Pozovite nas 011 6350 515
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, nije bilo lopova :)

Parking

Korisnički račun

Registrujte se!

Registrovanim korisnicima je kod nas još komfornije. Pogledajte prethodnu kupovinu, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i sačekajte da vas obavestimo, ako se spusti cena vašeg najdražeg proizvoda.

Registrujte se!

Dodajte u korpu sa proizvodima...

1
2
3

Ublaživači, Amortizeri

Broj proizvoda u kategoriji: 4053

100% PRAVI REZERVNI AUTO DELOVI ZA SVAKU VAŠU PORUDŽBINU!

Izaberite Silux Premium uslugu za kupovinu bez briga.

još
4015
proizvoda

Ublaživači, Amortizeri

Ublaživači odnosno amortizeri tokom vožnje ublažavaju (amortiziraju) efekte neravnog terena ili površine puta na samo vozilo i putnike u vozilu. Zbog njih ćemo bež težih posledica na naš automobil na putu prelaziti i razne rupe, udubljenja, ispupčenja i druge nepravilnosti, a biće i prilično udobna vožnja makadamskim putevima. Ublaživači uspešno suzbijaju snažne sile, koje utiču na automobil na takvom putu, održavajući kabinu u stabilnom položaju bez naglih udaraca. Bez njih, vožnja bi definitivno bila veoma neudobna ili čak neprijatna. Ublaživači naime omogućavaju da se svaki kamen, rupa i ispupčenje na putu kojim se vozimo ne oseti. Zbog toga amortizeri igraju ključnu ulogu u udobnosti vožnje i zaštite vitalnih delova automobila od prekomernih vibracija koje bi im mogle prouzrokovati veće ili manje štete.


Kad osetite svako ispupčenje ...


Ako tokom vožnje sa vašim automobilom previše osećate svaku rupu na putu, za to mogu biti krivi istrošeni ublaživači. Vremenom se istroše, zbog čega više ne mogu ublažiti svaku silu stvorenu tokom vožnje po neravnom terenu. Međutim, istrošeni amortizeri odnosno ublaživači više nisu tako efikasni, što se oseti tokom vožnje i imaju veliki uticaj na moguća oštećenja koja mogu nastati na šasiji. Ublaživači naime sprečavaju da automobil ne bude izložen prekomernim vibracijama, što može dovesti do oštećenja. Zbog toga ne treba odlagati zamenu, zbog jakih sila i vibracija delovi šasije se mogu zamagliti, što negativno utiče na njihov učinak. Uz to, istrošeni ublaživači čine vožnju manje udobnom. Međutim, ne smemo zaboraviti da ublaživači nisu jedini deo automobila koji brine amortizaciju, već je ceo sistem amortizacije namenjen za ovu svrhu.

Novi ublaživači za udobniju vožnju


Zamena amortizacionog sistema je neophodna tada, kada su pojedini elementi kao što su ublaživači oštećeni, što dovodi do nepravilne ili prekomerne upotrebe. Iako amortizeri automobila imaju prilično dug životni vek, ponekad ih je potrebno zameniti ranije. Na to u kakvom stanju su ublaživači uglavnom utiče naš stil vožnje i po kojem terenu se najviše vozimo. Kada ga zamenite, pametno je pregledati ostale delove sistema amortizera, jer nisu samo ublaživači, već i opruge, koje igraju veliku ulogu u ublažavanju, odgovorni za ublažavanje raznih sila i za udobniju vožnju. Najbolje je zameniti zajedno sa ublaživačima i opruge, po potrebi i druge delove sistema prigušivanja ako je potrebno. Na taj način ćemo osigurati da ceo sistem sa ublaživačima bude u optimalnom stanju i da sile ublažavanja nastale vožnjom po šljunku, ispupčenjima i udubljenjima budu što efikasnije. Dobro funkcionišući ublaživači i ostali delovi sistema ublažavanja pružaju najbolju zaštitu šasije i veći komfor tokom vožnje bez obzira na bušotine na površini puta!

Broj proizvoda za usporedbu: . Ukloni sve Usporedi

Naši kupci nas vole širom Evrope