Pozovite nas 011 6350 515
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, nije bilo lopova :)

Parking

Korisnički račun

Registrujte se!

Registrovanim korisnicima je kod nas još komfornije. Pogledajte prethodnu kupovinu, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i sačekajte da vas obavestimo, ako se spusti cena vašeg najdražeg proizvoda.

Registrujte se!

Dodajte u korpu sa proizvodima...

1
2
3

Krajnici

Broj proizvoda u kategoriji: 2265

100% PRAVI REZERVNI AUTO DELOVI ZA SVAKU VAŠU PORUDŽBINU!

Izaberite Silux Premium uslugu za kupovinu bez briga.

još
2227
proizvoda

Krajnici

Krajnik je mali i fleksibilni povezivajući auto deo, koji povezuje volan sa pramcem ili točkom. Volan ima funkciju manevriranja točkovima, dok vozač okreće volan i upravlja vozilom u željenom smeru. Pored ovog važnog zadatka, krajnik ima još jednu funkciju, a to je funkcija podešavanja šasije, poznatija kao "optika". Dakle, reč je o malom, ali važnom delu automobila jer može značajno uticati na rad vozila. Svaki krajnik kod automobila štiti ostale delove od pojačanog trošenja, tako da je ovo deo automobila koji se jako opterećuje tokom vožnje. Zbog toga ga treba zameniti nakon nekog vremena, i sa tim zaštitimo ostale auto delove.

Vožnja, koja ne opterećuje šasiju

U zavisnosti od toga kako i gde vozite ili od vašeg stila vožnje, zavisiće koliko dugo će izdržati određen krajnik u vašem vozilu i kada ga treba zameniti. Krajnik je naime fleksibilni automobilski deo napravljen od gume i metala i povezuje ostale delove automobila jedan sa drugim, zato se na njemu poznaju sve posledice vožnje. Naročito one na teškom terenu, ispupčenjima, rupama, ivičnjacima i slično. Što umerenije vozite, samim tim će krajnik imati duži životni vek, isto važi I za ostale delove šasije. Tokom vožnje je najizloženiji na udarce, prašinu, sol za puteve i ostale štetne faktore. Sa vožnjom, koja ne opterećuje šasiju ćete takođe osigurati krajnike vašeg automobila i osigurati duži radni vek.

Kada je vreme za zamenu?

Stanje krajnika koji se trenutno nalaze u vašem automobilu najbolje se vidi u takozvanoj „optici“, gde je šasija fino podešena u vašem auto servisu ili se može proveriti kako je tačno podešeno. Ako otkriju bilo kakva odstupanja, obično je red da zamene određene auto delove, koji mogu uključivati unutrašnji ili spoljni krajnik. Ako je krajnik već istrošen, vozač to može i sam primetiti. Često na njegovu dotrajalost upozorava drugačiji zvuk automobila u vožnji kroz krivine, ali može postojati i neki drugi uzrok. Ako primetite bilo kakav nenormalan ili neobičan rad automobila, najbolje je da ga odvedete mehaničaru da otkrije u čemu je problem. Možda će otkriti da je problem samo krajnik , što će vas sigurno obradovati, jer njegova zamena nije skupa. Pored toga, možete uštedeti novac kupujući ga sami.

Kakav krajnik vam treba?


Među auto-delovima u našem asortimanu možete naći krajnik za svoj automobil. Postoji nekoliko različitih vrsta koje možete izabrati. Važno je da pre kupovine pažljivo proverite koji je tip krajnika potreban. Za neka vozila isti krajnici se mogu koristiti na obe strane vozila, dok za druga morate kupiti levi i desni krajnik odvojeno. Oba bočna krajnika, koja zapravo mogu po obliku biti jednaka ili različita, povezuje srednji krajnik, koji osigurava da se točkovi okreću u istom pravcu. Ako vam je potreban krajnik za vaš auto, pogledajte šta vam nudimo! Sve vrste završnih obrada dostupne su u našoj online prodavnici po sjajnim cenama!

Broj proizvoda za usporedbu: . Ukloni sve Usporedi

Naši kupci nas vole širom Evrope