Pozovite nas 011 6350 515
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, nije bilo lopova :)

Parking

Korisnički račun

Registrujte se!

Registrovanim korisnicima je kod nas još komfornije. Pogledajte prethodnu kupovinu, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i sačekajte da vas obavestimo, ako se spusti cena vašeg najdražeg proizvoda.

Registrujte se!

Dodajte u korpu sa proizvodima...

1
2
3

Zamajaci

Broj proizvoda u kategoriji: 331

100% PRAVI REZERVNI AUTO DELOVI ZA SVAKU VAŠU PORUDŽBINU!

Izaberite Silux Premium uslugu za kupovinu bez briga.

još
293
proizvoda

Zamajaci

Za prenos sile rotiranja motora na kvačilo osigurava zamajac kvačila. Pored ovog osnovnog zadatka, zamajac automobila takođe vodi računa o ublažavanju neravnomernog kružnog kretanja, a njegova masa zavisi od količine kinetičke energije koju zamajac može da sačuva. Pošto zamajac takođe smanjuje buku i vibracije iz motora, to je vrlo važan deo pogonskog sistema automobila. Zbog velikih sila koje mora da izdrži, zamajac kvačila se takođe može istrošiti, što zahteva zamenu. Srećom, kvalitetan zamajac treba zameniti veoma retko, jer je dizajniran tako da lako prenosi veoma velika opterećenja. Zato ako smatrate da je potrebno zameniti zamajac, isplati se kupiti zamajac najvišeg kvaliteta.

Šta je to zamajac i kako funkcioniše?


Zamajac je okrugla ploča, koja predstavlja neophodan element svakog klipa motora, jer na pogonski motor može samo na kontinuirani i ujednačen način da se puni obrtni moment. Zamajac je montiran na glavnoj osovini motora i na njega se ubacuje lamela kvačila, što omogućava prenos sile između spajanja i menjanja brzine tokom isključenja. Ako je kvačilo već istrošeno, zamajac će posledično biti jače opterećen i moraćete ga zameniti ranije. Ako to ne učinite, doći će do velikog opterećenja klipova i drugih delova motora.

Kada je vreme za menjanje?

Jedno masni zamajac ima veoma dugo životno doba, ali prigušuje manje efikasno trenja i vibracije od zamajaca sa dvostrukom masom, koji se moraju zameniti najmanje svakih 200 000 milja ili kada se menja kvačilo. Upravo neugodne vibracije tokom vožnje mogu ukazivati na to da zamajac kvačila treba menjati. Pored toga, potreba za tim često se pokazuje i kada se kvačilo zameni, jer su ova dva dela automobila direktno povezana međusobno. Ako je zamajac već uveliko istrošen, treba ga odmah zameniti, jer u suprotnom može prouzrokovati veliku štetu na vitalnim delovima vašeg automobila.

Smanjite troškove menjanja!

Rezervne delove po povoljnoj ceni, a po potrebi mehaničare plaćamo samo za njihove ruke, osim ako sami ne radimo kod kuće. Tako možete uštedeti mnogo novca! Zato vam se svakako isplati da  što pre pogledate našu internet prodavnicu, gde takođe možete pronaći kvalitetan i pristupačan zamajac kvačila za svoj automobil!

Broj proizvoda za usporedbu: . Ukloni sve Usporedi

Naši kupci nas vole širom Evrope