Pozovite nas 011 6350 515
Svi proizvodi

Vaša garaža je prazna. Bez brige, nije bilo lopova :)

Parking

Uporabniški račun

Registrujte se!

Registrovanim korisnicima je kod nas još komfornije. Pogledajte prethodnu kupovinu, uživajte u posebnim ponudama, sastavite listu želja i sačekajte da vas obavestimo, ako se spusti cena vašeg najdražeg proizvoda.

Registrujte se!

Korpa je prazna

Dodajte u korpu sa proizvodima...

OEM / Original

OEM je skraćenica za Original Equipment Manufacturer, a odnosi se na proizvođače rezervnih automobilskih delova koji su istovetni originalnim delovima koji se koriste u određenom tipu vozila. Ovo konkretno znači da se originalni delovi za određeno vozilo proizvode u određenoj kompaniji, a za drugi tip vozila može se proizvoditi u nekoj drugoj fabrici. Dakle, sve ovisi o dogovoru između proizvođača i naručitelja. U praksi to može značiti da se prodaju rezervni delovi određenog proizvođača koji su istovetni originalnim delovima za vozilo, ali na sebi nemaju znak vozila na koje se mogu primeniti. Umesto toga, na sebi će imati OEM oznaku, koja znači da je deo proizveden prema standardima kvalitete za određeni tip vozila. Također, kako se ne bismo zbunili, postoje i proizvođači koji imaju auto delove na kojima piše 'meets OEM standards', šta znači da takav deo ima standarde OEM-a, međutim nije proizveden prema pravilima prema kojima se proizvode rezervni delovi za određenu marku vozila pa ih samim time ne možemo smatrati originalnim rezervnim delovima nego samo zamenskim rezervnim delovima.
 
U globalu gledano, preduzeća koje proizvode poznate marke automobila na ovaj način svoje kupce mogu snabdeti originalnim rezervnim delovima bez da moraju imati vlasništvo nad fabrikom u kojoj se oni proizvode.

OEM / Original proizvodi su u sledećim kategorijama:

Auto moto vesti

Naši kupci nas vole širom Evrope