Pozovite nas 011 6350 515
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, nije bilo lopova :)

Parking

Korisnički račun

Registrujte se!

Registrovanim korisnicima je kod nas još komfornije. Pogledajte prethodnu kupovinu, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i sačekajte da vas obavestimo, ako se spusti cena vašeg najdražeg proizvoda.

Registrujte se!

Dodajte u korpu sa proizvodima...

1
2
3

Kočione obloge/pločice

Broj proizvoda u kategoriji: 2520

100% PRAVI REZERVNI AUTO DELOVI ZA SVAKU VAŠU PORUDŽBINU!

Izaberite Silux Premium uslugu za kupovinu bez briga.

još
2482
proizvoda

Kočione obloge/pločice

Kočione pločice

Kočione pločice su nakon kočionih diskova najbliže samoj akciji kočenja, pa je naravno vrlo važno u kakvom su stanju. Kočione obloge imaju direktan uticaj na kočione diskove, koje utiču na kretanje točkova automobila – pločice prilikom pritiska na kočnicu pritiskaju disk, koji ih nakon trenja zaustavlja. Ove pločice pružaju neophodno trenje koje zaustavlja točak odnosno automobil. Kao i kočioni diskovi, kočione pločice ili obloge, kako ih još nazivamo, uz učestalu upotrebu usled visokog trenja koje se pojavljuje, često se istroše, i zato ih je potrebno zameniti. Zamena mora biti redovna i blagovremena, jer je to jedini način da se obezbedi optimalan rad kočionog sistema automobila i poveća bezbednost nas i ostalih učesnika u saobraćaju.

Kad kočnice počinju da škripe...

To, da su kočione pločice istrošene, najlakše ćete prepoznati po škripi kočnica, I uskoro bi kočenje postalo manje efikasno. Škripa kočnica je takav prvi pokazatelj da sa vašim kočionim sistemom nešto nije u redu. U većini slučajeva za to su krive istrošene kočione pločice, pa je u takvom slučaju potrebno što pre zameniti ili proveriti da li je to zaista uzrok škripanja ili je nešto drugo u pitanju. Naravno, zamena ovih elemenata ne sme da se odlaže, jer kočnice moraju uvek biti optimalno spremne za upotrebu. Bez njih automobil se ne može bezbedno zaustaviti i isto tako ne možemo se pobrinuti  za njegovo zaustavljanje. Samo škripanje kočnica još uvek nije znak da je kočenje manje efikasno, ali je znak da su neki elementi kočionog sistema istrošeni i zato ih je potrebno zameniti. Ako to ne učinimo blagovremeno, može doći do ozbiljnijih problema sa kočnim sistemom odnosno do toga, što ga može učiniti manje efikasnim.

Kočione pločice po odličnoj ceni

Srećom, kočione pločice su relativno jeftine, pogotovo ako ih kupite putem interneta, uštedećete nekoliko dinara. Njihova cena nije zaista visoka u poređenju s drugim delovima automobila, tako da ne bi trebalo da postoji razlog da se njihova zamena odlaže. Tako da, čim vaš automobil počne da škripi prilikom kočenja, potrebno je da naručite nove i zamenite ih što je pre moguće. Na ovaj način ne samo da se brinemo za efikasno kočenje, već i za zaštitu ostalih delova kočionog sistema. Naime, ako su kočione pločice već veoma istrošene, to ne samo da prouzrokuje škripanje pri kočenju, već utiče i na ostale elemente kočionog sistema. Ove elemente je često izazov zameniti, a isto tako dolaze sa mnogo većim troškovima koje sigurno želite izbeći. Uprkos tome, prilikom zamene kočionih pločica pametno je pogledati stanje kočionih diskova, jer ih je takođe potrebno često menjati. Ako zamenite oboje, bićete neko vreme potpuno bez brige što se tiče kočenja, pošto će ići glatko i bez ikakvog škripenja.

Broj proizvoda za usporedbu: . Ukloni sve Usporedi

Naši kupci nas vole širom Evrope