Jeste li već postali naš član?
Prijava Registracija
Pozovite nas
011 6350 515
Korpa
Korpa je prazna

Bridgestone Bridgestone

Bridgestone je multinacionalna kompanija najpoznatija po proizvodnji guma za sve vrste vozila, ali takođe se bavi i proizvodnjom drugih delova za automobile. Danas je to vodeća kompanija po proizvodnji i dobiti od prodaje guma, a moto joj je: 'Vaše putovanje, vaša strast'. Bridgestone je osnovan 1931. godine u gradu Kurume u Japanu, a osnovao ga je Shojiro Ishibashi, biznismen. Naziv tvrtke došao je od grubog prevoda prezimena njezinog osnivača što znaći 'kameni most'. Danas tvrtka ima preko 140 proizvodnih pogona u najrazličitijim državama sveta. Kompanija je često bila glavni dobavljač guma za velika svetska trkačka natjecanja, pre svega Formulu 1.

Kroz istoriju, preduzeće je, osim što se stalno razvijalo pa čak i preživelo teške izazove u vreme Drugog svetskog rata takođe je kupovala mnoge druge firme, prvenstveno proizvođače guma. Veoma poznata akvizicija sigurno je ona iz 1988. godine kada je Bridgestone kupio Firestone, kompaniju iz Ohija u Sjedinjenim Državama.

Danas je tako službeni naziv kompanije – Bridgestone Corporation koja proizvodi i opremu za golf, bicikle, gume za avione, dok je unatrag nekoliko godina organizirala i natjecanje e-reporter, u kojem pomaže mladim sportskim novinarima da se probiju na način da im se nudi mogućnost intervjuiranja i izveštavanja sa utrke GP2.


Bridgestone proizvodi su u sledećim kategorijama: