Besplatna dostava za sve proizvode! Besplatna dostava za sve proizvode!
Pozovite nas 011 6350 515
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, nije bilo lopova :)

Parking

Korisnički račun

Registrujte se!

Registrovanim korisnicima je kod nas još komfornije. Pogledajte prethodnu kupovinu, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i sačekajte da vas obavestimo, ako se spusti cena vašeg najdražeg proizvoda.

Registrujte se!

Dodajte u korpu sa proizvodima...

1
2
3

Kvačila

Broj proizvoda u kategoriji: 3165

100% PRAVI REZERVNI AUTO DELOVI ZA SVAKU VAŠU PORUDŽBINU!

Izaberite Silux Premium uslugu za kupovinu bez briga.

još
3127
proizvoda

Kvačila

Kvačilo je taj deo automobila, koji brine za to, da možemo lagano da pokrenemo i menjamo brzinu na gore ili nadole bez opterećenja motora. Kvačilo je smešteno između motora i menjača, a sastoji se od više delova koji omogućavaju prenošenje i prekid obrtnog momenta prema potrebama vozača. S obzirom da kvačilo ima dve osovine koje se mogu istovremeno okretati ili razdvojiti i tako prekinuti prenos, to štiti motor od opterećenja prilikom menjanja brzina, prigušuje rotacione oscilacije i kontroliše prenos sila. U automobilima je ovo od bitnog značaja jer se motor vrti bez prestanka, a točkovi ne. Ovde nastupa kvačilo, koje prekida rotaciju dok vozilo miruje, bez oštećenja motora. Dobro funkcionišuće kvačilo je veoma važno za udobnu vožnju i pokretanje, dok istovremeno štiti druge delove automobila od habanja i oštećenja.

Kada je kvačilo iskorišćeno?

Kad je kvačilo iskoršćeno, mora se, naravno, zameniti. Ako to ne učinite, može doći do problema pri pokretanju koji uzrokuju da motor automobila postane vrlo glasan, kao i do raznih drugih problema i kvarova. Kvačilo naime ublažava različite sile koje nastaju tokom rada automobila. Direktno je povezan sa motorom automobila i menjačem, što je uzrok kad se kvačilo istroši i ne zameni na vreme, a možda ćemo uskoro morati da zamenimo menjač ili nešto slično, što nije zanemariv trošak. Istrošeno kvačilo može, pored svega navedenog, uticati i na veću potrošnju, tako da ima smisla zameniti ga čim osetite da sa njim nešto nije u redu. To se obično dešava nakon višegodišnje upotrebe, a na to koliko je kvačilo istrošeno zavisi i koliko i gde vozimo, kao i naš stil vožnje. Ako je kvačilo tokom vožnje veoma opterećeno i snažno kao i često pritiskamo na nju, prirodno će se brzo istrošiti. U slučaju da vaše kvačilo više ne radi onako kako treba, vreme je da ga zamenite.

Potisni ležajevi, zamajci i ostali rezervni delovi

Pomoćni cilindar, potisni ležajevi, zamajci i mnoge druge stvari osiguravaju da kvačilo dobro funkcioniše. Kada se kvačilo zameni u automobilu, zamenjuju se i potisni ležajevi, a zamajac ili bilo koji drugi deo se po potrebi mogu zameniti. Neki automobili imaju jednomasne, dok drugi imaju zamajace dvostruke mase, koji bolje ublažavaju vibraciju, ali ih je potrebno češće menjati. Svi ovi rezervni delovi, koji osiguravaju da kvačilo savršeno funkcioniše, mogu se kupiti u internet prodavnici za delove automobila Silux.rs. Pogledajte ponudu i uverite se da kvačilo radi kako treba!

Broj proizvoda za usporedbu: . Ukloni sve Usporedi

Naši kupci nas vole širom Evrope