Pozovite nas 011 6350 515
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, nije bilo lopova :)

Parking

Uporabniški račun

Registrujte se!

Registrovanim korisnicima je kod nas još komfornije. Pogledajte prethodnu kupovinu, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i sačekajte da vas obavestimo, ako se spusti cena vašeg najdražeg proizvoda.

Registrujte se!

Korpa je prazna

Dodajte u korpu sa proizvodima...

Mobil

Mobil je brend ulja za vozila, a dolazi iz američke firme punog imena ExonMobil. Ova kompanija ima 125 godina dugu istoriju te je jedna od najvećih i sigurno najpoznatijih firmi koje se bave naftom i naftnim prerađevinama na svetu. Uz Mobil, poznati brendovi izašli iz ove firme su i Exxon i Esso. Cela priča započela je još 1859. godine kada su počela prva uspešna iskopavanja nafte u Pennsylvaniji.

 

Tada se događa prava revolucija u iskopavanju nafte i ubrzo nakon tog i zlatna groznica. 1870. godine u priču se umešao i Rockefeller koji stvara Standard Oil Company, kao najveći prerađivač nafte na svetu. Sa vremenom se kompanija neprestano cepkala i udruživala pa je tako u jednoj fazi nastala i tvrtka Mobil te njezin brend, ulje Mobil 1, sintetično ulje koje je i danas najprodavanije sintetično motorno ulje na svetu. Firma je svih ovih godina postojanja mnogo ulagala i ulaže u procese rafiniranja nafte te traženja ovog dragocenog energetskog izvora. Danas je to jedna od vodećih tvrtki na svetu kada se radi o fosilnim gorivima, a uz traženje i preradu nafte takođe se velik udeo njezinog poslovanja odnosi na traženje i preradu gasa. Moto im je – ExonMobil, energy lives here ili – energija ovde živi.

Mobil proizvodi su u sledećim kategorijama:

Auto moto vesti

Naši kupci nas vole širom Evrope