Pozovite nas 011 6350 515
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, nije bilo lopova :)

Parking

Korisnički račun

Registrujte se!

Registrovanim korisnicima je kod nas još komfornije. Pogledajte prethodnu kupovinu, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i sačekajte da vas obavestimo, ako se spusti cena vašeg najdražeg proizvoda.

Registrujte se!

Dodajte u korpu sa proizvodima...

1
2
3

Ležaj točka

Broj proizvoda u kategoriji: 775

100% PRAVI REZERVNI AUTO DELOVI ZA SVAKU VAŠU PORUDŽBINU!

Izaberite Silux Premium uslugu za kupovinu bez briga.

još
737
proizvoda

Ležaj točka

Ležajevi su mali, a važni Ležajevi točka su mali, ali bitni auto delovi vitalnog značaja. Ležajevi omogućavaju da se točak tokom vožnje okreće glatko i ravnomerno. Točkovi automobila su fiksirani na fiksirane osovine rotacije, a zahvaljujući rotaciji i jakim silama koje nastaju, ležajevi su montirani prilikom montaže točkova. Poslednji se moraju podesiti prema broju okreta, odgovarajućem radijalnom zavoju i drugim specifikacijama. Pravilan izbor i ugradnja su neophodni za nesmetan rad vozila i sigurnu vožnju. Takođe je važno da su ležajevi dobrog kvaliteta i besprekornog stanja. To znači da njihovo stanje treba redovno kontrolisati i po potrebi zameniti.

Kada je vreme za promenu?

Kao i svi drugi delovi automobila, i ležajevi se takođe vremenom istroše, pa ih je potrebno zameniti. Neprekidno okretanje točkova uzrokuje razna oštećenja i trošenje, što čini da vožnju započinje niz neobičnih zvukova, zujanja ili zveckanja. To može biti uzrokovano istrošenim ili polomljenim ležajevima. Ako primetite i čujete bilo kakav šum tokom okretanja točka ili ako se lampica ABS-a upali, verovatno je vreme da se promeni. Većinu vremena ležajevi izazivaju buku u krivinama ili pri većim brzinama. Moraju se preduzeti rešenja što pre, jer mogu da se jave ozbiljni problemi. Neispravni ležajevi mogu dovesti do propuštanja vazduha na točkovima i, usled toga, manje kontrole nad vozilom. Zato moramo  razne neprijatne zvukove tokom vožnje shvatiti ozbiljno i takođe pomisliti  da su za to možda krivi ležajevi točkova.

Kako protiče promena?

Ležajevi točkova se mogu pojedinačno menjati za neke modele automobila, ali za druge je potrebno zameniti sve zajedno. Zamena je jednostavna i ne zahtevna, tako da ne morate ići kod mehaničara zbog toga. Možete ih lako zameniti sami, ali morate biti oprezni - ležajevi točkova su stvarno mali, ali oni obavljaju važan posao. Nepravilna zamena ili pogrešna instalacija mogu rezultirati dodatnim oštećenjima čelične ploče. Takođe postoje razlike između prednjih i zadnjih ležajeva, na šta treba imati u vidu prilikom kupovine. Važno je da ležajevi koje odaberemo budu odgovarajući, kvalitetni i pravilno postavljeni.

Izbor i kupovina

Različiti ležajevi odgovaraju različitim markama i modelima automobila, što se mora uzeti u obzir pri kupovini. Ležajevi točkova moraju se tačno uklopiti, tako da moraju biti odgovarajućih dimenzija ili prečnika i odgovarajućeg tipa, sa odgovarajućim radijalnim zavojem. Naša online prodavnica ima u ponudi kvalitetne ležajeve točkova za različite modele automobila. Svaki proizvod navodi tačne specifikacije, vrstu, širinu i unutrašnji i spoljašnji prečnik. Istovremeno se dodaje spisak vozila za koja su određeni ležajevi prikladni. To će vam pomoći da pronađete pravi rezervni deo za svoje vozilo. U slučaju da imate problema sa pronalaženjem ili ne znate koji bi ležajevi točka bili pogodni za vaš automobil, možete nam se obratiti bez problema i rado ćemo vam pomoći savetom!

Broj proizvoda za usporedbu: . Ukloni sve Usporedi

Naši kupci nas vole širom Evrope