Pozovite nas 011 6350 515
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, nije bilo lopova :)

Parking

Korisnički račun

Registrujte se!

Registrovanim korisnicima je kod nas još komfornije. Pogledajte prethodnu kupovinu, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i sačekajte da vas obavestimo, ako se spusti cena vašeg najdražeg proizvoda.

Registrujte se!

Dodajte u korpu sa proizvodima...

1
2
3

Vešanje

Broj proizvoda u kategoriji: 1946

100% PRAVI REZERVNI AUTO DELOVI ZA SVAKU VAŠU PORUDŽBINU!

Izaberite Silux Premium uslugu za kupovinu bez briga.

još
1908
proizvoda

Vešanje

Opruge obezbeđuju udobniju vožnju

Opruge osiguravaju da svim putnicima bude što udobnije tokom vožnje u automobilu, bez obzira na put kojim se vozimo. Težina automobila se oslanja na njih, a u isto vreme točkovi automobila mogu se kretati gore-dole zbog opruga, tako da ćete tokom vožnje manje osetiti udubljenja, udarce i neravnine. Ovo je posebno važno tokom vožnje makadamom. Pre svega, opruge ispadaju tokom vožnje po neravnom terenu. Zbog toga džipovi i druga terenska vozila moraju imati izdržljive opruge i biti opremljeni sa dobrim ublaživačima i amortizerima.

Na šta paziti kod odabira?

Stalno pokretni delovi automobila, kao što su opruge, zahtevaju mnogo obazrivosti ako želimo da dugo uživamo u njihovim funkcijama. Stoga, celokupni sistem ublažavanja mora biti kvalitetan i dobro održavan. Pored opruga, koje moraju odgovarati našem modelu i marki automobila, za ovo se brine takođe podrška i vodilica ublaživača, gde uglavnom pripadaju različiti ležajevi amortizera. Vrsta opruge kao i njihova dužina i ostale karakteristike bitne su za tokom odabira opruga. Pre svega, preporučljivo je kupiti rezervne delove automobila u specijalizovanoj prodavnici, gde vam takođe mogu savetovati koje vrste opruga možete kupiti. Takođe ćete po povoljnoj ceni moći da kupite i sve ostale delove za svoj automobil, bilo da su to baterije, zupčasti kaiš, ležajevi ili opruge.

Kada je vreme za promenu opruga?

Opruge su napravljene od izdržljivih materijala, koji mogu izdržati velika opterećenja, tako da mogu izdržati i deceniju. Vremenom, one se istežu, pa ih treba zameniti. Obično se opruge menjaju zajedno sa amortizerima. To osigurava udobnu vožnju i bolju kontrolu našeg vozila. Vreme za promenu opruga je dakle tada kada osetite različite vibracije tokom vožnje. Drugi znak da su opruge previše istegnute je veliko auto sedište, kada je prtljažnik prepun ili ako se nekoliko ljudi vozi istovremeno. Ako su opruge već jako rastegnute, šasija automobila stoga se može spustiti gotovo do zemlje. U nekim slučajevima opruge čak i puknu, odnosno moraju se odmah zameniti.

Za bolji rad automobila i manje kvarova

Trenje automobila i sve ostale sile koje nastaju tokom vožnje utiču ne samo na raspoloženje putnika u automobilu, već i na ostale njegove delove. Šasija i njene komponente su posebno opterećene. Jake vibracije mogu pokvariti delove automobila i prouzrokovati razna oštećenja I kvarove zbog kojih automobil ne radi onako kako želimo. Zbog toga je veoma važno da opruge ili ceo sistem ublažavanja budu u besprekornom stanju i ako se zamene, da se zamene kvalitetnim i originalnim auto delovima koji se nalaze u našoj ponudi.

Broj proizvoda za usporedbu: . Ukloni sve Usporedi

Naši kupci nas vole širom Evrope