla

Poziciona svetla

Parking ili poziciona svetla deo su obavezne opreme svakog vozila. Koriste se za obeležavanje vozila, a ne samo za vožnju ili osvetljavanje kolovoza. Tome su namenjena dnevna svetla ili farovi za automobile, koje moramo tokom vožnje koristiti takođe po zakonu. Poziciona svetla ne odražavaju dovoljno svetla za vožnju danju i noću, ali su vidljiva drugim vozačima kada se vozilo zaustavi. Poziciona svetla zovemo takođe i parking svetla, jer ne služe bilo kojoj drugoj svrsi osim osvetljavanja vozila dok je vozilo parkirano ili na svom položaju. S obzirom da je vidljivost vozila u mirovanju jednako važna kao i tokom vožnje, moramo osigurati da sva svetla na našem vozilu rade dobro. U većini slučajeva sijalice dovoljne u prekidu rada, ali ponekad je potrebno u potpunosti zameniti svetlo automobila.

Kakva poziciona svetla poznajemo

Spreda su na vozilima postavljena bela, na zadnjem delu vozila su parking odnosno poziciona svetla crvene boje. Veća vozila (kombiji i slično neka druga vozila) takođe mogu imati bočna svetla koja su žuta ili narandžasta. Ovim se obezbeđuje još veća vidljivost vozila odnosno za  obeležavanje njegove širine koje prelaze standardne dimenzije. Pošto su parking svetla postavljena vrlo nisko ili bočno, izložena su raznim oštećenjima zbog kojih više ne funkcionišu kako bi trebala. Tada ih treba zameniti novim. To je pametno učiniti što pre - iznos za kupovinu novih je zanemarljiv, jer poziciona odnosno parking svetla za automobile uopšte nisu skupa. Cene zavise od modela automobila i njegove marke, a svetla ne morate da kupujete u paru, već ih kupujete pojedinačno. Obratite pažnju da izaberite pravi proizvod za svoj automobil.

Opreznost pri kupovini nije na odmet

Kada kupujemo poziciona svetla za automobile, moramo biti veoma oprezni prilikom izbora pravog modela. Nije dovoljno da se svetla uklapaju samo u marku i model našeg automobila, već često moramo uzeti u obzir i godište automobila prilikom izbora. Neki modeli automobila dolaze sa nekoliko varijanti jer ih proizvođači ažuriraju nakon nekoliko godina, što može uticati na oblik samih svetala. Kada kupujemo parking svetla, moramo detaljno proveriti da li se radi o pravom modelu, a uz svetla istovremeno, pametno je kupiti odgovarajuće sijalice za njih. Tada ćemo početi sa upotrebom naših novih parking svetala. Možemo birati između halogenih ili LED sijalica, ali one moraju imati pravu boju svetlosti u skladu sa zakonom propisanim pravilima i istovremeno biti odgovarajućeg kvaliteta. Takođe je važno da i svetla automobila i sijalice budu u skladu sa homologacijom vozila. U suprotnom mogu doći do problema sa tehničkim pregledom.

Broj proizvoda za usporedbu: . Ukloni sve Usporedi

Naši kupci nas vole širom Evrope