Pozovite nas 011 6350 515
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, nije bilo lopova :)

Parking

Korisnički račun

Registrujte se!

Registrovanim korisnicima je kod nas još komfornije. Pogledajte prethodnu kupovinu, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i sačekajte da vas obavestimo, ako se spusti cena vašeg najdražeg proizvoda.

Registrujte se!

Dodajte u korpu sa proizvodima...

1
2
3

Retrovizori

Sigurna kupovina retrovizora automobila

Internet prodavnica SILUX Vam omogućava nekoliko načina plaćanja. Kupovina je jednostavna i 100% sigurna. Preporučujemo Vam da prilikom kupovine koristite Silux Premium uslugu, kako biste pronašli najkvalitetniji proizvod koji će 100% odgovarati Vašem automobilu. Tu smo, da Vam pružimo najbolje iskustvo kupovine naših auto delova. Na uslugu se možete pretplatiti tokom samog procesa kupovine.

Saznajte više

Retrovizori

Veštinu gledanja u retrovizore naučimo već u auto školi, kada nas instruktor vožnje uvek podseća koliko su važna,ali shvatimo tek kada počnemo voziti potpuno sami. Gledanje u retrovizore omogućava nam kompletan pregled saobraćaja oko nas i obezbeđuje sigurno preticanje i uključivanje. Unutrašnja i spoljna ogledala su takođe bitna za vožnju u rikverc,i naravno kod parkiranja. Koliko su važna, obično smo svesni kada su nam zamagljena ili zaleđena, tako da nam ne pomažu mnogo. Zato je zimi veoma bitno dobro ih očistiti pre vožnje, jer ćete samo na taj način moći da ih koristite bez prekida. Takođe, korisno je grejanje, što pomaže kod ogledala sa zamagljenim ili smrznutim staklom retrovizora. Savremeni modeli automobila često imaju grejne retrovizore, jer je ovo veoma praktično i prijatno za vozača.

Podešavanje vidnog ugla i preglednosti

Retrovizori moraju biti pravilno postavljeni tako da imate nesmetani pogled. Za još bolju prelednost može vam pomoći električno pomeranje odnosno podešavanje uz pomoć električnog motora. Na taj način je mnogo lakše podesiti pravi ugao gledanja na retrovizorima auta i tako se pobrinuti za bolju vidljivost. Moraju biti postavljeni tako da se jasno mogu videti događanja sa strane i iza automobila. Ako jedno vozilo koristi više od jednog vozača, oni moraju podesiti retrovizore pre nego što krenu ili da provere da li su pravilno prilagođena njihovoj visini. Ovo se odnosi kako na spoljna ogledala tako i na unutrašnje ogledalo odnosno retrovizor. Pravilno podešeni retrovizori pružaju veću preglednost i na taj način obezbeđuju veću bezbednost na putu.

Oštećenja na retrovizorima su veoma česta

Retrovizori su kod automobila postavljeni tako da su prilično izloženi raznim oštećenima. Takođe se brzo oštete nepažljivim parkiranjem ili slučajno zakačimo tokom nezgode drugi automobil. Srećom, najčešće se mogu pojaviti ogrebotine i oštećenja laka ili boje, ali ponekad su oštećenja nešto veća. Tako može pući staklo ili se čak potpuno razbiti. Međutim, ako je staklo lošeg kvaliteta, takođe se može zamutiti tokom vremena, zbog čega je preglednost slabija. U tom slučaju je vreme da kupite nov retrovizor. Srećom, može se kupiti samo jedan retrovizor, a vi trebate biti oprezni da li vam treba levi ili desni komad.


Odabir i kupovina odgovarajućeg modela

Prilikom odabira auto retrovizora treba uzeti u obzir prilagodljivost i ostale karakteristike proizvoda. Modeli su kod svakog vozila drugačije napravljeni i znatno se razlikuju jedan od drugog. Zato prilikom kupovine obavezno proverite da li odgovara vašoj marki automobila. Samo staklo retrovizora može biti ravno, konveksno ili asferično, pružajući još veće uglove gledanja. Dostupni su vam retrovizori sa ručnim pomeranjem i podešavanje ugla gledanja, kao i električni retrovizori. Pored toga, na raspolaganju su grejači retrovizora koji pomažu u pripremi za hladne zimske dane.

Nasumični proizvodi

Naši kupci nas vole širom Evrope