Pozovite nas 011 6350 515
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, nije bilo lopova :)

Parking

Korisnički račun

Registrujte se!

Registrovanim korisnicima je kod nas još komfornije. Pogledajte prethodnu kupovinu, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i sačekajte da vas obavestimo, ako se spusti cena vašeg najdražeg proizvoda.

Registrujte se!

Dodajte u korpu sa proizvodima...

1
2
3

Kočioni diskovi

Broj proizvoda u kategoriji: 2289

100% PRAVI REZERVNI AUTO DELOVI ZA SVAKU VAŠU PORUDŽBINU!

Izaberite Silux Premium uslugu za kupovinu bez briga.

još
2251
proizvoda

Kočioni diskovi

Kočioni diskovi

Prednji i zadnji kočni diskovi odnosno koluti su elementi kočionog sistema, koji su prosečnom vozaču najpoznatiji. Oni su direktno odgovorni za sigurno zaustavljanje točkova automobila čim se aktivira kočnica. Oni rade direktno na točak odnosno u kontaktu su sa njim. Tu takođe pomažu i kočione pločice, zbog kojih se kočioni diskovi pritisnu zajedno, tako da zbog velikog trenja, koje nakon toga nestane, postepeno zaustavlja rotaciju točkova. Kao rezultat, kočioni diskovi odnosno kolutovi, poput kočionih pločica, se prilično brzo istroše, jer su tokom vožnje ili kočenja stalno izloženi trenju i opterećenju. Zato ih je potrebno često menjati, kako bi se osiguralo da su uvek u besprekornom stanju, jer nam to omogućava efikasno kočenje našeg vozila kad god je to potrebno. Radi se dakle o važnom delu svakog vozila, koji omogućava sigurno kočenje, a samim tim i sigurniju vožnju.

Izdržljivi kočioni diskovi visokog kvaliteta

Kočioni diskovi su taj deo vozila, koji je tokom kočenja pored kočionih pločica najviše istrošen, jer osiguravaju da se svi točkovi vozila u najkraćem mogućem roku potpuno prestanu vrteti odnosno potpuno zaustaviti. Zbog tako važnog zadatka u kočenju vozila, moraju da budu napravljeni od vrlo izdržljivog i čvrstog materijala. To je obično zatezni čelik, koji se smatra odličnim materijalom sa velikom otpornošću. Iako je vrlo izdržljiv materijal, i zadnji i prednji kočioni diskovi se prilično brzo istroše čak i pri normalnoj upotrebi, jer moraju da izdrže velika opterećenja. Aktiviraju se svaki put kada vozilo koči, tako da je njihovo trošenje neizbežno. Iz tog razloga, treba ih redovno menjati ili voditi računa da ne dođe do takvog habanja koje otežava ili čak onemogućava kočenje vozila. Srećom, trošenje se oseti kao manje efikasno kočenje već dugo pre kritičnog stadijuma istrošenosti. Tada je vreme da kupite nove i zamenite ih što je pre moguće, a pametno je proveriti i efikasnost ostalih elemenata kočionog sistema. Iako su kočioni diskovi uglavnom krivi za manje efikasno kočenje, razlog se možda krije negde drugde, pa je preporučljivo zameniti ceo kočioni sistem i, ako je potrebno, zameniti neki drugi deo odgovarajućim rezervnim auto delom.

Obezbedite efikasno i sigurno kočenje

Kočioni sistem je sigurno jedan od vitalnijih delova svakog vozila. Omogućava nam sigurnu vožnju i zaustavljanje, tako da mora uvek biti u odličnom stanju, što nam obezbjeđuju i kočioni kolutovi ili diskovi. Njihova redovna zamena neophodna je za dobro funkcionalan kočioni sistem, a morate redovno zameniti kočione pločice. Zbog toga je preporučljivo zameniti kočione pločice odnosno kolutove prilikom zamene kočionih diskova u automobilu. Kako kočioni diskovi tako i kočione pločice zajedno osiguravaju da kočenje vozila bude zaista efikasno i da kočioni sistem vozila radi kako treba.

 

Broj proizvoda za usporedbu: . Ukloni sve Usporedi

Naši kupci nas vole širom Evrope