Pozovite nas 011 6350 515
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, nije bilo lopova :)

Parking

Uporabniški račun

Registrujte se!

Registrovanim korisnicima je kod nas još komfornije. Pogledajte prethodnu kupovinu, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i sačekajte da vas obavestimo, ako se spusti cena vašeg najdražeg proizvoda.

Registrujte se!

Korpa je prazna

Dodajte u korpu sa proizvodima...

Ferodo

Ferodo je britanska kompanija koja se dulje od jednog veka bavi proizvodnjom kočnica za sve vrste vozila. Proizvodnju je počela davne 1897. godine i to kočnicama za konjske kočije. Tokom godina tvrtka se stalno razvijala pa je tako postala prva koja je automobile snabdevala originalnim rezervnim kočionim delovima te su i prvi predstavili kočioni disk kao inovaciju u kočenju i to na automobilu Triumph TR3. Krajem šezdesetih godina prošlog stojeća otvorili su najveći pokusni centar za kočnice, od 1990. godine njihovi proizvodi su slobodni od teških metala, na što su posebno ponosni, a sve je započelo tako da su prvi na svetu proizveli kočioni sistem bez azbesta.
 
Danas je Ferodo u vlasništvu firme Federal – Mogul, najpoznatijeg brenda kada se radi o kočionim sistemima u vozilima. Ovo je firma čija je godišnja vrednost oko 6,9 milijardi dolara te je vodeći dobavljač sustava za kočenje, ali i mnogih drugih delova za vozila. Danas imaju oko 45,000 zaposlenih, prisutni su u 34 svetske države, imaju 103 fabrike i 18 distributivnih centara. Preduzeće konstantno ulaže u inovacije pa tako u vlasništvu imaju na stotine patenata koje koriste za poboljšavanje vožnje. Ferodo je takođe prisutan i u trkaćim vozilima, na što je tvrtka ponosna i u što stalno ulaže.
 

Auto moto vesti

Naši kupci nas vole širom Evrope